Koniec slovenskej armady
Koniec slovenskej armady
http://spravy.pravda.sk/slovensko-je-ta ... domace_p29
30 tankov a 15 lietadiel nas deli od otroctva...
30 tankov a 15 lietadiel nas deli od otroctva...
Vzdy ked ide vojas OS SR mimo uzemie SR, tak sa hanbi az do navratu a to nehovorim o psychickej ujme
To ze mame 15 lietadiel a 22 vrtulnikov je holy fakt, len mi povedzte naco mame potom tolko pozemneho personalu a tomu sefuje samostatne velitelstvo, co je dalsia strata fin prostriedkov a navysuje to celkovy pocet PrV

Je to chore a zbytocne zaroven.
Prioritou i do buducna je plnenie uloh NATO ci OSN mimo uzemia SR, takze ked vybavime nasich aspon kompatibilnym nie to interoperabilnym vybavenim, tak to je len zaplata na najviac bolavom mieste a nie systemovy krok.
To ze mame 15 lietadiel a 22 vrtulnikov je holy fakt, len mi povedzte naco mame potom tolko pozemneho personalu a tomu sefuje samostatne velitelstvo, co je dalsia strata fin prostriedkov a navysuje to celkovy pocet PrV
Je to chore a zbytocne zaroven.
Prioritou i do buducna je plnenie uloh NATO ci OSN mimo uzemia SR, takze ked vybavime nasich aspon kompatibilnym nie to interoperabilnym vybavenim, tak to je len zaplata na najviac bolavom mieste a nie systemovy krok.
-
inspiring_kepler
-
inspiring_panini
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
- Kontaktovať používateľa:
Javeliny, to sú tie rúry čo občas niečo vypľujú a viac nefungujú ako fungujú?
Naša "armáda" je na smiech, treba to zrušiť odhora až dole... Ja by som tie gumy zelené hnal! Hovno to robí, za pár rokov je z toho dôchodca s odstupným, v lepšom prípade odstupným+bytom, a po tých pár rokoch je z toho civil na pôvodnom mieste s vyšším platom a väčšími možnosťami. Vidím to furt, tatko ako bývalý výsadkár a dlhoročná guma, a máti pracuje ako civilka na bývalom "genštábe". Debata s gumami ohviezdičkovanými je fasa, tí sa bez rozkazu snáď ani nevyserú. Páni v rokoch, pupkatí seladóni... A akcieschopnosť je asi na úrovni impotenta v bordeli. Keby sa čosi kdesi zomlelo a kým by naši našli kľúče od muničáku aby "zasiahli", bude po všetkom a dedko Zemanovič si bude veselo okopávať mrkvu na záhradke... Inak včera som si pozrel Zeitgeist, super, doporučujem kto ešte nevidel.
Suhlasim ak nechceme, alebo nemame prostriedky na financovanie armady, zriadme milicny system - domobranu nazvyme to akokolvek, ale na baze dobrovolnosti. Zbrane by ani nemuseli byt nutne doma, clenovia domobrany by mohli chodievat niekolkokrat do roka na cvicenia (Myslim, ze by bol o to dost velky zaujem), zbran by sa im vtedy prepozicala. Samozrejme niektore zlozky armady by museli zostat profesionalne, niekto by sa musel skratka starat o techniku, vzdusne sily a pod. Znovuzavedenie nutenej zakladnej vojenskej sluzby by bol krokom spät a urcite nezmyslom.Akira napísal:zrusme profesionalnu armadu a zriadme milicny system.kazdemu dospelemu muzovi 21-60 rokov domov do trezora full auto zbran