Postrelili samovraha, nožom ohrozoval policajtov.
-
inspiring_newton
Postrelili samovraha, nožom ohrozoval policajtov.
BRATISLAVA - Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinili 40-ročného muža z Rimavskej Soboty. Dnes ráno chcel v byte na sídlisku Rimava spáchať samovraždu. Keďže nožom ohrozoval aj záchranárov, na miesto dorazila policajná hliadka. Obvinený ani po výzve neotvoril, pričom z bytu bolo počuť podozrivé vzdychy a stony. Jeden z policajtov preto vošiel do bytu cez balkón.
V kuchyni našiel muža s nožom v ruke, ktorého vyzval, aby nôž odhodil a ľahol si na zem, pričom sa policajt pomaly posúval ku vchodovým dverám bytu, aby vpustil dnu aj druhého policajta. Ani po opätovných výzvach, aby odhodil zbraň, muž neposlúchol a následne si pichol nožom do hrude. Potom ho hodil po policajtoch, vzal ďalší nôž a chcel na nich zaútočiť aj tým.
Jeden z policajtov po výzve, že použije zbraň, vystrelil. Útočníka zasiahol do bicepsu na pravej ruke, záchranári ho hneď ošetrili. Muža previezli do nemocnice v Rimavskej Sobote na ďalšie ošetrenie a hospitalizovali ho na psychiatrickom oddelení. Strela zranila útočníka, ale bez ohrozenia života. V súčasnosti je jeho stav stabilizovaný.
Vzhľadom na to, že sa obvinený vyhrážal svojej manželke zabitím, polícia preveruje aj podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, postup policajtov prešetruje inšpekcia Ministerstva vnútra SR.
http://www.topky.sk/cl/10/601000/Postre ... olicajtov-
V kuchyni našiel muža s nožom v ruke, ktorého vyzval, aby nôž odhodil a ľahol si na zem, pričom sa policajt pomaly posúval ku vchodovým dverám bytu, aby vpustil dnu aj druhého policajta. Ani po opätovných výzvach, aby odhodil zbraň, muž neposlúchol a následne si pichol nožom do hrude. Potom ho hodil po policajtoch, vzal ďalší nôž a chcel na nich zaútočiť aj tým.
Jeden z policajtov po výzve, že použije zbraň, vystrelil. Útočníka zasiahol do bicepsu na pravej ruke, záchranári ho hneď ošetrili. Muža previezli do nemocnice v Rimavskej Sobote na ďalšie ošetrenie a hospitalizovali ho na psychiatrickom oddelení. Strela zranila útočníka, ale bez ohrozenia života. V súčasnosti je jeho stav stabilizovaný.
Vzhľadom na to, že sa obvinený vyhrážal svojej manželke zabitím, polícia preveruje aj podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, postup policajtov prešetruje inšpekcia Ministerstva vnútra SR.
http://www.topky.sk/cl/10/601000/Postre ... olicajtov-
-
inspiring_wu
podľa čoho usudzuješ, že to bolo neoprávnené vniknutie? či si mal ísť pýtať povolenie od sudcu a s tým mu prísť zvoniť, aby otvoril, že má na to papier?
čo by ste potom písali, keby do bytu nevstúpil a nechal ho ublížiť niekomu inému alebo aj SEBE? lebo policajt musí ochraňovať aj život samovraha, nie len tretích osôb.
To tango: napísal si to skôr ako ja a naviac s citáciou. ja som písal iba to, čo ma v hneve napadlo
thumb up
čo by ste potom písali, keby do bytu nevstúpil a nechal ho ublížiť niekomu inému alebo aj SEBE? lebo policajt musí ochraňovať aj život samovraha, nie len tretích osôb.
To tango: napísal si to skôr ako ja a naviac s citáciou. ja som písal iba to, čo ma v hneve napadlo
thumb up
No jo, problem nastane, ked niekde zacne zit viacero ludi pohromade a jeden z nich si povie, ze tie 2 tebou napisane pravidla pre neho neplatia a zacne tie nosy rozbijat druhym. A sme pri tom, ze ostatni sa dohodnu na nejakych pravidlach spolocneho fungovania. A ked sa to tomu jednemu nebude pacit, tak sa moze bud prisposobit, alebo ist kade lahsie. Je to sice velmi trivializovane, ale principialne vystizne.
To ze je dnes fungovanie spolocnosti velmi zlozite a vselijaki vykukovia skusaju na roznych postoch, co si mozu dovolit je druha vec. Mentalne dospely jedinec sa snazi to ovplyvnit (a este stale roznymi legalnymi sposobmi, viac ci menej efektivnymi moze), dieta povie, ze sa nehra, ofukne sa a tvari sa urazene. V konecnom vysledku to dieta zostane stat bokom a nikto sa snim nebude hrat, lebo je proste urazene. Konecny dosledok je ako pre to dieta, tak aj skupinku s ktorou sa mohlo hrat viacmenej negativny.
To ze je dnes fungovanie spolocnosti velmi zlozite a vselijaki vykukovia skusaju na roznych postoch, co si mozu dovolit je druha vec. Mentalne dospely jedinec sa snazi to ovplyvnit (a este stale roznymi legalnymi sposobmi, viac ci menej efektivnymi moze), dieta povie, ze sa nehra, ofukne sa a tvari sa urazene. V konecnom vysledku to dieta zostane stat bokom a nikto sa snim nebude hrat, lebo je proste urazene. Konecny dosledok je ako pre to dieta, tak aj skupinku s ktorou sa mohlo hrat viacmenej negativny.
-
inspiring_tharp
-
inspiring_proskuriakova
-
inspiring_wu
Peter Bezo, máš jedinečnú možnosť vymyslieť niečo lepšie ako to, čo tu je. Prečo sa do toho nepustíš, a nevytrhneš nás, úbohé ovečky, zo stáda ziskuchtivých bačov? Pri čítaní Tvojich príspevkov som si spomenul na tabuľku, ktorá visela v jednej nemeckej krčme. Na nej bol nápis (v preklade) "Keď ste takí múdri, prečo ste chudobní?"
-
inspiring_kepler
Peter aj keby si mal sebe lepsi napad tak sa to neda hned zo dna na den.
Ludia nie su pocitace, ze im vymenis program a na druhy den zmyslaju uz viac slobodnejsie a posunu ludsku civilizaciu o generaciu dopredu.
Pokial si sami neuvedomia suvislosti tak svojimi nazormi si ich len znepriatelis.
To, ze ty vidis urcite suvislosti neznamena, ze ich vidia aj ostatni.
Spolocnost sa neustale vyvija. Bezny jednotlivec ma stale viac a viac slobody.
Ano vzdy nam moze byt lepsie, ale to by sme vsetci museli rovnako pridat.
Takze v podstate teraz mas to, co skupina ludi s vacsou mocou prave chce.
Ta myslienka vyhra, ktora reprezentuje viac "energie"
EDIT
Takze Peto pokial nebudes mat viac "energie" budes pre nich bez urazky len taky plavajuci povlak v jazierku. Sice neskodny, ale kaziaci celkovy dojem.
A niektori okoloiduci sa budu pozastavovat nad tym co tam ten povlak robi a to je tvoja sanca ktoru musis vyuzit, ziskat viac "okoloiducej energie" aby sa tym povlakom zanieslo cele jazierko a majitel sa zamyslel preco sa to jeho oblubene jazierko tak zanieslo a nieco s tym urobil aby ten povlak nevznikal
Pre IQ minus: Ano, jazierko a povlak symbolizuje v tomto prispevku nieco ine ako v skutocnosti je
Ludia nie su pocitace, ze im vymenis program a na druhy den zmyslaju uz viac slobodnejsie a posunu ludsku civilizaciu o generaciu dopredu.
Pokial si sami neuvedomia suvislosti tak svojimi nazormi si ich len znepriatelis.
To, ze ty vidis urcite suvislosti neznamena, ze ich vidia aj ostatni.
Spolocnost sa neustale vyvija. Bezny jednotlivec ma stale viac a viac slobody.
Ano vzdy nam moze byt lepsie, ale to by sme vsetci museli rovnako pridat.
Takze v podstate teraz mas to, co skupina ludi s vacsou mocou prave chce.
Ta myslienka vyhra, ktora reprezentuje viac "energie"
EDIT
Takze Peto pokial nebudes mat viac "energie" budes pre nich bez urazky len taky plavajuci povlak v jazierku. Sice neskodny, ale kaziaci celkovy dojem.
A niektori okoloiduci sa budu pozastavovat nad tym co tam ten povlak robi a to je tvoja sanca ktoru musis vyuzit, ziskat viac "okoloiducej energie" aby sa tym povlakom zanieslo cele jazierko a majitel sa zamyslel preco sa to jeho oblubene jazierko tak zanieslo a nieco s tym urobil aby ten povlak nevznikal
Pre IQ minus: Ano, jazierko a povlak symbolizuje v tomto prispevku nieco ine ako v skutocnosti je
-
inspiring_kepler
Peto keby bol pred 25 rokmi internet a pisal by si to co teraz tak by si bol politicky vazen a my by sme o tom ani nevedeli, lebo by to uz bolo zmazane 
Takze minimalne v tom sa tvoja osobna sloboda ako jednotlivca rozrastla.
Mozes teraz pracovat v zahranici. Pamatam si ako som cakal kedy vstupime do unie aby som mohol ist do zahranicia pracovat. Policajt=boh uz neplati tak ako kedysi a aj policajti su uz komunikativnejsi. Za svoje prava treba stale bojovat, ale neda sa to zo dna na den len tak zmenit, je to dlhodoby proces.
Ked mas napr. v tíme dochodcov tak nemozete prejst pesi 10 km za hodinu a o tom to je, lebo jednoducho to dochodci nezvladnu a vystupia proti tvojemu navrhu.
Takze minimalne v tom sa tvoja osobna sloboda ako jednotlivca rozrastla.
Mozes teraz pracovat v zahranici. Pamatam si ako som cakal kedy vstupime do unie aby som mohol ist do zahranicia pracovat. Policajt=boh uz neplati tak ako kedysi a aj policajti su uz komunikativnejsi. Za svoje prava treba stale bojovat, ale neda sa to zo dna na den len tak zmenit, je to dlhodoby proces.
Ked mas napr. v tíme dochodcov tak nemozete prejst pesi 10 km za hodinu a o tom to je, lebo jednoducho to dochodci nezvladnu a vystupia proti tvojemu navrhu.
-
inspiring_mendeleev
Ja som vyskakoval aj pred 25 rokmi a nevytĺkol som z toho po 89 žiadny kapitál ako terajší paraziti. Teoreticky som bol aj ja prenasledovaný, keď ma nepustili na VŠ, zrušili mi platné vízum do NSR... Nestihol som sa dostať do Jáchymova, lebo som mal 21 keď sa komunisti pretransformovali na demokratov, ale úspešne ta smerujem. Snáď odhadnem čas kedy prejsť do ilegality skôr ako ma naložia do dobytčáku. Nie ako židia, ktorých slovenská polícia ochotne transportovala do Osvienčimu a aj v plynovej komore si mysleli, že sa idú iba sprchovať - to je tá istá polícia ako dnes, tiež si ctí zákony a postupuje v súlade so zá-ko-nom.
Tak ako kedysi gestapo, ŠTB, aj teraz ma "navštevujú" chlapci v civile a kladú zaujímavé otázky...
A na kontrole internetu sa usilovne pracuje...
Prosím moderátora o presun tejto debaty niekam kde to viac pasuje, zapríčinil som jej zvrhnutie od pôvodnej témy, alebo to zmažte, nech sa pravoverní veľmi nevzrušujú
http://www.inet.sk/clanok/8135/minister ... tovych-for
Tak ako kedysi gestapo, ŠTB, aj teraz ma "navštevujú" chlapci v civile a kladú zaujímavé otázky...
A na kontrole internetu sa usilovne pracuje...
Prosím moderátora o presun tejto debaty niekam kde to viac pasuje, zapríčinil som jej zvrhnutie od pôvodnej témy, alebo to zmažte, nech sa pravoverní veľmi nevzrušujú
http://www.inet.sk/clanok/8135/minister ... tovych-for