Väzenskej stráži v Humennom utekal spútaný díler, strieľali

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_noyce

Väzenskej stráži v Humennom utekal spútaný díler, strieľali

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

http://korzar.sme.sk/c/6021296/vazenske ... ulici.html

Na frekventovanom mieste v Humennom sa v stredu dopoludnia rozhodol uniknúť väzenskej stráži spútaný mladý Humenčan. Ubehol len niekoľko desiatok metrov, keď za ním strážnik vypálil do vzduchu varovné výstrely. Incidentu sa prizerali nič netušiaci ľudia.
Používateľov profilový obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Nevem......, no podľa mňa boli tie výstrely neopodstatnené. Keďže mal ruky spútané za chrbtom, tak by nebol problém ho dobehnúť :roll:
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

Veru, dobehnúť ho by nemal byt problém. Ruky mal spútané. Niekomu sa nechcelo behať a svrbel ho palec? :)
Akira
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

71Jany71 napísal:Nevem......, no podľa mňa boli tie výstrely neopodstatnené. Keďže mal ruky spútané za chrbtom, tak by nebol problém ho dobehnúť :roll:
no neviem,ja by som zaregoval podla sablony 1.stoj,2.stoj,lebo strelim,3.varovny vystrel do vzduchu a potom uz 4. vystrel do osoby
71Jany71
častý prispievateľ

Strieľal by si do osoby aj v prípade, keď je vysoká pravdepodobnosť hraničiaca s istotou, že ho dobehneš a chytíš :?: :shock:
Ja nie.
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

záleží od kondičky stráže, asi si nechceli privodit infarkt. hlavne že ho chytili a nikoho nezastrelili.
Akira
prispievateľ

tak mozno aj ten varovny vystrel ma dostatocny psychologicky efekt.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Základ je, aby ten vystrelený projektil nikomu nespadol na hlavu. To by asi nerozchodil...
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

tam by možno splnila svoje poslanie zbran slov. výrobcu z označením T12
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Neviem neviem akira ale zákon o PZ a ZVJS hovorí inak o použití zbrane, prípadne varovného výstrelu.
Akira
prispievateľ

alebo sluzobny pes.naco by som utekal za nejakym chumajom,ked to moze zabehnut aj pes.odomna by uz potom dostal len eletricky vyboj z paralyzera (aj ked toto asi ZVJS nema v beznej vybave) :wink:
71Jany71
častý prispievateľ

bez komentára :?
Akira
prispievateľ

ricinr napísal:Neviem neviem akira ale zákon o PZ a ZVJS hovorí inak o použití zbrane, prípadne varovného výstrelu.
ja viem,co hovori zakon o PZ a podobnych ozbrojenych zboroch,to ,co som napisal ja,sa kedysi ako primerany postup ucili prislusnici ZNB a vojaci ZVS,ktory strazili nejake objekty,alebo statnu hranicu.pred rokom 89.zakon casom "zmakol",bohuzial :?
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

akira: trochu pletieš retro a dnešok.

Pri tej tvojej šablóne to tak platilo na Št.hranici a vo voj.objekte. To si tam mal tak napísať a nie písať ako by si reagoval na útek spútaného väzňa v uvádzanom prípade a potom to zachranuješ komentárom o starých predpisoch o postupe OZ za komošov.
Ak by bachar nadelil spútanému gulu od zadu- bolo by to velmi blízko vybočeniu z podmienok použitia sl.zbrane.
Akira
prispievateľ

peterson: ale az po tu hrozbu strelnou zbranou,resp.varovny vystrel je to v poriadku,nie?jasne,zastrelit ho sputaneho na uteku by v dnesnej dobe neobstalo,to som trochu prestrelil.hlavne,ked to nebol nejaky tazky delikvent,ak by sa jednalo o viacnasobneho vraha,tak by ta verejna mienka mozno bola trochu ina,ale ta so sluzobnym postupom nesuvisi.apropo,cital som spomienky jedneho politickeho vazna,ktoreho transportovali z vazby do Leopoldova (tusim rok 1987) a vsetkych v autobuse sputali tzv.medvedom,a bachar im oznamil,ze pri akomkolvek pokuse o utek sa striela bez vyzvy
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"