ZOS puškohlady

vigorous_torvalds

ZOS puškohlady

Príspevok od používateľa vigorous_torvalds »

Má niekto s nimi skúsenosti??
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mam 10-40x60 a je super za tie prachy, stal ma okolo 108E aj s dopravou z hongkongu a na malorazku je fajn. silnejsie kalibre neviem posudit

konkretne tento :
http://cgi.ebay.com.au/Zoom-Zielfernroh ... 19b6ad1d9b
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Roman nezavadzaj ludi a ked uz uvadzas cenu, tak i povedz aku strastiplnu cestu musel vykonat :-)
Za to malo co stoji tomu nie je co vytknut, ale existuju i dalsie vyrobky z ciny co maju dobre kusy (Center point napr.)
inspiring_liskov

Rasto :) az take strastiplne to nebolo, skratka som si ho dal poslat na adresu v nemecku, kedze slovensko je za priplatok...

Inak ked porovnavam vyrobky ZOS a napriklad Sutter z nemecka, ide evidentne o tu istu fabriku , len potlac a ceny su ine.

Ak chces ZOS s nemeckeho shopu + 2r EU zaruka, adresa je www.sutter-gmbh.de
Andrejoff
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Andrejoff »

Pani co hovorite na ZOS 6-24x 50 ESF ? je vhodny na malorazku? drzi to ranu alebo to je dobre tak na airsoftku ?? Dakujem
Rasto
expert

Andrejoff napísal:Pani co hovorite na ZOS 6-24x 50 ESF ? je vhodny na malorazku? drzi to ranu alebo to je dobre tak na airsoftku ?? Dakujem
Cital som i o pouzivateloch co to maju na .308W ,tak tu malorazku to asi zvladne :shock:
inspiring_gould

Príspevok od používateľa inspiring_gould »

Ahojte mal by som záujem o kúpu uvedeneho puškohľadu konkretne na 30-06 Spr...Je to Zielfernrohr 10-40x60 Vie mi niekto povedat ako je s kvalitou DAKUJEM.

Obrázok
inspiring_liskov

na obrazku je sice Sutter , ale vyrobca je aj tak ZOS.

Od Suttera je to ale o kusok drahsie.
Ci vydrzi slehu na 30-06spr je otazka...kolko ran rocne z toho planujes vypalit ??

jo a montazne kruzky od vyrobcu stoja za backoru, chce to solidnu montaz
inspiring_gould

Strielat budem dost vela takže neviem čo a ako...
Rasto
expert

Predpokladam, ze vydrzat by mal, ale nemam to odskusane.
Pouziva ho i cinska armada, takze nebude zase uplne nepouzitelny a za jeho cenu minimalne vyskusat.
inspiring_gould

Ahoj ako vies ze ho pouziva cinska armada??? Zrejme je to potom kvalita...
Rasto
expert

Niekde som to cital, a nemyslim si, ze by pouzivali imperialisticke puskohlady, ked sa im tieto valaju v skladoch ;-)
inspiring_gould

Hm...Ako je potom možne že sú také lacné nechapačky:?????
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

tucanos: Bude to tym ze ak aj niektora/e zlozky cinskej armady naozaj pouzivaju ZOS (tiez som o tom 'pocul', a predajcovia to casto pouzivaju ako 'argument', ale ci to tak je v reale som potvrdene zatial nevidel), kazdopadne ak aj niektory model ZOS naozaj pouzivaju, bude pravdepodobne niekde uplne inde cenovo aj kvalitovo. Rovnako ako kedysi pouzivali amici 'Leupoldy' (ktore presli kompletnou upravou u Premier Reticles skor nez mohli vobec prejst armadnymi testami alebo nasadenim).

Plus ZOS robi pre vela dalsich mensich vyrobcov skla, a robi aj contract manufacturing / vyrobu pre ine znacky (ktore si len hodia ten ktory svoj nazov - ako uz bolo spomenute). Cize ten 'ZOS' co clovek najde za par dolacov na ebayi ma kazdopadne od nejakej 'vojenskej' optiky hodne daleko, v naprostej vacsine sa jedna o dost zlu optiku (cirost, chyby paralaxy, kvalita skiel a ich coatingov - typu cim viac pruzkov tym viac adidas, atd. :lol:, plus mas tam casto nekvalitne a nepresne vezicky a nastavovanie, a casto k nemu dostanes este aj tu spominanu 'maslovu' montaz...

Ano, mozno nejakemu polovnikovi co si ho nastreli na 100m a da ho na zbran ktoru z trezoru vytiahne parkrat do roka a vystreli z nej mozno raz, tak takemu moze kludne 'dobre sluzit' vela rokov... Clovek si sice niekedy mysli ze ma aspon aku taku sancu natrafit aj na 'dobry kus', ale myslim ze vzhladom na kombinaciu zleho skla so zlou mechanikou atd. je taka sanca minimalna. A ano, mozno chvilu vydrzi, a mozno dokonca aj klikanie bude chvilku aspon ako tak fungovat, a mozno sa osnova nezacne otacat uz po par ranach, atd. ale ja osobne mam dost zle skusenosti s ZOS a cinskou optikou vseobecne, cize preto ten skepticizmus. Kazdopadne pre cloveka co nema velke naroky/poziadavky na optiku posluzit za urcitych okolnosti moze.

Gunslinger
Rasto
expert

Ja poviem len jedno nie je cina, ako cina.
Mam doma 2x ZOS a spustu dalsich cinskych optik a pokial nemas doma pusku za tisicky E oplati sa za tie peniaze min vyskusat a potom sa rozhodnut po porovnani so skvelou drahou optikou, ci ti to naozaj stoji za tie peniaze.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"