Rozumiete tomu? Lebo ja asi nie. Pokojne ma opravte, ak mi niečo uniklo, alebo som si niečo nesprávne vysvetlil. Takže: kolotočár robí bordel, ktorý musí riešiť hliadka. Tá nepoužije zbytočné násilie, ale slzný plyn. Kolotočár sa nadýcha slzáku, trošku si poslzí, posoplí, pokašle. Príde sanitka, na mieste ho ošetrí. Je OK, netreba prevoz ani ďalšie ošetrenie. Prejde týždeň, opuchne mu mozog, on zomrie na komplikácie spôsobené cukrovkou. A keďže kolotočár je zároveň Romák, banda mladých pseudohumanistických pomýlených lavičákov podá trestné oznámenie na zasahujúcich policajtov. Chápem to správne, alebo sa v niečom mýlim?
Čo je podľa vášho názoru skutočným účelom takéhoto trestného oznámenia (a následného trestného stíhania)? Detailne prešetriť jedno úmrtie (pravdepodobne spôsobené komplikáciami súviciacimi s diabetes) alebo spôsobiť u policajtov ešte väčšie obavy zo zásahov proti neprispôsobivým občanom, zvlášť ak sú zároveň príslušníkmi jedného etnika? Obhajovať občianske práva alebo ukázať, že si spomínané OZ zaslúži peniažky od zahraničných donorov, lebo akože chráni práva akože utláčanej a akože kruto prenasledovanej menšiny?
Ja neviem, nepoznám všetky detaily, ale podľa prečítaného nemám pocit, že by policajti niekomu úmyselne či neúmyselne spôsobili smrť. Skôr mám pocit, že niekto sa snaží spôsobiť problémy dvom policajtom, ktorí si riadne plnili povinnosti pri služobnom zákroku. Tým vôbec nechcem povedať, že by u PZ neslúžili aj rasistické a sadistické hovädá, ale nezdá sa mi, že práve toto by bol taký prípad. Čo vy na to?
P.S.: Prosím, ak to ide, zdržte sa v príspevkoch k tejto téme zbytočných rasistických nálad. Ak pre nič iné, tak preto, že v týchto dňoch je webforum celkom isto monitorované ešte viac ako obvykle.
EDIT: Chybička v pravopise.