Policajt zastrelil chlapčeka, ohrozoval ho lízankou!
-
inspiring_ganguly
Policajt zastrelil chlapčeka, ohrozoval ho lízankou!
...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 17:50, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_agnesi
Cynik by možno povedal, že išlo o prevenciu a v JAR majú o jedného potenciálneho kriminálnika menej. Mňa však znepokojuje svet, v ktorom sa na jednej strane musia policajti báť o život aj pri rutinných úkonoch a na druhej sa slušný človek musí báť, aby ho nejaké hovädo v uniforme ďaleko prekračujúce svoje kompetencie nezbilo, nezmrzačilo alebo rovno nezabilo.
V každom prípade by som rád poznal detaily, kým začnem nadávať, ako mohol byť policajt taký trulo, že zamordoval trojročné dieťa. Z toho, čo som si tu prečítal, nie som o moc múdrejší, preto sa vyhnem ukvapeným záverom. Možno išlo o vadný kus, ktorý si obliekal uniformu. Možno o nedostatky vo výcviku, možno o skrat. Ale možno bol v riskantnej v stiuácii, kedy sa naozaj musel mať na pozore aj pred dieťaťom. To by ho v mojich očiach aspoň trochu ospravedlňovalo.
V každom prípade by som rád poznal detaily, kým začnem nadávať, ako mohol byť policajt taký trulo, že zamordoval trojročné dieťa. Z toho, čo som si tu prečítal, nie som o moc múdrejší, preto sa vyhnem ukvapeným záverom. Možno išlo o vadný kus, ktorý si obliekal uniformu. Možno o nedostatky vo výcviku, možno o skrat. Ale možno bol v riskantnej v stiuácii, kedy sa naozaj musel mať na pozore aj pred dieťaťom. To by ho v mojich očiach aspoň trochu ospravedlňovalo.
v afgane aj inde sa to stáva, že aj dieťa môže byť samovražedný útočník. A rozozná napríklad pilot vrtuľníku, ktorý pristáva či dieťa bežiace ke pristávacej ploche má v rukách molotov, granát alebo hovno? Nerozozná. Neospravedlňujem konanie v tomto prípade ani nezatracujem, lebo nemáme informácie čo sa stalo a to čo napíšu médiá je len zlomok pravdy ak vôbec toľko.
sano2, tvoje porovnanie je teda fest pritiahnute za vlasy.
totiz treba zobrat do uvahy, okrem ineho, aj pocetnost samovrazednych atentatov v JAR. Potom pocetnost samovrazednych atentatov vykonanych trojcnymi deckami.
Rovnako pilot vrtulnika je v trochu inej vzdialenosti od decka na drahe ako policajt od zaparkovaneho auta.
Akokolvek, mne sa viacmenej paci Jackov prispevok.
totiz treba zobrat do uvahy, okrem ineho, aj pocetnost samovrazednych atentatov v JAR. Potom pocetnost samovrazednych atentatov vykonanych trojcnymi deckami.
Rovnako pilot vrtulnika je v trochu inej vzdialenosti od decka na drahe ako policajt od zaparkovaneho auta.
Akokolvek, mne sa viacmenej paci Jackov prispevok.
-
inspiring_liskov