Ako susite dvojstrely s Glockom ?
Ako susite dvojstrely s Glockom ?
By ma zaujimalo, ze ako susite dvojstrely s Glockom. Videl som na youtube video so zasuvanim maleho kartonu do okienka zaveru. Hmm. To mi osobne nesedi. Kedze zaver nedosadne, stale si oskrem ruku. Ja to robim tak, ze namackavam spust iba v prvej casti(mrtvy chod sa to tusim vola). No mozno ma niekto lepsi sposob. Rad si necham poradit.
Sušiť dvojvstrel
Ako raz ano,ale ked ti cvakne zaver a cvaknes na prazdno,to akoze obtahujes znova aby si dal ranu
Pri dvostrele sa musis naucit ovladat zdvih zbrane,pracovat proti spatnemu razu+bez treningu s nabojmi to mne ide tazko.Na treningu su dvojrany aj 0,14-0,17sek.Glocka sice nemam ale mal som 
"The best way to practice is dry-fire for trigger control and feel, but live-fire for double-tap and other tactical methods. Trying to perfect a double-tap without factoring in the recoil, is pointless. Buy a bunch of ammo and hit the range every chance you get. Don't get me wrong though, dry-fire practice is an invaluable tool for learning to control your trigger pull and holding steady on target, as well as practicing rapid sight aquisition. As always though, there's not substitute for real range time."
http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=2095
podla mna je ten post celkomn pravdivy. tym ze susis inak ako budes v skutocnosti strielat, nielen ze netrenujes autenticky dvojstrel, ale podla mna si kazis este aj nauceny trigger control tym, ze proste vyvijas inu cinnost.
http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=2095
podla mna je ten post celkomn pravdivy. tym ze susis inak ako budes v skutocnosti strielat, nielen ze netrenujes autenticky dvojstrel, ale podla mna si kazis este aj nauceny trigger control tym, ze proste vyvijas inu cinnost.
Cakal som na reakcie, lebo som nechcel odpovedat s otaznikom na konci.
Dvojstrel je nadherna vec a je vela videii na nete ako na neho.
Ja niekedy napaskujem zasobnik a na 15m vyprasim zasobnik na IPSCak.
Vtedy sledujem ako mi zdviha mieridla a snazim sa kontrolovat spust.
Ale ja mam single action spust, 1.5kg zbran a 127 faktorove strelivo
Hlavna rada, najpr strielaj pomaly a ked bude vsetko v Alpha zone je cas na zrychlenie a
vonkoncom nie opacne waste of ammo 
Dvojstrel je nadherna vec a je vela videii na nete ako na neho.
Ja niekedy napaskujem zasobnik a na 15m vyprasim zasobnik na IPSCak.
Vtedy sledujem ako mi zdviha mieridla a snazim sa kontrolovat spust.
Ale ja mam single action spust, 1.5kg zbran a 127 faktorove strelivo
Hlavna rada, najpr strielaj pomaly a ked bude vsetko v Alpha zone je cas na zrychlenie a
Uvediem priklad ako som to cvicil ja.Ako Rasto pise po rane sledujem muchu,ked sa mi zbran vrati spat,pustim druhu.Toto u mna plati na cca 10m a viac.Rana zrovnanie mieridiel,dalsia rana.Do cca 10m vzdialenosti som schopny ist takmer na slepo,co mi niektory strelci aj vytykaju
ked mam IPSC Terc na 2-3metre pokial ho vidim cely idem otrcim a bac,bac,spilt minimalny,s danou vyssou vzdialenostou terčov uberam a kontrolujem si letmo rany.Obcas je misa,ale to uz musi byt bud daleko,alebo som to moc riskol.Treba si skusat co si mozes na aku vzdialenost dovolit 
Tango-ja to u mojej 1,3kg tazkej zbrane nemusim zdolavat,len ked su niektory zacinajuci a vidim ako im skacu relativne stabilne zbrane ako kozy,tak sa im snazim povedat nech maju postoj,ako drzat,ako to zvladat spatny raz.Tazko vysvetlovat trening s nabojmi je lepsi.Tazko budem pisat ako na to,ale myslim si pri mojej rocnej spotrebe 10tis nabojov to mi uz celkom ide
Tento trening je pre IPSC,ale IPSC uz nieje obrana ale sport,ale nauciš sa pri nom dokonale ovladat zbran pod stresom a pod.
A to som si povodne myslel ze double-tap je do zivota zaklad.
Ku dvojstrelom som sa zatial dostal len okrajovo, skor som sa snazil by ako tak presny ako gulometit, ale po tych rokoch uz hadam nastal cas posunut sa trosku dalej
Cize metodika treningu by asi mala byt taka, ze nesustredujem sa len na presnost vystrelu a potom ruky zmlandraveju, ale po vystrele sledujem ako rychlo sa dostanem spat na terc, nebojujem so spatnym razom. Myslim ze to bude dost o uchope a postoji. No poskusam trosku pri najblizsej strelbe.
tango, mohol by si este napisat preco podla teba je dvojstrel nevhodny (okrem ipsc samozrejme) ?
Ku dvojstrelom som sa zatial dostal len okrajovo, skor som sa snazil by ako tak presny ako gulometit, ale po tych rokoch uz hadam nastal cas posunut sa trosku dalej
Cize metodika treningu by asi mala byt taka, ze nesustredujem sa len na presnost vystrelu a potom ruky zmlandraveju, ale po vystrele sledujem ako rychlo sa dostanem spat na terc, nebojujem so spatnym razom. Myslim ze to bude dost o uchope a postoji. No poskusam trosku pri najblizsej strelbe.
tango, mohol by si este napisat preco podla teba je dvojstrel nevhodny (okrem ipsc samozrejme) ?
-
inspiring_kepler
tango realna prax so zbranou sa u teba nezaprie, to som uz zistil. Postupne si overujem tie tvoje prakticke "tahy" a skoro vo vsetkom mas 100% pravdu. Urcite je to tym ze doma hravas na svojom PC Counter-Strike s kolegami po sietitango napísal:Rasto asi si myslel muchu, to je jedno
dvojrana ako taka je fix navykov, a je to maximalna blobost z hladiska obrannej strelby, teda ked sa o nej bavime
A k tomu IPSC, clovek tam chyti strojovost to je pravda, len niekedy je problem ze chyti ale iba IPSC strojovost. A naozaj ten dvojstrel je zly navyk lebo pre obrannu strelbu to moze byt hranica medzi obranou a uz utokom.
Ja som tiez trenoval dvojstrel a potom som sa ho nemohol zbavit.
IPSC je uz viac sport ako obranna strelba a myslim si ze ludia to aj tak beru.
Kazdy nech si trenuje co ho bavi
Vytvara pre obranu nevhodny navyk, ostatne ako mnoho inych prvkov zo sveta IPSC.kapula napísal:preco podla teba je dvojstrel nevhodny (okrem ipsc samozrejme) ?
Pri obrane jednoducho nevies, ci budes potrebovat 1, 2, 3 alebo 8 ran v rychlom slede na jeden ciel. Hrozbe sa musis venovat, kym nie je zastavena.
Dvojstrel ta uci dat 2 rany a ist dalej. Mechanicky a hlavne mentalne - bum-bum a zbran uz ide niekam inam, hlava uz hlada dalsi ciel a ten stary vypusta zo 'zoznamu'. To si v reale nemozes dovolit.
Tiez ta uci zvladat 2 (a LEN 2) rychle a presne rany po sebe, tomu prisposobis uchop, postoj aj tempo strelby. Pripadna potreba viacerych ran ta moze dost rozhadzat.
Podobny 'zlozvyk' z pohladu obrany je napr. vybijanie zbrane na stejdzi - niektori maju len par sekund po poslednej rane uz prazdnu komoru a zasobnik v puzdre. Pre sportovca mozno prijemny 'autopilot', pre obranu potencialne smrtiaci navyk.
Tango to mozno vidi inak, vsak slubil ze napise, uvidime ...
-
inspiring_chatelet
Yarco aj na poper strieľaš dvojranu a keď nepadne tak ho vypustíš a ideš ďalej? Deto pohyblivé terče. Na tajných parkúroch alebo pri zložito ukrytých terčov ak nič nevidíš tak vybiješ zbraň a koniec? Pri streľbe na padacie terče ich nekontroluješ a pri papierových aspoň čiastočne nekontroluješ zásahy? Pri 3. 4. 5. dni súťaže v 30° horúčave, prachu nie si unavený? Atď...
Netvrdím že všetky návyky su ideálne no určite prevažujú tie správne. Jediná dôležitá vec ktorú IPSC neobsahuje je krytie. Ale určite je to lepšie ako pri streľbe na 25m s rukou v bok a pri závade ruka hore!
Neber to v zlom
D.V.C.
Netvrdím že všetky návyky su ideálne no určite prevažujú tie správne. Jediná dôležitá vec ktorú IPSC neobsahuje je krytie. Ale určite je to lepšie ako pri streľbe na 25m s rukou v bok a pri závade ruka hore!
Neber to v zlom
D.V.C.
Neberiem to v zlom, diskutujeme
Veď ja netvrdím, že mierenka je pre obranu užitočnejšia než IPSC.
K popru - na poper strelíš (zväčša 1x) a obvykle nečakáš, pokým padne, ale riešiš blízke terče. Jeho pád sleduješ len periférne. Čiže po cinknutí ho dočasne vypustíš z pozornosti, ale v tom čase pritom nevieš na 100%, či je vyriešený. To sú imho tie drobné rozdiely.
Navyše poper padne a je hotovo, chlap padne, ale tým nič nekončí.
Okrem krytia mne pri IPSC chýba hlavne dôraz na "Target Discrimination" (nenapadá mi vhodný slovenský výraz, možno Vyhodnocovanie terčov?). Občas sa myslím vyskytuje aj niečo iné než klasický jasne označený no-shoot, ale to je skôr také oživenie než pravidlo.
Aby bolo jasné - nekritizujem IPSC. Je to šport, má svoje pravidlá a nehrá sa na obrannú/praktickú streľbu, i keď tam niekde boli myslím jeho začiatky.
Len som sa snažil ukázať na prvky, ktoré by z môjho laického pohľadu mohli byť kontraproduktívne pre obrannú streľbu.
Veď ja netvrdím, že mierenka je pre obranu užitočnejšia než IPSC.
K popru - na poper strelíš (zväčša 1x) a obvykle nečakáš, pokým padne, ale riešiš blízke terče. Jeho pád sleduješ len periférne. Čiže po cinknutí ho dočasne vypustíš z pozornosti, ale v tom čase pritom nevieš na 100%, či je vyriešený. To sú imho tie drobné rozdiely.
Navyše poper padne a je hotovo, chlap padne, ale tým nič nekončí.
Okrem krytia mne pri IPSC chýba hlavne dôraz na "Target Discrimination" (nenapadá mi vhodný slovenský výraz, možno Vyhodnocovanie terčov?). Občas sa myslím vyskytuje aj niečo iné než klasický jasne označený no-shoot, ale to je skôr také oživenie než pravidlo.
Aby bolo jasné - nekritizujem IPSC. Je to šport, má svoje pravidlá a nehrá sa na obrannú/praktickú streľbu, i keď tam niekde boli myslím jeho začiatky.
Len som sa snažil ukázať na prvky, ktoré by z môjho laického pohľadu mohli byť kontraproduktívne pre obrannú streľbu.
Aj podľa mňa to tu zo sušením dvojrany s glockom okrem otázky tvorcu témy + cca 2 príspevky nesúvisí.
K tým opisom dvoj rán mi to pripadá nejaké divné aby som po prvom výstrele zrovnával mieridlá a dávaval druhú ranú.
V škole ma učili dvojrana nasledovne: letmo alebo presne podľa okolností namieriť na cieľ a bum-bum. Ďalšie mierenie medzi strelami nebolo nikdy potrebné. Po krátkom nácviku rozptyl rán cca 5 cm. Dal by som aj foto ale zase neviem ako.
K tým opisom dvoj rán mi to pripadá nejaké divné aby som po prvom výstrele zrovnával mieridlá a dávaval druhú ranú.
V škole ma učili dvojrana nasledovne: letmo alebo presne podľa okolností namieriť na cieľ a bum-bum. Ďalšie mierenie medzi strelami nebolo nikdy potrebné. Po krátkom nácviku rozptyl rán cca 5 cm. Dal by som aj foto ale zase neviem ako.
Naposledy upravil/-a ricinr v 26 Jan 2011, 12:44, upravené celkom 3 krát.
- pištoľníčka
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 5 months
hmmm...mierenie pri dvojranach... ak sa bavime o IPSC by malo byt...napr.Vacek pise ze take nieco ako bez mierenia dat druhu ranu neni dobre, stale musim sledovat mieridla...jasne ze sa to da strelit bez toho druheho namierenia a pri kratsej vzdialenosti to tak asi aj mnohi robia, ale imho ta technika ma nizky strop... Dokaze byt prinosom iba do urcitej miery...ak chce byt clovek este rychlejsi a presnejsi, tak musi tie mieridla odsledovat vzdy. A ano, tiez si myslim, ze IPSC ma vela navykov ktore su v IPSC nevyhnutne, ale pri obrane az nebezpecne. Ale to je tak asi vo vsetkom co ma pravidla...ak dodrziavam sportove pravidla tak v praxi je to nebezpecne.
Od Temy (snad to nebude vadit, ak ano, prosim o vymazanie):
RICINR na pridanie fota pouzi : http://imageshack.us/
Bez registracie, staci len nahrat obrazok a do odpovede na fore skopirovat odkaz "Forum thumbnail"
A hotovo....
RICINR na pridanie fota pouzi : http://imageshack.us/
Bez registracie, staci len nahrat obrazok a do odpovede na fore skopirovat odkaz "Forum thumbnail"
A hotovo....