Kto ma videl strieľať IPSC/IDPA (alebo keď sme pri technike streľby čo zahŕňa dýchanie, prácu oka, prstu, psychiku atď... tak aj nesúťažne APSS, lebo trafiť na prvý krát požičanou zbraňou 5 ranami zo 6 terč cca 30x30cm, či koľko má tá nastreľovacia fľaška na 1000m nie je najhorší výkon) tak vie, že medzi špičku rozhodne nepatrím ale dokážem aj niečo trafiť. Všetko čo viem som sa naučil len a len pri mierenke, dokonca v 80% zo vzduchovky, zvyšných 20% jednoranová malorážka. Nadrilované, natrénované, nasušené, vycibrená svalová pamäť... Rýchlopečeným strelcom sa nechce sušiť, len prísť na strelnicu a búchať a búchať, no potom to dopadne ako píše martinr. Veci treba robiť postupne, a nie len nabalovať viac a viac, ale čiastkové veci zvládnuť a až potom spájať. Čo-to som už napísal v téme Tréning.
Môj osobný skromný názor k tomuto vláknu je že by to malo byť určené nie pre začiatočníkov, ako sa už vyjadrilo pár ľudí predo mnou.
K samotnej Izraelskej streľbe - prečo nie - 100 ľudí 100 chutí, a každý si vyberie čo sa mu páčia skombinuje z viacerých štýlov a postupov to čo mu najviac vyhovuje (ako väčšina bojových umení preberá výhodné prvky z iných už existujúcich.)
Ja osobne by som tam ale nešiel, pokiaľ to bude určené aj pre začiatočníkov, z dôvodu svojej vlastnej bezpečnosti. Pokiaľ by to bolo pre "pokročilých strelcov" tak by som to zo záujmu a zvedavosti rád skúsil.
EDIT: alebo odtiaľ vyhoďte to hromadné prebíjanie a odstraňovanie závad čo je na začiatku videa a ostanem bez nejakých väčších pripomienok - aj keď takto z jedného videa sa to ťažko hodnotí. Nechcem od toho odrádzať záujemcov.
Bol som raz na súťaži, kde bol chalan (potom som zistil, že odtiaľto z fóra) ktorý mal priam až neuveriteľnú kadenciu streľby, až som ho podozrieval že má semiauto. Bola radosť na jeho streľbu pozerať, rovnako aj zavrieť oči a iba počúvať. Po 3 stage-och mi bolo jasné, že to vyhrá. Výsledok bol nakoniec taký, že som skončil pred ním aj keď som mal asi o 50% menšiu spotrebu streliva a v čase sme boli pol na pol pri jednotlivých stage-och. Nebola to mierenková súťaž. Teda keď potrebuješ mať určitý počet (na gongy aj jeden, nebavíme sa len o dvojstreloch) dier v terči a čo najmenčí čas, nie je jediné riešenie len veľká kadencia.peterson napísal:kým na mňa zaškúli a nahodí zbraň- priletia odo mňa zo tri včielky
Takže to, že mi niekto pošle 3 včeličky ktoré ma ofúknu ešte nič neznamená.
(Dotyčný strelec nech to neberie osobne, už mi to vrátil na iných pretekoch, a že strieľať vie dokazuje viacero umiestení