luke napísal:yarko: napr. zoid by ti povedal, tak ako mne v sobotu, ze serpa je uplne bezpecna a po taseni mas prst na rame a tak.
V poslednej dobe sa mi moc reagovať nechce, ale keď už si ma spomenul...
Keď sme ťa s Aggerom viezli do Senice ešte minule, tak sme mali tie púzdra objednané a ty si nám hovoril niečo v zmysle "objednali ste si najhoršie púzdra na svete" a ako jednu z výhrad (okrem nemožnosti tasenia slabou rukou) si uviedol, že hneď ako zbraň vytiahneš z púzdra, tak je prst na spúšti. Teraz v Senici som ti povedal jedine to, že si nemal pravdu a že prst ide na hornú časť rámu a nie na spúšť, nič dogmatické o absolútnej bezpečnosti som určite nevravel ja všeobecne tieto axiomy príliš nemusím.
Dnes sme sa o tom s Yarcom v CC bavili a ukázal mi inú vec ktorá by stála za povšimnutie. Ja keďže mám malú ruku, tak v podstate z každého púzdra musím tasiť tak, že mám vystretý ukazovák v smere ústia hlavne aby som mal aspoň aký taký úchop, ľudia s väčšou rukou ale môžu mať ten ukazovák vystretý v 45 uhle, čo môže byť v stresovej situácii skutočne bezpečnejšie a Serpa im túto výhodu berie. Ja s malou rukou to mám prašť ako uhoď. Gunsove výhrady ohľadne rukavíc majú tiež niečo do seba, ale aby som mohol to púzdro ešte viac obhájiť či zatratiť, musel by som ho skúsiť na viacerých zbraniach, možnože sú niektoré modely (povedzme spomínaná 1911tka) na skĺznutie prstu na spúšť náchylnejšie.
Budem to doma iste ešte skúšať, pretože Yarco má pravdu, že ľudia čo tie púzdra zakazujú sú oveľa väčšie autority ako hocikto z nás.