Vydanie zbrojneho preukazu D
Vydanie zbrojneho preukazu D
Zdravim pani onedlho mam skusky z polovnictva a nedavno som sa v zakone docital ze zbrojny preukaz mi vydaju az po tom co predlozim polovny listok a potvrdenie ze som clenom polovnickeho zdruzenia. Momentalne sa kvoli pracovnym povinnostiam a tym aj spojenymi casovymi obmedzeniami nemozem stat clenom polovneho zdruzenia ale chcem polovat na zaklade poplatkoveho odstrelu t. j. Nie som clenom ziadneho zdruzenia len si zaplatim odstrel zveri a idem na polovacku alebo ma pozve niekto na spolocnu polovacku a idem polovat... Akym sposobom mozem teda ziskat zbrojak ked nebudem clenom zdruzenia? Staci nejake potvrdenie polovneho reviru, ze tam chodim polovat?
Zákon o poľovníctve:
§ 32 Poľovnícka organizácia
(1) Na účely tohto zákona sa poľovníckou organizáciou rozumie právnická osoba zriadená podľa tohto zákona, ktorá
a) je neziskovou organizáciou, ktorá združuje občanov Slovenskej republiky, ktorí sú držiteľmi poľovných lístkov, a iné fyzické osoby na účel ochrany a presadzovania oprávnených záujmov svojich členov na úseku poľovníctva,
b) má sídlo na území Slovenskej republiky,
c) je zapísaná v centrálnom registri, ktorý vedie ministerstvo,
d) riadi svoju činnosť stanovami, ktoré musia byť v súlade s týmto zákonom a ostatnými, všeobecne záväznými právnymi predpismi.
(2) Poľovnícka organizácia môže mať svoje organizačné zložky.
§ 32 Poľovnícka organizácia
(1) Na účely tohto zákona sa poľovníckou organizáciou rozumie právnická osoba zriadená podľa tohto zákona, ktorá
a) je neziskovou organizáciou, ktorá združuje občanov Slovenskej republiky, ktorí sú držiteľmi poľovných lístkov, a iné fyzické osoby na účel ochrany a presadzovania oprávnených záujmov svojich členov na úseku poľovníctva,
b) má sídlo na území Slovenskej republiky,
c) je zapísaná v centrálnom registri, ktorý vedie ministerstvo,
d) riadi svoju činnosť stanovami, ktoré musia byť v súlade s týmto zákonom a ostatnými, všeobecne záväznými právnymi predpismi.
(2) Poľovnícka organizácia môže mať svoje organizačné zložky.
To uz ani take minimum, ako je tato otazka, sa tam na kurze neriesiIgmaus napísal: ..... Akym sposobom mozem teda ziskat zbrojak ked nebudem clenom zdruzenia? Staci nejake potvrdenie polovneho reviru, ze tam chodim polovat?
Ako pisu kolegovia, na vydanie ZP sk. D musis byt clenom niektorej polovnej organizacie - napr. SLOS Pribina, ZPO Hubert, Slovensky polovnicky zvaz.....Zaplatis clenske na 5 rokov, dostanes polovny listok, no a poslednym krokom bude zbrojak prislusnej skupiny, ktory ti vydaju po predlozenie potrebnych dokladov vratane onoho polovneho listku.
Zdravím.
Mal by som záujem spraviť si ZP sk. D keďže máme v rodine viac poľovníkov a som k tomu vedený už od mala, starostlivosť o zver, prikrmovanie no a samozrejme aj tie poľovačky patria k tomu. Veľmi veľa som nevygooglil, ale vidím, že tu s takýmito vecami máte skúsenosti. Mám onedlho 17 rokov a mám v pláne začať chodiť na kurz, urobiť cvičenia, robiť prax v PZ a potom spraviť skúšky a na 18 rokov dostať zbrojný preukaz. Preto sa pýtam, či je to ešte stále možné, robiť ZP sk. D na 18 rokov?
Ďakujem za odpovede.
Mal by som záujem spraviť si ZP sk. D keďže máme v rodine viac poľovníkov a som k tomu vedený už od mala, starostlivosť o zver, prikrmovanie no a samozrejme aj tie poľovačky patria k tomu. Veľmi veľa som nevygooglil, ale vidím, že tu s takýmito vecami máte skúsenosti. Mám onedlho 17 rokov a mám v pláne začať chodiť na kurz, urobiť cvičenia, robiť prax v PZ a potom spraviť skúšky a na 18 rokov dostať zbrojný preukaz. Preto sa pýtam, či je to ešte stále možné, robiť ZP sk. D na 18 rokov?
Ďakujem za odpovede.
§ 18 Vek žiadateľa
(2) Fyzickej osobe, ktorá spĺňa podmienky ustanovené v § 16 a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka.
Skus si aspon kus precitat zakon
ono to pomoze.
(2) Fyzickej osobe, ktorá spĺňa podmienky ustanovené v § 16 a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka.
Skus si aspon kus precitat zakon
Tak snáď Ťa to nezabilo, keď si mi to tu skopíroval.
Ale každopádne Ti pekne ďakujem.
Ale každopádne Ti pekne ďakujem.
-
inspiring_panini
Aký dobrý si bol ty v čítaní zákonov keď si mal 16 rokov?Popol napísal:Skus si aspon kus precitat zakonono to pomoze.
Denny: pokiaľ viem, nie je určené ani že v čase podávania žiadosti a tuším ani v čase konania skúšky, že musíš mať predpísaný vek, ten vek musíš mať pri vydaní ZP. Teoreticky je asi možné sfúknuť žiadosť aj skúšku v 17tich a potom si počkať na narodeniny. Minimálne tú žiadosť si môžeš podať v 17tich.
Ďakujem Zoidberg, tomu už chápem, už si začínam tieto veci ohľadom toho overovať a zisťovať, akurát ten vek na tú skupinu D ma zaujímal, lebo včera ma jeden pán zaskočil informáciou, že vraj po novom sa dá ZP sk. D robiť až na 21 rokov, čo ste tu vy popreli. Nuž, bol zrejme zle informovaný.
-
inspiring_liskov
s nastupom krizy stredneho veku som sa rozhodol spravit si D-cko 
golf ma nebavi uz 20rokov a na squash ci tenis som lavy, tak mi vyslo ze sa budem spacirovat po lese
nenasiel by si niekto z BA+okolia cas na pivo a pokec o praktickych aspektoch tejto kratochvile ?
zakon si precitat viem, zaujimaju ma realne skusenosti + nejake cenne rady
diky, pivo platim
golf ma nebavi uz 20rokov a na squash ci tenis som lavy, tak mi vyslo ze sa budem spacirovat po lese
nenasiel by si niekto z BA+okolia cas na pivo a pokec o praktickych aspektoch tejto kratochvile ?
zakon si precitat viem, zaujimaju ma realne skusenosti + nejake cenne rady
diky, pivo platim