Zatykanie opiteho sofera

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Zatykanie opiteho sofera

Príspevok od používateľa kamov »

http://karvinsky.denik.cz/galerie/09070 ... mm=1392043 co myslite profesionalny zasah? AKo tam mava z odistenou zbranou

som sa sekol, opravene :)
Naposledy upravil/-a kamov v 18 Jún 2012, 13:08, upravené celkom 2 krát.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Zatýkanie :!:
A možno aj presunúť do témy zaujímavé videá.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

moc profesionalne to teda nevyzera
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

Na videu to vyzera, ako keby prislusnik obtiahol, nasledne vypustil kladivo a potom ho opat napol.
Neviem, ako vy, ale nejake abnormalne mavanie zbranou som nezaznamenal. Teda pokial neratam to filmove obtahovanie. :roll:
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

ja som to video kukol uz par krat, a tiez musim povedat ze tam nevidim niake nebezpecne mavanie so zbranou.. len je otazne ze co robi ten prislusnik mimo zaber s tou zbranou.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Ja povazujem za abnormalne sotenie asi 50 kg vaziacej zeny na zem ! :evil:
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

ta zena bola tak zepalena (opita) ze sa sama neudrazala na nohach a sama sa potkla :)
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Nevidim tam nic co by som povazoval za nebezpecne ci neopravnene. A tu &zenu nesotil ale ona zakopla do obrubnika. Policajt obtiahol ked na neho zautocil pes a potom mal zbran viacmenej cely cas namierenu na zem.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Co dodat, dvaja chlapi nezvladli opiteho alkoholika o hmotnosti 65kg.
Mali mu dat klepeta a sup s nim do auta. Neviem preco ho upratoval pod predne koleso mozno nezabrzdeneho vlastneho auta :roll:
Tu zensku by som si vsimal urcite viac, ale mozno si neuvedomoval ako mal dostupnu striekacku :idea:
Inac pekni asociali vyhrazajuci sa smrtou :shock:
Naposledy upravil/-a Rasto v 18 Jún 2012, 19:19, upravené celkom 1 krát.
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

tiez som si vsimol ked ju mal za chrbtom, mohla mu zelezo v pohode vytiahnut..
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

niko napísal:Ja povazujem za abnormalne sotenie asi 50 kg vaziacej zeny na zem ! :evil:
Ja to za tak abnormálne nepovažujem. Situáciu, ktorú sa príslušníci polície snažili zvládnuť obsahovala dve subjekty, ktorým sa snažili kontrolovať pohyb a vyhodnocavať hrozbu, ktorú pre nich predstavovali.

Jednak samotného opitého páchateľa, ktorý stále kládol aktívny odpor.
a druhým subjektom, s ktorým sa počas zásahu museli vysporiadať bol útočiaci pes, ktorého zdravotný stav a jeho nákazlivosť im nebola známa. Takže aj menšie pohryznutie mohlo priviesť príslušníka k vážnemu ohrozeniu zdravia.

Oni boli dvaja a museli kontrolovať dva subjekty. To bolo celkom ešte v norme. Keď sa do toho zamiešala tá žena, pribudol tretí subjekt do ich zákroku, ktorý museli zvládnuť. Netrúfam si odhadovať, čo tomu príslušníkovi prebiehalo vtedy hlavou, ale isto vyhodnocoval, čo sa stane, keď ho ten pes pohryzie, čo keď má besnotu alebo inú infekčnú chorobu, KN proti tomu psovi, juj, strielať proti asfaltu, oproti kolega, na zemi zadržaný, mne by v jeho situácii nebolo všetko jedno a rýchlo by som hľadal možnosť ako sa vyhnúť použitiu strelnej zbrane.

A teraz tá žena za jeho chrbtom, mohla ho kľudne bodnúť do chrbta nožom alebo ako to tu bolo popísané zobrať mu zozadu zbraň.

Samozrejme, že by to bolo trochu prehnané ale ja sa nemusím držať ako civil policajných postupov a predpisov pre použitie donucovacích prostriedkov. Pri pohľade na situáciu mi tiež preblesklo hlavou zredukovať počet hrozieb, napríklad aj pekným úderom, ktorým by som omráčil ženu aby nezavadzala. V rámci konania v KN je omráčenie ženy/odsotenie ženy menším následkom ako ujma na zdraví spôsobená odrazeným projektilom z použitej služobnej strelnej zbrane poroti psovi a je aj menším následkom ako liečenie pohryzeného z infekčnej besnoty.

Teraz sa nám dobre filozofuje, keď vieme, že incident dopadol dobre. Ale fakt, keby tá ženská pod vplyvom alkoholu pri vášnivej obrane svojho parťáka v klepetách odpútala pozornosť príslušníka natoľko, že by to mohol zneužiť pes a pohrýzol by ho potom by sme tu už len písali sústrasť jeho rodine, ktorá by žila z jeho PNky lebo on by ležal na infekčnom s besnotou. A potom by sa každý tu hral na vševedúceho taktického poradcu, že on by tej žene jednu vylepil aby sa im neplietla do zásahu. Takže sa tu nehrajme na kritikov, či sa pani sama potkla alebo on ju sotil. Príslušník jednoducho podľa môjho amatérskeho názoru konal správne a vystrčil ženu z oblasti, kde zasahovali aby moholi svoj zákrok úspešne dokončiť.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Všetko v pohode. Nič zvláštne som tam nepostrehol. Len škoda, že nevydalo na zastrelenie toho psa :), keď si ho nemienili ukludniť.
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ricinr: Ďalší ostrostrelec, ktorý by rád videl ako sa strieľa na psa. Ako som napísal vo svojom predchádzajúcom príspevku, výstrel na toho psa, by bola živá tragédia, nie kvoli psovi, ale strieľať proti asfaltu, ľudia na ulici, ten tučko v čiernych kraťasoch, policajný kolega, zadržaný v putách, nebezpečenstvo odrazenej gule, to by bolo priam koledovanie si o veľký prúser a tie palcové titulky v bulvárnych novinách: "Policajt strieľal na psa a pri tom zastrelil kolegu !"
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

vôbec nie som ostrostrelec a ani som to nečkal od toho policajta. tak isto by som nestrelil proti asfaltu. podľa mňa to poriešili celkom v pohode. skôr som mal na mysli že sa nevyvinula situáciu na streľbu na rozúrenie zviera na vhodnom podklade :). To len tak pre vzrúšo. Inak som rád že to ten pes prežil bez ujmy.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

hliadka MsP mala postupovať spolu, jednotne a nie najprv jeden strážnik sám nezvláda 60kg chrústa a potom sa dvaja spolu pasujú na zemi bez privolania pomoci.

Strážnik bol dostatočne fyzicky disponovaný, aby zarazil pánkovi jeho arogantné správanie a urážky. Bola to ukážka porušenia zásady rýchlosti a rozhodnosti pri sl.zákroku. Pán bol zrelý na predvedenie a tak mala hliadka od začiatku postupovať. Namiesto toho incident prerástol do roviny, kde k zákroku došlo v jazdnej dráhe, kde boli ohrození všetci aktéri. Pánka mali lomiť alebo za autom, alebo na tráve. To, že im ležal na boku- častoval ich nadávkami a ledva mu nasadili putá bolo jasným dôkazom toho, že to absolútne neovládali. Ak by ho pretočili na brucho, jeden by ho zaklakol, nohami zapáčil ruku do páky "omote" - druhý kolega ho mohol s prehľadom zaisťovať a mal by čas poriešiť čokla alebo druhého opilca. Možno by ani nedošlo k uhryznutiu strážnika. Na činnosti strážnika so zbraňou som nič kritického nevidel, na psa by som skôr použil kaser alebo obušok. Tieto dva donuc.prostriedky by boli taktiež k dispozícií, ak by sediaci opilec prešiel do útoku. Pánka mali preložiť z tej vozovky na trávu a tam mali obidvoch kontrolovať do príchodu posíl.
Ak by boli obaja aktéri aktívnejší a nedaj bože silnejší- došlo by k totálnemu fiasku, útoku a úteku a véééélkej hanbe ...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"