Lovec: pamatas si spravne, ved co som sa ja na spolocnych nanadaval, ked som videl partizanov uz komplet zladenych aj so zbranou
povodne znenie uz davnejsie neplatnej novely bolo
(1) Zbraňou kategórie B je
a) krátka opakovacia palná zbraň alebo krátka samonabíjacia palná zbraň,
b) krátka jednovýstrelová palná zbraň na strelivo so stredovým zápalom,
c) jednovýstrelová palná zbraň na strelivo s okrajovým zápalom, ktorej celková dĺžka je menšia ako 280 mm,
d) dlhá samonabíjacia zbraň, ktorej zásobníkové zariadenie a nábojová komora môžu spolu pojať viac ako tri náboje,
e) dlhá samonabíjacia palná zbraň, ktorej zásobníkové zariadenie a nábojová komora nemôžu spolu pojať viac ako tri náboje a ktorej podávacie zariadenie je odnímateľné alebo pri ktorej nie je zaručené, že nemôže byť zmenená bežne dostupnými nástrojmi na zbraň, ktorej zásobník alebo nábojová schránka a nábojová komora môžu spolu pojať viac ako tri náboje,
f) dlhá opakovacia alebo samonabíjacia palná zbraň s hladkým vývrtom hlavne, ktorej dĺžka hlavne je menšia alebo je rovná 600 mm,
g) samonabíjacia zbraň, ktorá má vzhľad samočinnej zbrane.
pricom na skupinu D ZP sa mohlo nadobudnut a) na základe nákupného povolenia nadobudnúť do vlastníctva zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1 písm. d), e) a f) alebo nadobudnúť do vlastníctva zbraň kategórie C,
cize "akoze" upraveny vzor 58 na Dcko skupinu prechadzal.