Jericho 941 alebo ine zbrane s polygonalnym vyvrtom

ivo_PN
prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Jericho 941 alebo ine zbrane s polygonalnym vyvrtom

Príspevok od používateľa ivo_PN »

Chcel by som sa spytat ako su na tom presnostou tieto zbrane, kedze maju polygonalny vyvrt. Prakticky by ma zaujimali vsetky zbrane s hladkym vyvrtom hlavne na vzdialenost 20m+.
Aka je presnost a priebojnost, ked strela nedostane rotaciu?

Mam skusenost s cz 82 ktora ma tiez polygonalny vyvrt, tak mozem zhodnotit ze je totalny shit presnostou aj priebojnostou.

Ma polyg. vyvrt nejake extra vyhody, ked sa stale taketo zbrane vyrabaju? Alebo je len lacny na vyrobu?
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ivo s tou 82 by som to netvrdil, lebo BBpd s tym triafal na 50m skatulky od nabojov.

Co viem ja, tak sa tym predlzuje zivotnost hlavne.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Skusenost s Jerichom nemam,ale ta ina zbran co tu bola spomenuta ze 82-je shit by som netvrdil :!: Ak to tvrdis tak si snej moc nestrelil,lebo s cz82 sa da robit slusny vysledok a zbran aj vela vydrzí :!: Vela ludi co maju 82 sluzobnu a strelia si snou viac krat ako 20-nabojov rocne mi daju za pravdu :!:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

ivo: nevidím dôvod aby projektil patričného priemeru nedostal v polygóne rotáciu, muselo by to byť čisté olovo a veľmi rýchly prach aby k niečomu takému došlo. V g31 ženiem 8 gramové eprx aresy cez 440m/s a nie je problém. Na 100m v pohode trafím terč pachoša.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Toto je zas téma, jedna perla za druhou :roll:
ivo_PN napísal:Prakticky by ma zaujimali vsetky zbrane s hladkym vyvrtom hlavne na vzdialenost 20m+.
To ťa asi zaujímajú brokovnice, tie majú hladký vývrt.
ivo_PN napísal:Aka je presnost a priebojnost, ked strela nedostane rotaciu?
Také niečo sa pri súčasných krátkych zbraniach deje? Respektíve deje asi ako spomínal R pri olove za istých podmienok, ale kto by strieľal olovenú strelu keby mu išlo o priebojnosť?
ivo_PN napísal: Mam skusenost s cz 82 ktora ma tiez polygonalny vyvrt, tak mozem zhodnotit ze je totalny shit presnostou aj priebojnostou.
Určite máš s ňou nastrieľané tisíce nábojov a robil si testy v balistickej želatíne s rôznymi druhmi streliva a porovnával to s ďalšími 3 kalibrami než si došiel k tak fantastickej analýze.
ivo_PN napísal: Ma polyg. vyvrt nejake extra vyhody, ked sa stale taketo zbrane vyrabaju? Alebo je len lacny na vyrobu?
Polygón,hexagonal alebo obecne všetky tie uholnikove laufy v HKčkach, Glockoch... majú výhodu vo vyššej životnosti vývrtu, v ľahšom čistení a určite aj v ďalších veciach. Na výrobu sú drahšie. Drážkovaný vývrt bude zrejme mierne presnejší, ale pochybujem, že to bude tak výrazný rozdiel aby sa tým zaoberal niekto kto nestrieľa mierenku na olympijskej úrovni.

Možno by to chcelo viac googliť a krotiť akčné vyhlásenia typu "CZ 82 je totálny shit!".
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Zoidberg37:
:lol: :lol: Presne niečo také som od teba čakal (myslím to v dobrom). :lol: :lol:
ivo_PN
prispievateľ

Zoidberg37
Dakujem pekne si ma d******. Ale nevadi, aspon som sa dozvedel to co som chcel.

Ta cz82, ktoru som mal v rukach bola stara asi vojenska zbran. Strielal som do drevenneho hranolu na cca 20 metrov. Trafil som jeden z 5 vystrelov. A nie ze by som bol slepy, potom som strielal s revolverom - stary arminius 4´´ 38spl. a s tym nebol problem. Ked som potom rozrubal ten hranol tak strely vz.82 boli asi 8 cm zavrtane v dreve. Strely SB 38 spl. celoplast (neviem uz konkretne parametre) boli zavrtane asi 12 cm.
A este jedna zaujimava vec bola ze draha strely vz.82 bola zakrivena a pred strelov bol asi 1cm sitoky nazbierany material z toho dreva, taky ako keby hribik, ktory sa stlacil pred strelou. Skoda ze som to neodfotil.
Pri strelach 38spl. som si take nieco nevsimol tie boli pekne zavrtane v dreve.
Takze tolko asi moj balisticky test a meranie... Skoda len ze som nemohol porovnavat aspon 2 podobne kalibre. Tieto dva kalibre maju rozne rychlosti, hmotnosti strely a balisticke udaje, ja viem, ale zastrielat si na pobavenie a pre zaujimavost, preco nie...

Okrem toho, ked som tu cz 82 cistil, cudoval som sa, preco ma uplne hladku hlaven. Presne jak brokovnica. Potom neskor niekto vyhlasil ze to tak ma byt a ja som mu to asi zozral:-)
Okrem toho pocul som od jedneho policajta ze z cz 82 neprestrelil ani nafukanu pneumatiku na aute. (jeho vlastna skusenost)

Preto som sa velmi cudoval, a googlil a pytam sa az tu na fore, lebo mi to neslo do hlavy.
Strielal som aj s glockom 17 a ten sa mi praveze nezdal nepresny... ja som bol nepresny lebo mi nesedel v ruke... ale to je druha kapitola

Takze ak som sa niekoho dotkol ohladom cz82 tak sa ospravedlnujem.
Je mozne aj to ze som mal v rukach ozaj vystrielany kus... A bude ich asi viac...

Ta jericho je velmi krasna a udajne su velmi dobre a presne. Ja som si googlil a hned som sa zlakol ked som videl polyg. vyvrt. Ze no tak s takym dobru skusenost nemam:-) Ale ono je vsetko inak.
inspiring_panini

ivo_PN: mne je ľúto, že "že som bol zlý", ale možno nabudúce formuluj príspevok inak, je tu x ľudí ktorí CZ 82 majú, či už ako služobnú alebo ako osobnú zbraň a nedajú na ňu dopustiť, mne sa tiež celkom páči. Ak niečo nevieš pokojne sa spýtaj, ale opakujem ak začneš post tým že niečo je totálny shit a svoje domnienky zamieňaš za fakty, tak sa nečuduj takej odpovedi.

Tá zbraň s ktorou si strieľal mohla byť nejaká vylágrovaná, mať rozhodené mieridlá, strelivo mohlo byť nejaké vadné. Čo sa týka revolveru tak aj ja som s ním presnejší ako s pištoľou.

Rozprávaš o strelách vzor. 82... si si istý že si strieľal s tými? Lebo je rozdiel medzi klasickým celoplášťovým 9 makarovom a strelivom vzor 82.

Ohľadne pneumatík... ja som zas počul, že práve preto majú policajti strelivo vzor 82 (spekaný karbid) pretože bežný 9 makarov celoplášť pneumatiku neprestrelí... ohľadne pneumatík neuverím ničomu kým neuvidím nato som už počul toľko teórii.

To Jericho je celkom pekné, osobnú skúsenosti nemám a bohužiaľ ani nepoznám nikoho kto takú zbraň má, takže referencie nemám, ale zisti si ako by to bolo s náhradnými dielami, servisom a tak aby si v budúcnosti nemal problém s príliš exotickou značkou.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zoidberg37 napísal: ...
Ohľadne pneumatík... ja som zas počul, že práve preto majú policajti strelivo vzor 82 (spekaný karbid) ...
Chlapciii, kto toto prvý raz napísal, musel byť totálny ***** a prosím, neopakujte to donekonečna, PROSÍÍÍM! :roll:
Ide o spekané oceľové piliny. Čo by spravil s hlavňou spekaný karbid si domyslíte, ak si predstavíte a uvedomíte, že spekaný karbid je základným materiálom obrábacích nástrojov na obrábanie ocelí resp. ich rezných hrán vďaka svojej extrémnej tvrdosti a oteruvzdornosti.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:Igrlik
Mas pravdu,ale matreial z ktoreho su strely vz.82 naozaj tak obcas nazvu. Ale v podstate by sa to tak aj dalo nazvat,lebo zaklad,ocelovy prasok a uhlik su spekane,len tam neni pridany zuslachtujuci kov (titan,wolfram...). Ale ide o to,ze strela je homogenna,zelezna a v podstate sa nedeformuje.
Podstatne je ale to,ze niekto bez zakladnych znalosti zbrani a ich konstrukcie tu vyhlasi absolutne kraviny. Pritom aky-taky prehlad by ziskalbez problemu tuna,ci na inych strankach. Na znalost cudzieho jazyka sa vyhovarat neda,lebo tym myslim Ceske a Slovenske portaly.

K pistoli Jericho: U tychto zbrani bude asi problem s prislusenstvom a servisom,nakolko u nas niesu rozsirene. Co sa ale tyka bojovych vlastnosti,Izraelci by urcite nevyrabali pre svojich vojakov zle zbrane,nakolko su uz desatrocia vo vojne a ich zbrane sa odskusali a osvedcili priamo v bojoch.

K CZ vz.82 a strelivu vz.82 sa asi netreba vyjadrovat,dost sa aj na Webfore o tom popisalo a reci o vojenskej "vystrielanej" zbrani a skusobnej strelbe do pna povazujem len za tlachanie,aby autor nevyznel ako uplny hlupak.

Su tu strelci,co maju iny nazor ako ja na niektore veci,ale mam knim uctu a budem s nimi diskutovat,lebo to je debata na zaklade skusenosti,znalosti. Ale niekoho,komu dal kamos dva krat vystrelit z pistole a on na zaklade toho vynasa sudy,tak toho setrit rozhodne nebudem.
inspiring_panini

Igrlik napísal: Chlapciii, kto toto prvý raz napísal, musel byť totálny ***** a prosím, neopakujte to donekonečna, PROSÍÍÍM! :roll:
Dám si nabudúce pozor :D
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa scar »

ivo:
kedze maju polygonalny vyvrt , strela nedostane rotaciu
...nezmysel.
ivo_PN
prispievateľ

Pani, skoda je, ze nema skoro nikto nejake prakticke skusenosti so zbranami jericho. Nevadi skusim pozret nemecke a anglicke fora. Znalost jazyka je tak na 80% takze pomalicky na niec prijdem:-) Potom poreferujem tu.

Co sa tyka tych zbrani vz 82 a streliva vz 82. Rad by som tuto temu uzavrel.
Ja mam skusenost taku ako som popisal, respektujem nazory inych. Urcite su ludia ktory ich nosia pri vykone povolania alebo na obranu a su spokojny/nespokojny. Ja sam mam malo nastrielane na to aby som sa s vami natahoval, kto ma pravdu. Moja skusenost bola negativna otazne su ale okolnosti a podmienky...
A este k strrelam vz82. urcite niesu zo spekanych karbidov. Tie karbidy su nastrojova ocel triedy 18, Potom uz existuje iba 19 a diamant... (bracho je strojar, vcera som sa pytal) Tie gulky su zo zapekanych kovovych pilin a praskov... Tak ako hovoril MRBLUE.
buchar
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

Jericho 941 maju v ColtClube, parkrat som z neho strielal, ale bolo to davnejsie, moc som to neriesil. Zadrzky ziadne, strelba v pohode. Je to kopia CZ75, ktora je lepsia od originalu.
Neviem, ci ho poziciavaju pre verejnost, skus sa opytat ...
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"