Turbi: Nerozumieme sa - pre vysvetlenie:
- viem co dokaze ten novy Kestrel (pred rokom som si ho doniesol z IWA), len mi prekaza ze ked sa chcem nan pozriet, musim opustit strelecku polohu - zdvihnut sa aby som videl na jeho displej - vid (na LongShote):
preto by som uvital nejaky maly displej nahodeny priamo na puske (hned vedla vodovahy) kde by som udaje videl bez toho aby som musel menit polohu, pricom udaje by don boli prenasane cez BT. Momentalne jedine taketo riesenie co ma napada by bolo pouzit nejaky androidovsky telefon, do ktoreho Kestrel cez BT dokaze prenasat namerane data (iPhone co viem to ale nedokaze kedze nema uvolneny BT protokol ktory pouziva Kestrel), nevyhoda je ze ten telefon musi mat nainstalovany vlastny balisticky soft (nevyuziva Horus v Kestrele, ale nanovo vsetko prepocitava).
Pridam aj nejake dojmy z toho noveho Kestrela s BT/Horusom - vo vseobecnosti som s nim velmi spokojny, i ked:
pozitiva - automaticky prepocitava aktualne atmosfericke info, berie do uvahy aj spindrift, coriolis, atd., ma spustu vychytavok (da sa customizovat aj na rozne teploty hlavne ci x inych odchylok a specifik), vysledne info je velmi detailne (cela balisticka krivka, prepocitavanie rychlosti a dopadovych rychlosti po celej drahe letu, atd.)
negativa - neberie do uvahy aktualny vietor, balistiku robi tak ze clovek musi vietor zachytit/capture (pricom sa to ale da manualne zmenit/upravit), a to potom zobrazuje v balistickych vypoctoch, ale ak sa medzitym vietor zmeni, neberie to do uvahy (automaticky prepocitava len tlak/teplotu/vlhkost/...), balistika a meranie nie je pouzitelne naraz - treba prepnut medzi tymito dvoma modmi (sice rychle prenutie, ale nie je mozne na jednom displeji povedzme sledovat balistiku a zaroven aktualnu rychlost vetra), balisticky soft samotny (Horus) nie je uplne dokonaly, vzdialenosti 100-500 a 500-1500m naraz skoro nikdy nesedia (detailnym prepocitavanim sa ale da dostat na vcelku pouzitelne hodnoty), atd.
Kolem a kolem, za tu cenu je to stale asi to najlepsie 'univerzalne' riesenie, pricom ak/az bude vyvinuty aj BT displej modul, znacne to zlepsi uzitkovost. Ludia z Kestrela mi vraveli ze v priebehu buduceho roka planuju vyjst s novym modelom (ktory bude mat aj zabudovane GPS), takze uvidime ci a ake dalsie zlepsenia prinesie.
Gunslinger
P.S.: Ako perlicka - Polsko som vyhral aj vdaka tomu ze som sa spolahol na Kestrela - kvoli zlej organizacii som nemal moznost sa na kilometer nastrelit, takze ostru polozku som nasledujuci den strielal 'na blink'/odhadom, a zatial co vacsine ludi sa nastrel kvoli inemu tlaku malicko posunul, tym ze som isiel 'od nuly' vyhol som sa tejto chybe.