Špeciálny súd skončil. Jeho vznik bol protiústavný.
-
inspiring_newton
Špeciálny súd skončil. Jeho vznik bol protiústavný.
KOŠICE. Špeciálny súd bude musieť ukončiť svoju činnosť. Vznik Špeciálneho súdu, ktorý presadila minulá vláda na boj proti organizovanému zločinu a korupcii politikov, bol totiž v rozpore s ústavou krajiny. Rozhodol o tom dnes Ústavný súd, ktorý vyhovel podaniu skupiny vládnych poslancov.
Protiústavné bolo tiež zriadenie Úradu špeciálnej prokuratúry.
Plénum vyhovelo podaniu 46 poslancov NR SR prevažne z Ľudovej strany - HZDS na čele s Vladimírom Mečiarom, ktorá napadla niektoré ustanovenia Zákona o Špeciálnom súde a Úrade špeciálneho prokurátora pre neústavnosť.
Po tomto verdikte ÚS hrozí nielen zánik Špeciálneho súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry, ale osoby odsúdené Špeciálnym súdom sa teoreticky môžu domáhať obnovy súdneho konania. Navrhovatelia, ale ani minister spravodlivosti Štefan Harabin, ktorý sa tiež usiloval o zrušenie Špeciálneho súdu, nemajú alternatívne riešenie, ako ho nahradiť. Na začiatku pojednávania namietal svoju zaujatosť sudca Ladislav Orosz. Plénum mu nevyhovelo a z rozhodovania ho nevylúčilo.
http://www.sme.sk/c/4851429/specialny-s ... tavny.html
Protiústavné bolo tiež zriadenie Úradu špeciálnej prokuratúry.
Plénum vyhovelo podaniu 46 poslancov NR SR prevažne z Ľudovej strany - HZDS na čele s Vladimírom Mečiarom, ktorá napadla niektoré ustanovenia Zákona o Špeciálnom súde a Úrade špeciálneho prokurátora pre neústavnosť.
Po tomto verdikte ÚS hrozí nielen zánik Špeciálneho súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry, ale osoby odsúdené Špeciálnym súdom sa teoreticky môžu domáhať obnovy súdneho konania. Navrhovatelia, ale ani minister spravodlivosti Štefan Harabin, ktorý sa tiež usiloval o zrušenie Špeciálneho súdu, nemajú alternatívne riešenie, ako ho nahradiť. Na začiatku pojednávania namietal svoju zaujatosť sudca Ladislav Orosz. Plénum mu nevyhovelo a z rozhodovania ho nevylúčilo.
http://www.sme.sk/c/4851429/specialny-s ... tavny.html
-
inspiring_mendeleev
je mi jedno či má alebo nemá byť špeciálny súd.
Teraz ma zaujíma iná otázka. Boli porušené ústavné práva občanov SR podľa č.46 Ústavy SR. Pôjdu zakladatelia ŠŠ do basy, alebo na Slovensku je legálne schváliť zákon aj napríklad o likvidácii neprispôsobivých menšín a po nejakom čase, až menšiny nebudú, ho zrušiť ako protiústavný ?
Teraz ma zaujíma iná otázka. Boli porušené ústavné práva občanov SR podľa č.46 Ústavy SR. Pôjdu zakladatelia ŠŠ do basy, alebo na Slovensku je legálne schváliť zákon aj napríklad o likvidácii neprispôsobivých menšín a po nejakom čase, až menšiny nebudú, ho zrušiť ako protiústavný ?
-
inspiring_ganguly
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
-
inspiring_bose
Jack, vidis ze najdeme spolocnu rec... Presne ako pises. Uz davnejsie som sledoval ako sa na to pripravovali a v podstate uz ked s tymto vysli meciarovci bolo jasne ze to takto dopadne... Bolo to nad slnko jasne ze p. Harabin a jeho tlupa k tomuto smeruje. Presne ako pises ze nemali moznost manipulacie a to Volodovi a jemu podobnym prekaza. Inak cele sa to tu zacalo na Sk ale aj v EU uberat cudnym smerom a keby som mohol tak by som sam seba vystrelil na nejaky pusty ostrov, aby som mal od politiky u nas aj EU politiky pokoj./a ty by si sa nemusel s nikym hadat
/ Ludska lahostajnost ma nejako ubija a taketo politicke seky na slusnych ludi ma nici na dusi... Jedneho casu som prestal chodit na net a pozerat spravy, pretoze za kazdym sa rozculim a je mi z toho nejako smutno. Ibaze som ostal duty ako poleno a o nicom som nevedel a tak zase som na nete a pozeram spravy a som smutny. Keby som poznal nejake vychodisko a vedel veci napravit, ale neviem a nepoznam nic co by tu pomohlo. A SS bude velmi chybat... a zase sme spravodlivosti vypichli obidve oci...
BRAVO!!! 
Lepsie uz nebude. Sucasny vladny komancovia roz*ebu co sa bude dat. Od financii az po justiciu a silove zlozky. Vsimli ste si, ako sa zas zacali aktivizovat a zviditelnovat rozne mafianske skupiny? Mam na mysli tie, co nie su pod ochranou imunity. Zda sa mi, ze za Dzuriho o nich az tak nebolo pocut.
Aris: Len aby sme aj o tu neprisli. A to vratanie sudcov, prokuratorov a hlavne teraz, ked zrusili specialny sud v Pezinku a velke kauzy budu musiet prejednavat aj regionalne sudy, kde sudcovia nemaju az taku ochranu ako na specialnom sude. Mafiany na cele s harabinatom si pekne koncentruju moc v justicii.
-
inspiring_ganguly