Za smrť Róma stíhajú policajtov

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Za smrť Róma stíhajú policajtov

Príspevok od používateľa Jack »

http://www.topky.sk/cl/10/800733/Stihaj ... v-Tornali-

Rozumiete tomu? Lebo ja asi nie. Pokojne ma opravte, ak mi niečo uniklo, alebo som si niečo nesprávne vysvetlil. Takže: kolotočár robí bordel, ktorý musí riešiť hliadka. Tá nepoužije zbytočné násilie, ale slzný plyn. Kolotočár sa nadýcha slzáku, trošku si poslzí, posoplí, pokašle. Príde sanitka, na mieste ho ošetrí. Je OK, netreba prevoz ani ďalšie ošetrenie. Prejde týždeň, opuchne mu mozog, on zomrie na komplikácie spôsobené cukrovkou. A keďže kolotočár je zároveň Romák, banda mladých pseudohumanistických pomýlených lavičákov podá trestné oznámenie na zasahujúcich policajtov. Chápem to správne, alebo sa v niečom mýlim?
:?:
Čo je podľa vášho názoru skutočným účelom takéhoto trestného oznámenia (a následného trestného stíhania)? Detailne prešetriť jedno úmrtie (pravdepodobne spôsobené komplikáciami súviciacimi s diabetes) alebo spôsobiť u policajtov ešte väčšie obavy zo zásahov proti neprispôsobivým občanom, zvlášť ak sú zároveň príslušníkmi jedného etnika? Obhajovať občianske práva alebo ukázať, že si spomínané OZ zaslúži peniažky od zahraničných donorov, lebo akože chráni práva akože utláčanej a akože kruto prenasledovanej menšiny?
:twisted:
Ja neviem, nepoznám všetky detaily, ale podľa prečítaného nemám pocit, že by policajti niekomu úmyselne či neúmyselne spôsobili smrť. Skôr mám pocit, že niekto sa snaží spôsobiť problémy dvom policajtom, ktorí si riadne plnili povinnosti pri služobnom zákroku. Tým vôbec nechcem povedať, že by u PZ neslúžili aj rasistické a sadistické hovädá, ale nezdá sa mi, že práve toto by bol taký prípad. Čo vy na to?
:roll:
P.S.: Prosím, ak to ide, zdržte sa v príspevkoch k tejto téme zbytočných rasistických nálad. Ak pre nič iné, tak preto, že v týchto dňoch je webforum celkom isto monitorované ešte viac ako obvykle.

EDIT: Chybička v pravopise.
Naposledy upravil/-a Jack v 17 Sep 2010, 18:53, upravené celkom 1 krát.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Zakazme slzaky!
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Je to kazdopadne smutne. Dnes sme o tom mali celkom dlhy debat a zhodli sme sa, ze je chore stihat policajtov za nieco taketo. Najma ak bol zakrok zjavne primerany a dotycny Soson zomrel az o tyzden, ak som spravne cital tak na nasledky vysokeho cukru!?

To by chcelo statistiku pravdepodobnosti aku mal sancu ze sa mu to stane aj tak...

Dajme tomu ze to mohla byt alergicka reakcia na pouzity plyn ALE PREBOHA to sa za chvilku dostaneme k tomu ze ak sa budu nejaki chalani snazit nejako spacifikovat pachatela, daju mu najprv vyplnit lekarsky dotaznik na prekonane alergie, pripadne dedicne choroby?

Neda sa ani povedat ze je to smutne, je to hanba tohto statu a jeho fungovania, ze v povedomi ludi ktori sa maju starat o veci bezpecnosti a riesit pachatelov tymto akurat zvysuje neistotu v tom, ci sa vlastne oplati nieco riesit, ked je 50/50 sanca ze budu opletacky...
Ani sa im potom nedivim ked sa iba pozeraju na nasich neprisposobivych spoluobcanov ked robia bordel. VEdia ze ked nieco urobia, o dva dni sa im dotycny v lepsom pripade pride vysmiat do tvare, v tom horsom ich zazaluje za NIECO-HOCICO...

Co je ucelom testneho oznamenia? Skor by ma zaujimalo, kto vymyslel to trestne oznamenie...
Naposledy upravil/-a Mike75 v 17 Sep 2010, 19:02, upravené celkom 2 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ked uz pisali o zvysenom cukre (extremne) tak mali popisat aj telesnu konstrukciu kolotocara... Urcite to bol miestny model pre panske plavky :?
Inspekcia to mala hned zmiest zo stola, taketo dristy :!:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

inspekcia by to mala zniest zo stola v momente, ked sa ukaze, ze pricina jeho smrti nema nic spolocne s policajnym zakrokom a ak sa ukaze ze mala, tak momentom ked sa ukaze, ze bol zakrok primerany.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

uzavru to pravdepodobne s tym ze bol osetreny lekarmy na mieste a ty nekonstatovali ziadne poranenia ktore by nasvecovali neprimeranemu zasahu.

ak by nieco take zistili sami by museli ohlasit ten pripad ... prevoz do nemocnice a dalsie vysetrenia ... kedze sa tak nestalo (neviem z akeho dovodu ..kolotocar to mohol aj odmietnut) su policajti mimo hry a skor by mali vysetrovat zdravotakov preco to uzavreli tak rychlo.

a tieto ko..ti.y by si mal G4 nechat pre seba a lutovat ze sa snazia usetrit kde mozu !

Viaceré zdroje tvrdia, že policajtmi používaný slzotvorný plyn je v prípade nadmerného použitia schopný spôsobiť smrť. Lekári zároveň aktuálne.sk prezradili, že za zvýšenou hyperglykémiou môže byť nadmerný stres organizmu, ktorý nastal pri zásahu policajtov.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

toto je skôr na šetrenie pre dohľad nad zdravotnícku starostlivosťou, je otázne keď k nemu prišli záchranári toho 17.mája či bol pri vedomí alebo nie, ak rodina zabudla spomenúť že je cukrovkár, lekári v nemocnici kde ho hospitalôizovali sa zamerali pri diagnostike na slzák a s ním spojené komplikácie, tak kludne mohli opomenúť spraviť test na cukor. Chlapíkovi asi šlehli adrenalín na relaxáciu bronchiálneho svalstva a do hodiny im exol...
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Mike75 napísal:
Co je ucelom testneho oznamenia? Skor by ma zaujimalo, kto vymyslel to trestne oznamenie...
Máš to tam napísané.
Organizácia Ľudia proti rasizmu podala pre konanie policajtov trestné oznámenie.
Nemám k tomu slov.
Ale na druhej strane to tak v praxi funguje. Každý môže podať trestné oznámenie. Potom je tam vždy poškodený a stíhaný. A stíhaný sa musí z toho vysekať a dokázať svoju nevinu. ...
Mike75
prispievateľ

Kapo: LPR... To mi pri vseobecnom rozculeni uslo... Dik :wink:
luke
častý prispievateľ

nejak si neviem pomoct, ale mam pocit, ze keby ten zomrely nebol cigan, tak by som tu nikde necital rozhorcene reakcie, ako sa niekto vobec opovazil dat na policajtov trestne oznamenie, alebo podnet na inspekciu.
Jack
moderátor

Luke, trochu sa mýliš. Ale vlastne máš aj pravdu v tom, že by si tu nečítal rozhorčené reakcie. Totiž... keby mŕtvy nebol Romák, LPR by na nikoho nepodávali trestné oznámenie. Zrejme by v tomto prípade nikto na nikoho nepodával TO. A preto by sme sa tu na fóre nemohli o tomto prípade baviť.
:lol:
Mike75
prispievateľ

Luke:

V istom smere mas urcite pravdu. Na 99 percent som presvedceny, ze ak by ten mrtvy nebol cigan, ale podalo by sa trestne oznamenie dajme tomu rodinou daneho obcana nesosonskeho povodu, nediskutovali by sme o tom vobec. Nenasli by sme to totiz ako clanok na prvej strane topiek...
luke
častý prispievateľ

verim tomu, ze keby bolo podozrenie, ze nasledkom policajneho zasahu zomrel chlap lubovolnej farby, ze by sa to veru na prvej strane bulvaru objavilo.
napr. akcie policajtov voci demonstrantov, za posledne roky opakovane. chalan, ktoreho bili v cpz, az mu povolili svaly a vyprazdnil obsah criev a ine, ktore boli medializovane, a nebola to ani smrt, takze nemam pocit, ze by sa informovalo len o ciganskych detoch, na ktore policajti pustali psy.
2weird2die
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa 2weird2die »

vy rasisti! úplne ste obrátili tému proti lekárom a LPR! - zhruba takto by to bral pseudohumanista...
exitoval 8 dní po zákroku policajtov. Ak by bol ich zásah neprimeraný, určite by sa príznaky prejavili oveľa skôr a konštatovali by ich aj záchranári. Ako dlho trvá, kým sa slzák metabolizuje alebo úplne vylúči z tela?
Jack
moderátor

Luke, tému som založil preto, lebo sled udalostí mi neprišiel celkom obvyklý: niekto vystrája, od policajtov schytá zásah kaserom (nedostane bitku), sanitka ho na mieste ošetrí, nič vážne mu nie je. Človek o týždeň zomrie na komplikácie spojené s cukrovkou. Nájde sa OZ, ktoré dá do súvislosti jeho smrť s policajným zásahom (zdá sa, že primeraným) a podá trestné oznámenie. Pritom nezabudne informovať médiá.
Samozrejme, beriem do úvahy, že:
a) nepoznáme všetky detaily zásahu
b) nevieme, akou silnou cukrovkou trpel pred zásahom
c) nemáme ďalšie detaily o jeho zdravotnom stave
Dúfal som, že niekto bude azda vedieť viac a vyjadrí sa k téme. Alebo, že sa nájde lekár či zdravoťák, ktorý nám vysvetlí, že dávať do súvislosti úmrtie na popísané zdravotné komplikácie so zásahom polície je buď blud, alebo naopak pravdepodobná prapríčina úmrtia. Práve preto som ostatným adresoval upozornenie, aby sa vyhli zbytočným rasistickým kecom. Vyjadril som môj názor na článok i na postup ĽPR, ktorý som si utvoril na základe určitej sumy poznatkov. Ak mi ho niekto vyvráti tým, že vie viac ako ja, určite budem pozorne počúvať.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"