Boj o Dargovský priesmyk - Bačkov ´08

Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Boj o Dargovský priesmyk - Bačkov ´08

Príspevok od používateľa Panzer »

Dnes popoludní sa pri obci Bačkov uskutočnila akcia organizovaná košickým KVH v spolupráci s armádou a ďalšími organizátormi.

Nápad vynikajúci, výber miesta a organizácia už menej.

Parkovanie.
Organizátori pripravili kúsok od miesta konania rekonštrukcie bojov obrovské plochy na parkovanie. Akurát že o tom vedela asi len polovica návštevníkov (včítane mňa :? ), pretože množstvo áut bolo odparkovaných po celej obci a smerom na Sečovce dokonca aj pol kilometra pred obcou! A veľkokapacitné parkovisko bolo zaplnené tak z jednej tretiny. A pritom stačilo vyvesiť na hlavných príjazdoch oznam, že parkovisko s kapacitou 1000 miest je za obcou pri mieste bojov.

Výber miesta.
Je mi jasné, že historická vernosť by pri takýchto rekonštrukciách mala byť na prvom mieste. Podľa mňa však nie za tú cenu, že samotné boje mohlo vidieť len tých cca 600-700 šťastlivcov, ktorí stáli na kraji údolia. Ostatní (včítane mňa :? ) nemali najmenšiu šancu vidieť, čo sa to v údolí vlastne deje. Ešte šťastie, že organizátori zabezpečili "letecké krytie operácie". Pár metrov nad zemou "burácajúci" dvojplošník Po-2 bol tým zážitkom, kvôli ktorému som bolo ochotný oželieť i to, že nevidím rusov ženúcich nemcov do lesa 8) . Spomenul som si pritom na podobnú rekonštrukciu konanú už pár rokov na Dukle v Kapišovej. Oveľa skromnejšie zabezpečenie občerstvenia, minimálne ozvučenie ale vďaka terénu má takmer každý divák výhľad na bojisko.

Nechcem však len kritizovať. Zabezpečenie občerstvenia bolo na dobrej úrovni. Na pivo síce boli celkom slušné šory, ale mňa ako šoféra to veľmi netrápilo. Potešilo ma, že deckám som zmrzlinu kúpil takmer bez čakania. Jedla bolo na prvý pohľad tiež dostatok Armáda mala pekné statické ukážky bojovej techniky (dokonca aj vrtulník) takže deti i veľké deti (otcovia) si určite prišli na svoje.

Potešilo ma aj to, že som videl electrona, aj keď žiaľ len v aute prechádzajúcom okolo :D.

Teším sa už na druhý ročník, pretože verím, že organizátori sa poučia z tohtoročných chýb a potom už akcia nebude mať chybu!
majac
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

konecne som podla tvojho prispevku zistil kde bol schovany electron. kedze sme ho cakali v sielnici na akcii grand poweru a on, papluha sa mota niekde na Dargove :).

tak snad na buduce
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

:) no,pravda je taka,ze fakt som sa zasil na Dargove.Plan sa zmenil z minuty na minutu.Planovana bola BB.Verim,ze BB nebola posledna.
Co sa tyka Backova ,Panzer parkoval som vo VIP sektore :D ,hned vedla policajtov.
Organizacia> na prd. Ukazka bojov> paradicka.
Bol som opat pri VIP sektore,ale pocul som staznosti ludi,nevideli absolutne nic.
igoros
moderátor

Príspevok od používateľa igoros »

Ked som zbadal v mediach tuto informaciu, bol som presvedceny, ze Panzer tam nechybal a Electron sa vtierkol, aby nemusel do BB. :lol:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

:lol: neee,BB bola na plane,ako c.1 Niemand potvrdi.
igoros
moderátor

Príspevok od používateľa igoros »

v pohooo, nic sa nedeje, ved este takych stretnuti bude hajajaaaj :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Výstavy, exhibície a iné..."