Muž vystrelil na psa, hrozí mu ochrnutie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Muž vystrelil na psa, hrozí mu ochrnutie

Príspevok od používateľa kamov »

Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Takyto ludia potom robia dobre meno polovnikom. :evil:
Arogancia najhrubsieho zrna.
Len nerozumiem preco na neho nepodali tresne oznamenie. :idea:
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Neverim :-D
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

...
Naposledy upravil/-a Ja som v 13 Máj 2011, 11:04, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

som zvedavý ako by sa pán strelec zatváril ak by držitel psa reagoval na hrozbu zbraňou použitím svojej legálnej zbrane.

Mám zato, že by to tam bola čistá NO

Každopádne by som rodine vrelo odporučil podať oznámenie za Nebezpečné vyhrážanie.

To vôbec nevadí, že strelec podal oznámenie prvý. Som zvedavý ako by to ustál, ak by proti nemu svedčila ohrozovaná rodina
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Neberiem právo poľovníkom chrániť si revír individuálne a s rozumom, ale týmto rád odkážem prípadným nadržancom čo by mi chceli strielať psa na voditku v mojej blizkosti a blízkosti mojej rodiny, že nosím zbraň sporadicky na výchádzku so psom si ju, ale zoberiem vždy a takúto situáciu vyhodnocujem ako útok na vlastnú osobu, nakoľko nemôžem odhadnúť ďalší ciel strelca, nebude to 22lr čo budem ťahať ja na neho ..
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Na jeseň 2010 sa mi stalo niečo podobné, hoci to malo šťastnejší koniec. Išli sme po lese s rodinou. Prvá šla priateľka, potom ja so psom a asi 50m za mnou matka a starý otec.

Priateľka stretla poľovníka - zhodou okolností to bol lesnícky funkcionár z Pezinka, s ktorým som sa dokonca osobne poznal. Priateľka ho upozornila, že za ňou ide zvyšok rodiny a priateľ so psom. Aby na psa náhodou nestrieľal. On prisvedčil a šiel ďalej.

Potom som ho stretol ja. Pes mi šiel pri nohe, hádam tak 30cm odo mňa. Nebol síce na vodítku, ale neodbiehal odo mňa. V prítmí lesa som poľovníka uvidel až v momente, keď bolo počuť cvaknutie záveru. Videl som, ako natiahol zbraň (bola to opakovačka, asi brnenská Zetka) a palcom odistil. Prst mal na spúšti. Mieril na môjho psa. Psa som rýchlo chytil za obojok a stiahol ho za seba tak, že som bol medzi osou hlavne a psom. Muž na mňa mieril ešte asi päť sekúnd. Potom sa usmial, sklonil zbraň a povedal mi, že TENTO KRÁT mám šťastie. To, že som to mal riešiť cez políciu dnes viem. Ale vtedy som sa tak zľakol, že mi trvalo niekoľko hodín, kým som sa dal dokopy...

V tom čase som ešte nemal zbraň. Dnes ju v lese nosím na opasku, samozrejme skryto - ale puzdro je vidieť. Verím, že toto gesto všetci záchrancovia lesnej civilizácie pochopia. Útok na môjho psa je útokom na moju osobu... :evil:
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Ak nevideli rodičia alebo priateľka ako mieril najprv na psa, potom dokonca na teba, podľa mňa by mu to prešlo. Predpokladám, že by vypovedal, že bol upozornený na psa, tak prečo by naňho mieril. A k tomu je to lesnícky funkcionár a má asi kamošov na vysokých postoch. Keby si mal zbraň a pod hrozbou zbrane by si ho zadržal do príchodu polície, tak by si z toho mohol mať problém dokonca ty.

Samozrejme nehovorím, že to treba nechať len tak, a že podobných idiotov treba strpieť, len v takýchto prípadoch je diskutabilné či ruka zákona nakoniec udrie toho správneho, čo je smutné. :evil:
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Ruka zákona, našťastie, nie je jediná, ktorá môže udierať 8)
Ale to už sme na tenkom ľade...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

bude zrejme už len otázkou času, kedy v našich zemepisných šírkach narazí takýto "tzv.poľovník" na zákona znalého a rýchleho strelca, ktorý ho obrannou strelbou upozorní na uplatnenie NO v praxi.

Potom sa asi zbadajú takíto tzv.páni lesa, že flintou sa dominancia neprezentuje.

Každopádne by tiež pomohlo vyššie právne vedomie ludí, ktorí navštevujú prírodu. Vedeli by svoje práva i povinnosti a rovnako tak oprávnenia lesnej stráže a poľovníkov.
Ak by začali poľovníkom dýchať na krk prokuratúra a policajti- ukludnili by sa. A známostí by som sa vôbec neobával. (na každé prasa sa raz bude variť voda...)
Naposledy upravil/-a peterson v 15 Apr 2011, 12:14, upravené celkom 1 krát.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

niekedy ten tenky lad znesie viac ako sa zda ... :shock:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"