vz 58 expanzný
vz 58 expanzný
je pravda že od septembra 2018 budu expanzné zbrane vz 58 na zbrojný preukaz?
Patrilo by sa doplniť že nie od septembra 
-
RomanDiamond
- prispievateľ
- Registered for: 8 years 10 months
Mna neprekvapi ani ked obciansky nebude legalny 
Skús vysvetliť tvoju vetu, nerozumiem čo si chcel povedať.
na internete som sa dočital že od septembra budu expanzy na ZPMesi napísal:Skús vysvetliť tvoju vetu, nerozumiem čo si chcel povedať.
Nemyslel som tvoje vysvetlenie, ale od RomanDiamomd.
V podstate si čítal dobre, len to nebude od septembra, lebo sa legislatívny proces nestíha.
V podstate si čítal dobre, len to nebude od septembra, lebo sa legislatívny proces nestíha.
a od kedy budu expanzy na ZP lebo ja mam ex samopal vz 58 prerobený na expanzný budem potrebovat na ten samopal zp?Mesi napísal:Nemyslel som tvoje vysvetlenie, ale od RomanDiamomd.
edit electron : prispevky na ktore reagujes a predchadzaju tvojmu necituj !
-
inspiring_liskov
to nikto este presne nevie, novela zakona mala byt platna od septembra ale nebude
Moj odhad zaciatku platnosti je medzi decembrom 2018 a marcom 2019.
Expanzy vyrobene z vojenskych zbrani , ako tvoj vz.58 exp budu po novele patrit medzi zbrane kat A - zakazane. Takze okrem ZP budes potrebovat aj vynimku PZ.
Moj odhad zaciatku platnosti je medzi decembrom 2018 a marcom 2019.
Expanzy vyrobene z vojenskych zbrani , ako tvoj vz.58 exp budu po novele patrit medzi zbrane kat A - zakazane. Takze okrem ZP budes potrebovat aj vynimku PZ.
roman: je to take ze tutovka? S ackovimy zbranami padnu aj KVH ukazky. To sa nejako riesilo?
Je to tutovka, však smernica ukladá povinnosť nechať zbraň v kategórii v ktorej bola vyrobená, či nie?
Nepadnú ak:
- si spravia ZP a požiadajú MinV o výnimku a zároveň
- v zákone sa povolí streľba z expanzných (kat A/B/C) zbraní aj mimo strelníc - zdá sa mi, že tam nebola spomenutá.
Nepadnú ak:
- si spravia ZP a požiadajú MinV o výnimku a zároveň
- v zákone sa povolí streľba z expanzných (kat A/B/C) zbraní aj mimo strelníc - zdá sa mi, že tam nebola spomenutá.
môže požiadat o zp skupiny f na zbran kategorie a?
chcela som si kupi expanzný samomal vz58 a ten pan my povedal že ak si ho kupim do septembra tak zp po novom nebudem potrebovat.
a je to isté na 100 percent že budu expanzy na zp?
Príprava návrhu novely s týmto nepočíta. Chápem to tak, že buď predajca nevie, alebo sa snaží predať čo najrýchlejšie, kým sú ceny ešte dobré. Je možné, že s príchodom novely pôjdu ceny markantne nadol práve kvôli novým povinnostiam.savz58 napísal:chcela som si kupi expanzný samomal vz58 a ten pan my povedal že ak si ho kupim do septembra tak zp po novom nebudem potrebovat.
Zatiaľ to tak vyzerá.savz58 napísal:a je to isté na 100 percent že budu expanzy na zp?
Áno, na ZP sk. F môžete nadobudnúť zbraň kat. A ak dostanete výnimku od MinV.savz58 napísal:môže požiadat o zp skupiny f na zbran kategorie a?
Ako to však bude v budúcnosti vám nikto nepovie (akým spôsobom sa budú udeľovať na expanzné zbrane, pôvodne z kategórie zakázaných.