Wisconsin: streľba v chráme

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Wisconsin: streľba v chráme

Príspevok od používateľa pif paf »

http://www.webnoviny.sk/svet/chramom-vo ... ed_article
MILWAUKEE 5. augusta (WEBNOVINY) - Pri nedeľňajšej streľbe v sikhskom chráme v americkom meste Oak Creek v štáte Wisconsin zomrelo najmenej sedem ľudí a ďalšie desiatky utrpeli zranenia, potvrdila tamojšia polícia.
Edit: upravený link.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Zaujimave nabozenstvo:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sikhismus napísal:Symboly sikhismu

Příslušníky sikhské khálsy můžeme poznat podle těchto 5 symbolů, jejichž názvy v paňdžábštině začínají písmenem „K“ a proto se označují jako „pět K“, jsou to:

KÉŠ - nikdy nestříhané vlasy a u mužů také neholené vousy - symbol přirozenosti
KANGHÁ - hřeben - symbol čistotnosti
KARÁ - ocelový náramek na zápěstí - symbol jednoty boha (kruh nemá začátek ani konec)
KAČČCHÁ - krátké kalhoty - symbol cudnosti
KIRPÁN - meč - symbol povinnosti chránit bezbranné (v moderní době nosí většina Sikhů Kirpán menších rozměrů připomínající dýku)
po tomto incidente si mozno niektori doplnia svoju vybavicku napr o G19
ALKAJ
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Skôr o K100 :wink:
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Zase ? :roll: Ved pred dvoma rokmi sa to iste stalo vo Viedni v Josefstadt. Ten isty scenar. Vraj medzi sikhmi panuje nejaky nabozensky spor a z casu na cas nejake vrazdiace komando na rozkar guruov z Indie zautoci na privrzencov tej druhej strany niekde vo svete.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Podľa informácií na webe páchateľ bol bývalý vojak, neonacista, zakladateľ a člen pár hudobných skupín s viac ako okrajovým antisemitským a antiprisťahovaleckým žánrom aj názvami. Hľadá sa dôvod, prečo zaútočil na sikhskú modlitebňu, zaznel aj dohad, že si sikhov pomýlil resp. stotožnil s moslimami.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ja som napísal:...
KIRPÁN - meč - symbol povinnosti chránit bezbranné (v moderní době nosí většina Sikhů Kirpán menších rozměrů připomínající dýku)
Ak ma pamäť neklame, aj v čase najprísnejších represií a letištných kontrol, ktoré zabavovali aj manikúrové nožničky, smeli Sikhovia nosiť dýku kirpán aj do lietadla...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"