GSG 5 na ZP sk. D?
-
inspiring_fermi
GSG 5 na ZP sk. D?
zdravím vospolok! mám problém... nešťastná láska... zaľúbil som sa do GSG 5 .22lr u Hermesa... máte niekto skúsenosť, či budú príslušníci PZ SR ochotní zapísať túto zbraň na ZP skupiny D? vzhľadom na kategóriu zbrane je nutné zažiadať aj o nákupné povolenie. nechce sa mi rozširovať ZP o skupinu E, preto ma zaujíma, či viete o prípade, že sa to dalo zapísať na Dčko... ďakujem za feedback!
-
inspiring_greider
-
inspiring_fermi
Jack, loviť sa s malorážkou dá. aj keď len škodná. na raticovú zver predpisoval starý zákon guľové strelivo s minimálnou dĺžkou nábojnice 40mm. nový zákon už rieši výkonnosť streliva inak... každopádne malorážku na ZP skupiny D zapísať možno, len tu sa jedná o samonabíjaciu (čo by problém nebol), ale hlavne o ten vzhľad samočinnej. skúsim kukuč zákon, či tam zrovna táto výluka nie je, ale matne si pamätám, že je.... asi ma to rozšírenie neminie 
-
inspiring_fermi
nuž, oplatilo sa kukuč ten zákon...
ale nepotešil som sa...
podľa §27 odsek 3 písmeno a je držiteľ skupiny D zbrojného preukazu oprávnený:
na základe nákupného povolenia nadobudnúť do
vlastníctva zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1
písm. d), e) a f) alebo nadobudnúť do vlastníctva
zbraň kategórie C,
finta je v tom, že samonabíjacia zbraň so vzhľadom samočinnej zbrane je uvádzaná v §5 odsek 1 písmeno g. takže smolča....
a jak krásne som si vlastne sám odpovedal.... 
podľa §27 odsek 3 písmeno a je držiteľ skupiny D zbrojného preukazu oprávnený:
na základe nákupného povolenia nadobudnúť do
vlastníctva zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1
písm. d), e) a f) alebo nadobudnúť do vlastníctva
zbraň kategórie C,
finta je v tom, že samonabíjacia zbraň so vzhľadom samočinnej zbrane je uvádzaná v §5 odsek 1 písmeno g. takže smolča....