zbrojný preukaz sk. D

elegant_ritchie

zbrojný preukaz sk. D

Príspevok od používateľa elegant_ritchie »

Chcem sa spytat ako mam postupovat pri vybaveni tohto preukazu mam 19 rokov, aku zbran by som mohol drzat.Toto je asi jediny zbrojny preukaz ktory mi daju nie?Dakujem
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Musíš si urobiť poľovnícke skúšky (predtým absolvovať prípravný kurz) a doplnkovú skúšku. Budeš môcť držať poľovné zbrane, teda dlhé zbrane. Nie krátku. A samozrejme strelivo do týchto zbraní.
elegant_ritchie

aj dlhu gulovu zbran ak nemam este 21?
Xader
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Xader »

Nieeee, az od 21 ti daju zbrojak. Polovnik mozes byt, ked spravis skusky, ale D a zbrojak ti daju az v 21tke...skor zbran neda nikto. A to tym padom nemusis na pol. skuskach robit skusky na zbrane, ale spravis tie iste na zbraniach a strelive na PZ, ako ziadost ja neviem o Acko / Bcko a Dcko si das uz len pripisat na zaklade vysvedcenie a pol. listku z lesneho uradu. Takto to je najjednoduchsie, nemusis robit 2x skusky, keby si sa casom rozhodol mat aj pistol.

A mimochodom, tusim sme v zlej sekcii...toto su polovne zbrane, nie ZP :roll:
inspiring_greider

Príspevok od používateľa inspiring_greider »

chlapci pokial viem tak hranica 21 rokov sa tyka len zbrojneho preukazu skupiny A, B ... :wink:
od 18 rokom mozes poziadat o zbrojny preukaz skupiny D pokial si drzitelom platneho polovneho listka
Vek žiadateľa
Zbrojný preukaz, podľa § 18 zákona, možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov.
Fyzickej osobe, ktorá spĺňa vyššie stanovené podmienky a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka.
ak sa po dosiahnuti fyzickeho veku 21 rokov rozhodnes rozsirit zbrojny preukaz aj na dalsie skupiny (B, A... )budes musiet robit doplnkove skusky...nerozsiria ti to automaticky na zaklade ziadosti a kolku :cry:

ESTE MA NAPADLA JEDNA VEC: POKIAL SA DOBRE PAMATAM TAK "D" TI DAJU DOKONCA AJ V 17 POKIAL SI STUDENT STREDNEJ LESNICKEJ SKOLY, ALEBO LESNICKEHO UCILISTA ZA PREDPOKLADU ZE MAS PLATNY POLOVNY LISTOK...ATD.
elegant_ritchie

takze zbrojak D mi daju uz teraz,neviete ako je to s preukazom E-sportove ucely?A ake zbrane mozem mat malokalibrovku pocul som ze aj brokovnicu je to pravda?
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Tak na E-čko môžeš mať všetky zbrane okrem zbraní kategórie A teda zakázaných zbraní
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Na E-cko mozes mat v podstate akukolvek zbran ale ten je od 21r....

Jedna rada, never vsetkemu co pocujes, pozri zakon: http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... &Itemid=21
elegant_ritchie

myslis ze by som nemohol mat E keby som sa zapisal do niejakeho streleckeho klubu, su niejake vynimky nie?
Jack
moderátor

Xader neblbni, trepol si peknú hovadinu (bez urážky). Samozrejme, že dostane zbroják skupiny "D" aj ako 18, 19, či 20-ročný a teda môže držať chlapčisko aj dlhú gulovú a strelivo. Ostatní ti už aj zacitovali zákon. Toto ti uniklo? Veď si skúšky robil len nedávno, ak sa nemýlim.
Jack
moderátor

Calvino, výnimka ti umožňuje získať zbroják skupiny "E" už ako 16-ročnému, ale musíš byť členom streleckej reprezentácie SR. Si? Nie si? Tak potom "E" až od 21.
:wink:
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Jack napísal: ...
výnimka ti umožňuje získať zbroják skupiny "E" už ako 16-ročnému
...
:wink:
...15-ročnému :!:
Jack
moderátor

:lol:
elegant_ritchie

Nie som clenom repezentacie takze mi ostava iba D,viete mi poradit ako ho mam vybavit?
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Najprv musíš byť polovník...... http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1787&start=0
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"