Väzenskej stráži v Humennom utekal spútaný díler, strieľali
-
inspiring_noyce
Väzenskej stráži v Humennom utekal spútaný díler, strieľali
http://korzar.sme.sk/c/6021296/vazenske ... ulici.html
Na frekventovanom mieste v Humennom sa v stredu dopoludnia rozhodol uniknúť väzenskej stráži spútaný mladý Humenčan. Ubehol len niekoľko desiatok metrov, keď za ním strážnik vypálil do vzduchu varovné výstrely. Incidentu sa prizerali nič netušiaci ľudia.
Na frekventovanom mieste v Humennom sa v stredu dopoludnia rozhodol uniknúť väzenskej stráži spútaný mladý Humenčan. Ubehol len niekoľko desiatok metrov, keď za ním strážnik vypálil do vzduchu varovné výstrely. Incidentu sa prizerali nič netušiaci ľudia.
-
inspiring_noyce
-
inspiring_curie
ja viem,co hovori zakon o PZ a podobnych ozbrojenych zboroch,to ,co som napisal ja,sa kedysi ako primerany postup ucili prislusnici ZNB a vojaci ZVS,ktory strazili nejake objekty,alebo statnu hranicu.pred rokom 89.zakon casom "zmakol",bohuzialricinr napísal:Neviem neviem akira ale zákon o PZ a ZVJS hovorí inak o použití zbrane, prípadne varovného výstrelu.
akira: trochu pletieš retro a dnešok.
Pri tej tvojej šablóne to tak platilo na Št.hranici a vo voj.objekte. To si tam mal tak napísať a nie písať ako by si reagoval na útek spútaného väzňa v uvádzanom prípade a potom to zachranuješ komentárom o starých predpisoch o postupe OZ za komošov.
Ak by bachar nadelil spútanému gulu od zadu- bolo by to velmi blízko vybočeniu z podmienok použitia sl.zbrane.
Pri tej tvojej šablóne to tak platilo na Št.hranici a vo voj.objekte. To si tam mal tak napísať a nie písať ako by si reagoval na útek spútaného väzňa v uvádzanom prípade a potom to zachranuješ komentárom o starých predpisoch o postupe OZ za komošov.
Ak by bachar nadelil spútanému gulu od zadu- bolo by to velmi blízko vybočeniu z podmienok použitia sl.zbrane.
peterson: ale az po tu hrozbu strelnou zbranou,resp.varovny vystrel je to v poriadku,nie?jasne,zastrelit ho sputaneho na uteku by v dnesnej dobe neobstalo,to som trochu prestrelil.hlavne,ked to nebol nejaky tazky delikvent,ak by sa jednalo o viacnasobneho vraha,tak by ta verejna mienka mozno bola trochu ina,ale ta so sluzobnym postupom nesuvisi.apropo,cital som spomienky jedneho politickeho vazna,ktoreho transportovali z vazby do Leopoldova (tusim rok 1987) a vsetkych v autobuse sputali tzv.medvedom,a bachar im oznamil,ze pri akomkolvek pokuse o utek sa striela bez vyzvy