Napomenul bezohlednou řidičku a musel se bránit strelbou
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
určite by sa posudzovala primeranosť obrany.. ale keď sedím v aute, pripútaný pásom a niekto ma tlče, tak ako inak sa môžem brániť? poviem mu: počkaj, odpútam sa, vyjdem von a tam si dáme duel?
síce som tam nebol, ale podľa napísaného usudzujem, že jeho obrana mohla byť razantnejšia, keď prvý výstrel nezabránil tomu, aby sa do konfliktu zamiešal ďalší pasažier.. to ani nehovorím o pokuse vytrhnúť mu zbraň. asi veľa spravil stav v akom bol po napadnutí...
síce som tam nebol, ale podľa napísaného usudzujem, že jeho obrana mohla byť razantnejšia, keď prvý výstrel nezabránil tomu, aby sa do konfliktu zamiešal ďalší pasažier.. to ani nehovorím o pokuse vytrhnúť mu zbraň. asi veľa spravil stav v akom bol po napadnutí...
-
inspiring_proskuriakova
Luke, rád ťa osvietim. Z článku vyplýva, že vec sa nedostala pred súd a keďže o veci nerozhodoval súd, výsledné rozhodnutie nie je judikátom ale iba rozhodnutím.
Azda nám nechceš tvrdiť, že judikátom je aj rozhodnutie príslušného orgánu PČR! To by vás potom u Čarnogurského tú teóriu práva učili trochu inak ako na UK.

Azda nám nechceš tvrdiť, že judikátom je aj rozhodnutie príslušného orgánu PČR! To by vás potom u Čarnogurského tú teóriu práva učili trochu inak ako na UK.
jasne ze nechcem. ked sa bavim o rozhodnuti ako o judikate je samozrejme, ze sa jedna o rozhodnutie sudu a potom podla toho ci to chces ponimat uzko alebo siroko sa to da rozdelit na rozhodnutie akehokolvek sudu v sirsom slova zmysle a rozhodnutie povedzme len najvyssieho sudu v uzsom.
som myslel, ze o tom rozhodol sud. potom som si az precital clanok a zistil, ze policajt, ale uz som sa k tomu nevratil.
takze hej, rozhodnutie prislusneho organu je urcite nieco ine ako judikat.
som myslel, ze o tom rozhodol sud. potom som si az precital clanok a zistil, ze policajt, ale uz som sa k tomu nevratil.
takze hej, rozhodnutie prislusneho organu je urcite nieco ine ako judikat.