Prezbrojenie PZ SR

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

klingocop napísal:
niko napísal:Hmm. Polozme si otazku inak. Kedze vieme, ze vacsina policajtov nevie strielat. Preto potrebuju pistol, s ktorou by dokazal strielat a hlavne trafit aj absolutny amater. Podla mna je z Glocku lahko strielat, no z kaceny lahsie trafit. Viem si totiz zivo predstavit ako policajti zvladaju glockarsku 2.5 kilovu SAS spust. :lol:
Ako vieš, že väčšina policajtov nevie strieľať ? Ty vieš strieľať ? Nejako sa do nás obúvate a to sa mi nepáči. Niekto si myslí, že v PZ sú samí idioti a blázni. Ak ty nie si z PZ tak potom to nechaj aj na nejakého policajta aby si vybral alebo aspoň vyjadril svoj názor akú zbraň by rád nosil do služby. Ja som pre Glock a padla fajka . Tebe tiež nikto nevyberá aké si máš kúpiť auto alebo tričko alebo ....... . Ešte by som rád vedela nejaké vysvetlenie prečo by policajti nezvládli Glock, alebo súdiš podľa seba máš s tým problém ?
Samozrejme zalezi od definovania pojmu vediet strielat. Nehadam sa. Uprimne ale musim povedat, ze som doposial videl len velmi malo policajtov, ktorych strelecke vysledky by boli nejako oslnive. Väcsinou som videl zle strelecke navyky, priemerne az podpriemerne vysledky a obcas aj nebezpecnu manipulaciu so zbranou. Samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca. Podla mna to tak vizera, ked niekto striela preto, ze musi a nie preto, ze ho to bavi.
Osobne si ale myslim, ze s G 17 s 2,5 kilovou spustou budu mat viaceri starosti nieco poriadne nastrielat. A hej sudim podla seba. Mam z G 17 vystrelenych tak asi 20.000 ran a zaciatky neboli lahke. Ale tak spust na Glocku je kapitola sama o sebe uz asi x-krat premielana.
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

na margo reci o narodnej hrdosti, ako dovode preco by to nemalo byt ine ako k100.
http://militarytimes.com/blogs/gearscou ... 7-and-g19/
Kuro
expert
Registered for: 22 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Netreba zabudať, že Švajčiarsko pistole nevyrába dobrých 15 rokov. SIGy su vyrabane v Nemecku.
a tiež je dobre si pozret komentare pod tým článkom :

3.Gary Says:
March 18th, 2011 at 01:17
Biggest mistake anyone could make – trading Sig for Glock. They (Glock) are just not the be-all-and-end-all the kool-aid drinkers think…
6.Tim Says:
March 28th, 2011 at 15:37
Dumb. Striker fired pistols get people killed. Thats why we use double action pistols.

[quote="luke"]na margo reci o narodnej hrdosti, ako dovode preco by to nemalo byt ine ako k100.
http://militarytimes.com/blogs/gearscou ... 17-and-g19[/img]
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

peknééé!

takže chystáš útok na áziu?
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

nechystám.
útok už prebehol
Minulý rok sme tam dodali 4000ks ... tak som bol pozvaný na utuženie vsťahov....

peterson napísal:peknééé!

takže chystáš útok na áziu?
peterson
expert

gratulujem a dúfam, že K100 bude slovenské Norinco v ázií :D
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

No tak ti teda pekne dakujem :P
K100 je tam GRAND POWER, velká sila, to nejlepšie z dovozu :D

peterson napísal:gratulujem a dúfam, že K100 bude slovenské Norinco v ázií :D
peterson
expert

tak som to aj myslel- dostupná silná kvalita z dovozu :!:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Téma trocha prečistená od balastu a flame-štartérov.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

http://spravy.pravda.sk/matovic-tendre- ... domace_p29

"Verejné obstarávanie zbraní je posledným tendrom, ktorý sa Matovičovi nepáči. Poznamenal, že jeho podmienky boli nastavené tak, aby z tendra hneď vypadol jediný domáci výrobca zbraní, ktorý má so svojimi výrobkami úspechy aj v zahraničí. Podmienky boli podľa Matovičových informácií šité na mieru konkrétnemu rakúskemu a nemeckému výrobcovi.

"Neviem, či je dobré v súčasnosti stanovovať podmienky tak, aby sa na nich nemohli zúčastniť slovenskí výrobcovia," povedal Matovič."
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Vidzim, ze ne seci Trnavaci ,okrem mna a Bena, su taki sprosti jak som si myslel. :lol: :lol:

Jedno sa mi ale lubi, ze Igorko im dava zabrat a rype do seckeho naokolo a dava interwiuuuu uz aj premyselnej kamere. :lol: :lol:
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

A čo tak žrušit pri vejernom obstaravaní účast akejkolvek zahraničnej firmi pokial je aspon jeden výrobca na slovensku fungujúci 5 rokov bez dlhov na daniach. idem buvinkat a dosnívat svoj sen.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Úrad pre verejné obstaravanie konštatoval porušenie zákona obstarávatelom a nariadil mu odstrániť protiprávny stav.
Okrem iného sa to vsťahuje na diskrimináciu požiadavkami rozmerov, konštrukcie spúšťového mechanizmu, ako aj požuadavky na uevedenie minimálne v 2 armádach NATO :-)
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

haha pekne, bude to aj v televíznych novinách? som zvedavý :P
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"