CZ 83

GLOBUS
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa GLOBUS »

.............
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:26, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

GLOBUS napísal:No ja mam pistol este len 9 den takze sa v tom moc nevyznam preco ma zadrzky.
...
5.Zasobnik som z vrchu skracoval jeden typek na fore mi to odporucil navku skratit , tak som to skratil je to o nieco lepsie ale stale mam zadrzky , nie tolko ako pretym ale stale su.
...
Au-au-au... tak toto vyzerá nie príliš pekne :!: Neviem, či máš skúsenosti s inými zbraňami, či nie si náhodou tiež puškár, prípadne aké máš manuálne zručnosti... ale len tak skrátiť zásobník, lebo to jeden povedal... :shock: Pár desatín milimetra na vývodkách zásobníka viac alebo menej, vpredu alebo vzadu, trošku iný uhol podávača - dokáže pustiť náboj pod úplne iným uhlom, než konštruktér zamýšľal... a vyriešiť problém alebo spôsobiť problém.
Treba vždy presne vedieť, čo a prečo robím práve tak... :idea:
eager_stonebraker

Príspevok od používateľa eager_stonebraker »

Inak ja veľmi WD40 neodporučam, veľmi suší. Akurát tak na čistenie ale potom napr konkor. Udrží sa dlho konzervuje zaroveň a potom sa ľahšie aj čistí po streľbe.
PS ako si to skratil ten zasobník? To si ho pílil? Ešte chapem dostaviť brzdu aby rýchlejšie vypadol keď potrebuješ rýchlo prebíjat..(napr. na súťaži) ale skracovať zásobník.....hm :roll:
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa arminius »

GLOBUS napísal :
Zasobnik som z vrchu skracoval jeden typek na fore mi to odporucil navku skratit , tak som to skratil je to o nieco lepsie
Odpovedám : dobrý to človek,bol to vôbec z tohoto fóra ?

Čo sa týka čistenia,prečítaj si na iných témach. Doporučujem však urobiť olejový kúpeľ / ak máš dosť oleja / v CONCORE aspoň na 24 hodín !!!!
Potom poriadne vyčistiť od bordelu,ktorý sa uvolní úplne do sucha. Čistil si aj zásobníky ? Bol som už pár krát prekvapkaný,čo všetko sa tam nájde. Postup pri čistení je rovnaký ako pri kvére,akurát s tým rozdielom, že zásobník sa môže jemne natrieť.
Mal som v sklade X00 ks Pi vz.82,tento postup sa mi osvedčil.

ADD PUKSEM povedal : môj totálny súhlas s nasledovným

Vsimni si ako je postaveny naboj ci nesmeruje do boku alebo prilis kolmo hore prip. dole pri nabehu do komory. ak je masina nova skontroluj podavace v zasobnikoch ci nezadieraju do otvoru pre zachyt (stava sa to) aneb som videl strunu z 82-ky = velky odpor pre cyklus zaveru a nedobehne celkom do zadu a naboj neskoci hore a mas to... dalej vytahovac (u CZ co kus to original) ak nieje dopasovany tak cez seba nepusti okraj naboja pri zasuvani a hotove..moze to byt aj nieco uplne ine, neviem........................
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

Globus: často sa stáva že ak 83ku v 7,65 kúpiš od ruky tak je ku nej grátis zásobník z 82. 9mak alebo 83 9Br prípadne iná kombinácia. Takáto zámena tiež spôsobuje zádržky.
GLOBUS
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa GLOBUS »

............
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:27, upravené celkom 1 krát.
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

GLOBUS,

mám CZ 83 v kalibri 7,65mm a môžem ti s kludným svedomím povedať, že sa jedná dobrú a spoľahlivú zbraň.... Pokiaľ sa ti podarilo vyriešiť problémy so zásobníkmi, tak verím, že ti bude ešte dlho slúžiť a že ťa nesklame.....
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Potrebujem nove originalne pôvodne bakelitove crienky (Pazbicky) na pistol vz.82 a nikde ich nemozem zohnat, vsade maju iba na CZ83, ale jeden znamy mi vravel, ze tieto maju inu hrubku (Asi kôli hrubke zasobnika) ako na tie CZ82, hmm je to pravda? Zatial som ich nemal moznost porovnat. Pasuju teda crienky z CZ83 napr: 7.65Br do CZ82?
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Takze bakelitove pazbicky z CZ83 niesu zhodne s tymi na CZ82 a mozem to ist prebrusovat :evil:, v niektorych miestach nesedi hrubka a inde zasa uhol vyrezov z vnutornej strany :?. Hlavne, ze ten iniciativny predajca v Hermese mi srdcervuco tvrdil, ze su rovnake a to iste aj puskarstvo v Nitre p. Gerhat.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 22 Mar 2010, 17:29, upravené celkom 1 krát.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

To sa my nezda,kua mal som obe ale menit ma to nenapadlo :roll:
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 16:30, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ

záleží od roku výroby, staršie čssr by mali byť kvalitnejšie ako tie z novej produkcie, zbraň je nadimenzovaná s veľkou rezervou, vydrží ďaleko viac ako hlaveň ktorú ostrielaš odhadom 20k jadrovanými selliermi s fetb plášťom, pri používaní prebíjaného olova odhadujem životnosť aj na 100k.
71Jany71
častý prispievateľ

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 16:26, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ

SB z červeno sivej škatule ? tie sú jadrované a plášť je oceľ plátovaná mikrovrstvou tombaku, v kombinácii s materiálom ktorý začali používať po revolúcii (minimalizácia nákladov) to nie je dobrá kombinácia, počítaj že po 10k už bude silne vypadaný lauf.
71Jany71
častý prispievateľ

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 16:26, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"