Laserovi merač
-
elegant_bose
Laserovi merač
zdravim chcem si kupit laserovi merac mate niekto skusenosti s timito pristrojmi,zacinam tak pomaly stielat.pripadne mam nejake na vyber nieco od bushnelu a leopoudu.vedeli by ste mi nejaky odporucit cenovy limit mam tak 250e dakujem
-
friendly_dewdney
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 3 months
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj...ides hrat golf?? vsetko co ma oznacenie Pinseeker je golfovy dialkomer s funkciami k tomu urecenymi...1200 LEGEND je zase slaby dialkomer,,,odporucam posetrit a kupit zeiss, swarovski, alebo bushnell fusion 1600 arc, resp: na aku dialku chces strielat a co chces merat? terc na 500m ? srnciu na 500m? cim lacnejsi dialkomer tym vacsi problem zmerat maly terc 
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
Treba tiez zvazit ze to ciselne oznacenie ktore zvycajne znamena max. vzdialenost ktoru DOKAZE zmerat je ozaj len co dokaze za uplne najidealnejsich podmienok a na uplne idealny a maximalne reflexny terc.
Neda sa ocakavat ze povedzme dialkomer urceny na 1000m ich naozaj vzdy odmeria, ak hovorime o zveri tak sa kludne moze 50% odcitat, a ak nie su idealne podmienky (povedzme prsi alebo je hmlisto, atd.) tak kludne dalsich 10-30%. Cize na zmeranie povedzme jelena 500m daleko za dazdiveho rana uz treba kvalitny LRF s dosahom aspon 1200m (Leica CRF1200, Swaro LaserGuide, Bushnell 1500, atd.).
Su aj vynimky - niekedy sa moze podarit namerat viac nez vyrobca udava, alebo aj lacny dialkomer dokaze dobre merat, ale zvycajne to skor byva naopak - ludia cakaju ze dialkomer s 600m maximom im zmeria na prvy sup jelena na 550m, a potom su sklamani ked sa to horko tazko podari na 50ty krat alebo vobec...
Dost je rozdiel aj v kvalite skla - povedzme 1200m odmeria aj Leica CRF1200 aj Bushnell Elite1500, ale cez ten Bushnell to je ako pozerat sa cez spinavy popolnik a cez Leicu je obraz podobny ozaj kvalitnemu dalekohladu.
Drzim palce pri vybere,
Gunslinger
P.S.: Ak by som si LRF vyberal teraz, pockal by som este cca mesiac na novu Leicu CRF1500 (cenovo by mala vyjst celkom rozumne, uz je aj s balistickym pocitacom, a hlavne je to ozaj asi jediny skutocne 'vreckovy' LRF - ma rovnake rozmery ako CRF1200).
Neda sa ocakavat ze povedzme dialkomer urceny na 1000m ich naozaj vzdy odmeria, ak hovorime o zveri tak sa kludne moze 50% odcitat, a ak nie su idealne podmienky (povedzme prsi alebo je hmlisto, atd.) tak kludne dalsich 10-30%. Cize na zmeranie povedzme jelena 500m daleko za dazdiveho rana uz treba kvalitny LRF s dosahom aspon 1200m (Leica CRF1200, Swaro LaserGuide, Bushnell 1500, atd.).
Su aj vynimky - niekedy sa moze podarit namerat viac nez vyrobca udava, alebo aj lacny dialkomer dokaze dobre merat, ale zvycajne to skor byva naopak - ludia cakaju ze dialkomer s 600m maximom im zmeria na prvy sup jelena na 550m, a potom su sklamani ked sa to horko tazko podari na 50ty krat alebo vobec...
Dost je rozdiel aj v kvalite skla - povedzme 1200m odmeria aj Leica CRF1200 aj Bushnell Elite1500, ale cez ten Bushnell to je ako pozerat sa cez spinavy popolnik a cez Leicu je obraz podobny ozaj kvalitnemu dalekohladu.
Drzim palce pri vybere,
Gunslinger
P.S.: Ak by som si LRF vyberal teraz, pockal by som este cca mesiac na novu Leicu CRF1500 (cenovo by mala vyjst celkom rozumne, uz je aj s balistickym pocitacom, a hlavne je to ozaj asi jediny skutocne 'vreckovy' LRF - ma rovnake rozmery ako CRF1200).
Ja mám zeiss 8x45 binokulára kamarát zeiss monokulár , nameral som max niečo cez 1500 m večer , cez deň meria menej hlavne ak svieti silné slnko . Pozdáva sami a skúšal som aj Leicu 8x42 , leupold RX IV . Niekto mi odporúčal 8x 56 ale to je už zbytočne veľké a tažké . Ja som s zeissom maximálne skokojný má najlepšie sklo oplatí sa zaplatiť kvalitu .
-
friendly_clarke
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 3 months
- Kontaktovať používateľa:
pozor, zasadne nebrat ziadny LEUPOLD dialkomer... mal som RX-IV za cca 500 usd a ledva to meralo velke stromy na 600m, proste nepouzitelne to bolo, kamos z Prahy z nim mal rovnako zle skusenosti.. a to tam vyrobca udaval dosah 1500 y .. je to plastak made in china .
medonos : ten zeiss ti zavidim
ja mam bino od bushnell ale sklo sa ani nemoze priblizit zeissu,,na druhej strane zase zmeria 1700m aj cez den za slnka
medonos : ten zeiss ti zavidim
Pozri sa na tento inzerát , kamarát ho má skušal som ho a je super.
http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=10&t=4385
http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=10&t=4385
- Gunslinger
- moderátor
zubar: Swaro a Leicu mam (CRF1200ku, ale cez 1600ku som pozeral na IWA aj priamo v Leice/Solmse).zubar napísal:Otázka do diskusie? Zeiss 8x26PRF, Leica Rangemaster 1600, Swarovski Laser Guide 8x30. Ktorý z nich zvoliť? Osobné skúsenosti už niekto z Leicou?
Co sa tyka LRF schopnosti, Swaro doteraz nemal (a myslim ze zatial stale nema) konkurenciu. V porovnavacich testoch vychadza jednoznacne na prvom mieste za kazdych podmienok, a z mojich skusenosti je naozaj uplna spica (ked sme za hmlisteho zimneho rana porovnavali Swaro, Zeiss, Leicu, Bushnell, atd. tak jednoznacne Swaro bol o triedu lepsi od vsetkych ostatnych. To sa ale odraza aj na cene - nie je najlacnejsi.
Jeho nevyhoda ale je velkost/hmotnost, pricom ale Zeiss PRF, Bushy a pod. nie su o moc mensi. V tomto ohlade jednoznacne vedie Leica (CRF 900/1200/1600 - tusim vsetko rovnake rozmery, rozdiel je len v senzore/elektronike). Tu vopchas do vrecka a lahko aj zabudnes ze ju tam mas. Ja som postupne vystriedal tri CRF1200ky (prve dve mi v Leice vymenili lebo nemerali dobre), tato tretia uz meria dobre a zatial som s nou spokojny.
Rozdiely medzi sklom Swaro/Leica/Zeiss su podla mna minimalne (aspon pre moje oko), vsetko su to spickove skla cez ktore je radost pozerat. Bushy a Leupy (ktory navyse ako bolo spomenute casto nemeraju moc spolahlivo) uz su na tom o malicko horsie, ale napr. ten Bushy dalekohlad s LRF uz ma sklo vcelku prijatelne.
Kolem a kolem, moje odporucanie je ze ak chces spickovy LRF, chod do Swara, a ak chces maly prakticky LRF, chod do Leica/CRFka. A ak si polovnik, mozes zvazit aj ten Bushy dalekohlad (usetris si nosenie dvoch veci naraz).
Este poznamka - vonku sa niekedy daju zohnat za o cosi lacnejsie ceny, ale pri LRF je zaruka dost podstatna a dolezita vec, cize 'usetrit' par e-ciek na ukor moznych problemov s reklamaciou o rok a pod. sa nemusi vzdy vyplatit.
Drzim palce,
Gunslinger
-
friendly_clarke
Gunslinger ďakujem za odpoveď. Hej ten Swaro vyzerá asi najlepšie, len neviem koľko je na trhu. Dúfam, že keď ho kúpim tak o pol roka vydajú nejaký nový a potom budem chcieť ten. Jasné, že tak nekúpim nikdy nič, ale u tej Leicy aspoň viem, že som aspoň rok na tom dobre.
Balistický soft v Leica je o niečom či ani moc nie?
- Gunslinger
- moderátor
zubar: Swarovski vysiel s tymto LaserGuide (8x30, jediny LRF v ich ponuke) na ShotShow v 2004om, cize 6 a pol roka dozadu. Vo vseobecnosti ma vyborne hodnotenia, a co sa tyka merania da sa s nim ist za idealnych podmienok az do 2km. Su len dve veci na ktore sa (niektori) ludia stazuju - ten cerveny kruzok sa vraj niekedy mihoce/kolise na farbe (co robi aj ten moj), a tiez je ten kruzok/luc vraj dost velky (cize nie je lahke presne zamerat nejaky malicky objekt vo velkej dialke (ale ja som s tym zatial trouble nemal).
Kolem a kolem, ta nova Leica CRF 1600 je jeho prvym ozaj vaznym konkurentom, a to tak dobrym ze Swaro asi onedlho bude musiet prist s novym LRF ci chce alebo nie.
Balisticky soft v Leice je nejaky LAB (neviem co od RSI alebo nejaky iny) - zatial este nie je na pultoch a ani reviews som ziadne nevidel, takze neviem zhodnotit, ale kedze berie do uvahy vsetky hlavne parametre mal by byt oki).
Gunslinger
Kolem a kolem, ta nova Leica CRF 1600 je jeho prvym ozaj vaznym konkurentom, a to tak dobrym ze Swaro asi onedlho bude musiet prist s novym LRF ci chce alebo nie.
Balisticky soft v Leice je nejaky LAB (neviem co od RSI alebo nejaky iny) - zatial este nie je na pultoch a ani reviews som ziadne nevidel, takze neviem zhodnotit, ale kedze berie do uvahy vsetky hlavne parametre mal by byt oki).
Gunslinger