Pokúsim sa aj ja so svojou troškou do mlyna ohľadom .357 Sig, nakoľko vlastním G-31c.

Kedysi mal kamarát (tiež vlastník G 31c) prebíjací lis, tak som si u neho nejakú tú krabičku prebil, každopádne raz urobil nejaký nepodarený load a skončilo to deštrukciou jeho vlastnej zbrane,

následným predajom lisu a kúpou hlavne 9 Luger.

Takže odvtedy mám skúsenosť hlavne s továrenskými S&B, aj keď momentálne pracujem na prebíjaní v tejto ráži. Takže teraz nejaké moje postrehy ohľadom G-31c.
KLADY:
1) Vystrelených do 1000 ks streliva, nikdy žiadne neodpálenie, vzpriečenie, alebo zádržka (na dokonalom dosadaní do nábojovej komory sa podieľa hlavne fľaškovitý tvar nábojnice).
2) Príjemný úchop ako každé g-čko.
3) Zbraň pocitovo kope určite viac ako G17 v 9Luger ale nejedná sa o nič nepríjemné, alebo snáď nezvádnuteľné (kto si strelil z .357 Magnum, .40S&W, alebo .45 ACP tak určite zvládne aj .357 Sig).
4) Štandardné mieridlá nie sú zrovna špičkovými Wilson Combat, ale sú určite vyhovujúce a dobre čitateľné (skrátka pohodový glock, nič viac - nič menej).
5) Presnosť zbrane je viac ako vyhovujúca (na 50m sa dá v pohode trafiť papier A4 na plné mieridlá).
ZÁPORY:
1) Pôvodná spúšť bola tvrdá ako štolverka (vymenil som ju za 2-kilovú).
2) Dvojstrely idú pochopiteľne ťažšie a každá rana rozhodí mieridlá viac ako rovnaká zbraň v 9 Luger a to napriek zabudovanému kompenzátoru, ktorého spaliny tlačia hlaveň smerom dolu a teda pôsobia podobne ako raketový motor.
3) Kompenzátor spôsobuje tak NEUVERITEĽNE SILNÝ A ŠTIPĽAVÝ TRESK, a to až tak, že streľba bez chráničov sluchu je TAKMER VYLÚČENÁ. Rozhodne NEODPORÚČAM bez chráničov niekde na krytej, či polootvorenej strelnici, alebo polozakrytom stende, kde dochádza k znásobeniu zvuku odrazom od stien a strechy (raz som takto strelil 2 rany a ďalších 15 hodín som počul prevažne pískanie v ušiach a TO MYSLÍM VÁŽNE). Z toho mi logicky vyplýva, že pri prípadnom sbeobrannom strete, keď nie je čas vyťahovať štuple, (trebárs niekde v podchode) bude mať síce útočník v tele moooooc hlbokú dieru, ale ako bonus vyfasujeme obaja podobnú do ušných bubienkov. Preto, pokiaľ v tejto ráži na sebeobranu, tak bez kompenzátora.
Zbraň bez kompenzátora som v ruke nemal, takže mieru jeho vplyvu na zmiernenie povýstrelového zdvihu nedokážem posúdiť.