Fyzický Tréning - Strava
-
inspiring_benz
Fyzický Tréning - Strava
Dobrý deň chcel by som sa spýtať ci vzhladom na presnu strelbu robite niaky trening napr. Behanie, posilovna, parkour ( pre lepsie drzanie rovnovahy) atd... , a ci sa snazite prijimat vela vitaminou a 3- omega mastnych kys. na zlepsenie/ udrzanie dobreho zraku , alebo je to podla Vás zbytočné?
(je to asi divná otázka, ale predsa len taký niaky výcvik zaváži )
Naposledy upravil/-a inspiring_benz v 26 Nov 2012, 14:54, upravené celkom 1 krát.
No dobre, tak ked sme uz mladenca umravnili a smiech ho presiel, mohli by sme sa mu pokusit odpovedat. Skusim ja. Kedze nie je jedno akej presnej strelbe sa strelec venuje, teda z hladiska fyzickej pripravy, mal by ju Oliver specifikovat. Ak sa pytas na gulove discipliny ISSF tak odbornu literaturu, ktora sa tejto problematike venuje najdes tu:
http://www.shooting.sk/?id_menu=1577
Je tam napr. tento titul: PhDr. Jan Hynouš, PhDr. Vladimír Bok: Některá speciální cvičení pro sportovní střelce
http://www.shooting.sk/?id_menu=1577
Je tam napr. tento titul: PhDr. Jan Hynouš, PhDr. Vladimír Bok: Některá speciální cvičení pro sportovní střelce
-
inspiring_benz
-
inspiring_shirley
a čo povieš na týchto strelcov?
http://www.leviceonline.sk/sport/ostatn ... relbe-ipsc
Myslím si, že obsah jedálnička nemá až taký vplyv na kvalitu strelby.
(teda aspoň z pištole- o strukovinách by sme mohli viesť polemiku
)
http://www.leviceonline.sk/sport/ostatn ... relbe-ipsc
Myslím si, že obsah jedálnička nemá až taký vplyv na kvalitu strelby.
(teda aspoň z pištole- o strukovinách by sme mohli viesť polemiku
-
inspiring_pare
Ahoj, ja Ti viem v tejto veci odpovedat fundovane. Plati to vseobecne, nie len vramci strelby. Ako strelec si musis co najdlhsie udrzat zdravy rozum a pevne nervy. Fyzicku kondiciu udrzuj na takej urovni, aby si sa vedel lahko vyrovnat s nahlou zmenou pravidelnej zataze (beh na 1000m, parkur, lezenie, spravne padanie, zaklady bojovych umeni).Oliver Petrovič napísal:Dobrý deňchcel by som sa spýtať ci vzhladom na presnu strelbu robite niaky trening napr. Behanie, posilovna, parkour ( pre lepsie drzanie rovnovahy) atd... , a ci sa snazite prijimat vela vitaminou a 3- omega mastnych kys. na zlepsenie/ udrzanie dobreho zraku
, alebo je to podla Vás zbytočné?
(je to asi divná otázka, ale predsa len taký niaky výcvik zaváži
)
Vplyvom veku, a hlavne pri strelectve, budes prichadzat do kontaktu s tazkymi kovmi. Tieto sa usadzaju najma v nervovom systeme a spososbuju jeho destrukciu. Snaz sa pouzivat ochranne pomocky vzdy, ked pracujes s nebezpecnymi latkami, strelbu nevyjimajuc. Intoxikacie Ti v neskorsom veku mozu sposobit poruchy az choroby nervoveho systemu - Alzheimer, parkinson, skleroza multiplex, ALS..... aj dusevne choroby.
Moderna medicina tvrdi, ze tazke kovy v nervovom tkanive sa nedaju odstranit. Samozrejme, nie je to pravda.
Spravnymi detoxikacnymi postupmi sa daju odstranit.
Organizmus disponuje velmi silnym antioxidacnym a detoxikacnym mechanizmom zalozenym na acetylcysteine a odvodenych chelatoch v metabolickych drahach s Vit C, E, kys.lipoova (nastuduj v google).
Okrem toho, etanol v nervovom tkanive vytesnuje ortud z organickych vazieb, ta sa krvou dostane do pecene a odtial ako odpad do zlce. V zlci koncia aj tazke kovy vychytane chelatmi.
Zlc sa vyluci do creva. Tu nastava klucovy moment. Pokial v creve nie je zdrava mikroflora (Bifi..) tak sa crevom opat vsetko to svinstvo vstrebe do tela a uzavrie sa znicujuci kruh. Ak je v creve spravna mikroflora v dostatocnom mnozstve, tato zmetabolizuje odpad v zlci na nevstrebatelne zluceniny a odchadzaju stolicou von z tela.
Tot zjednodusene popisany recovery proces.
V zaklade dodrzuj pravidla:
1. Zdrava strava - idealne domaca, vlasnorucne vypestovana, alebo od PRVOVYROBCU. Mlieko, maso, vajcia, obilniny, zelenina ovocie - to vsetko mozes nakupit priamo z dvora. Vyhybaj sa procesovanym potravinam, restauraciam, akemukolvek "hotovemu" jedlu, nakupnym retazcom.
2. Pouzivaj ochranne pomocky - respiratory, rukavice, okuliare...
3. Detoxikuj sa
- acetylcystein zozenies v lekarni pod nazvom Solmucol - pouziva sa na potencovanie hlienov (to je vsak len side-effect skutocneho ucinku). Dodrzuj davkovanie na letaku. Pouzi ho po kazdej strelbe.
- ethanol - optimalne 2-3 deci cerveneho vina pred spanim (zbran samozrejme musi byt zamknuta v trezore a uz s nou nesmies potom manipulovat, inak sa dopustas priestupku na useku zbrani a streliva)
- udrzuj si zdravu mikrofloru v crevach - kup si kvalitne probiotika. Idealne znacka kirkman (zozenies z USA alebo z NL cez net, v krajnom pripade Jamieson)
- Uzivaj kvalitne multivitaminy, aby ti nic nechybalo (Kirkman)
Mnoho dusevnych chorob (schizofrenia a pod) su sposobene crevnou kandidozou (alebo inymi mikrobami v crevach, ktore produkuju opoidne toxiny). Aj preto je dolezita zdrava mikroflora v crevach.
Pokial mas premnozene kandidy, lahko sa ich zbavis pozitim 5-20 kvapiek 3% POTRAVINARSKEHO peroxidu vodika rano na lacno nakvapkanim do 100ml vody). Doktori to neodporucaju, lebo by klesol predaj antibiotik. Funguje to tak, ze v creve peroxid uvolni kyslik. V prostredi kyslika anaerobne bakterie okamzite hynu.
Pozor, peroxid vodika je zieravina, max koncentracia, aku mozes pozit je 0,03% hmotnostnych.
Mozes pozit jedine POTRAVINARSKY, nie z lekarne ani iny, tie obsahuju stabilizatory a tazke kovy a su len na vonkajsie pouzitie. Potravinarsky peroxid vodika sa pouziva ako aditivum/konzervant v potravinarstve. Dost tazko sa zhana.
Este posledna rada: NIKDY sa nedaj ockovat. Jedine protitetanovku pri uraze alebo brusny tyfus (to uz mas pichnute).
-
inspiring_panini
Tiež neviem čo myslíš pod presnou streľbou, takže zoširoka: Ľudia čo robia/robili bojové športy sa všeobecne k tej zbrani lepšie postavia, majú v svalovej pamäti uložený stabilný postoj a očakávanie úderu/spätného rázu (ja medzi nich nepatrím). Ale ak si nič také nerobil a ani o to nemáš záujem, tak je zbytočné robiť to len kvôli streľbe, to môžeš trénovať rovno streľbu. Cvičenie a svalstvo ti pomôže lepšie kontrolovať celú zbraň, najmä však pri opakovaných výstreloch, neviem aký veľký bude jeho vplyv na mierenku. Ak ide o sebaobrannú streľbu, tak tam sa dá pred streľbou cvičiť milión vecí aby si si vyskúšal čo najviac modelových situácii.
Duso: ta kniha je pre strelcov s pistole a nedajboze venujucim sa dynamickej strelbe totalne zbytocna. Zaobera sa namahanim svalovpri strelbe z PUSKY v stoji, klaku a lahu. Takze je vhodna tak pre ludi Asociacie presnej strelby.Pri IPSC sa odporuca nabrat svalovu hmotu v hornej partii tela,nohy trenovat na vybusnost + trening stability.
no ved presne tak znela otazka, pokial ma oci neklamuOliver Petrovič napísal:Dobrý deňchcel by som sa spýtať ci vzhladom na presnu strelbu robite niaky trening napr.
-
inspiring_benz
Ano prepacte vsetci blbo som polozil otazku, ale hej na pusku teda vzduchovku som myslel a na presnost na dialku, inac dakujem velmi zaujmave linky aj nazory ste napisali hlavne ten s detoxikaciou (el_fuego333 len sa zaujmas o zdravie a oto co sa okolo teba deje, alebo si doktor? lebo tak detailne to rozobrat to chce dost znalosti z Bio aj Chem. , alebo zaujmavu knihu )