Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Siso:
Máš v princípe asi 2 cesty:
- nepripojíš žiadnu A4-ku ani kópiu živnostňáku a budeš si s nimi a so zákonom v ruke vyjasňovať vaše práva a povinnosti;
- na A4-ku napíšeš rovnakých 5 riadkov ako na žiadosť, priložíš kópiu živnostňáku a budeš v strehu (so zákonom v ruke) vyčkávať, čo bude.

Je to na tebe, držím palce.
A tým, čo bude za 10 rokov, by som sa teraz vôbec netrápil :?
wronski
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

Pokial si dobre pamatam,nakupne povolenie sa vyzadovalo hned potom ako klakol bolsevik a civil si mal moznost zaobstarat zbran legalnou cestou,aj ked sa to len tak hovori,ved bolsevik je nadalej presiaknuty v celom systeme v podobe pankhartov,pohrobkov atd.V mojom pripade to bolo este v 95-tom kedy som si zadovazil svoju prvu zbran,samozrejme legalne s nak.povolenim.Nemohlo to byt naopak?Mozno,ze EU zakotvilo do svojej smernice nak.povolenie az na nas natlak :D Sorry za OT.
inspiring_maxwell

Príspevok od používateľa inspiring_maxwell »

@Zoidberg37, @sano2 - Presne o tom som pisacl chalani :) Jeden tak a druhy naopak. Kadopadne zacinam sa priklanat k dolozeniu tych veci s tym, ze vsak o 10 rokov uvidime ci buddu chciet zobrat. Uz len pekne sformulovat to odovodnenie ... a v piatok pojdem podat :D
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Siso napísal:Uz len pekne sformulovat to odovodnenie ...
To je jednoduché: na ochranu zdravia, života a majetku. Ak budú žiadať aby si tam napísal viac a nebudeš sa s nimi chcieť hádať, tak im tam rovno dopíšeš 1-2 vety.
inspiring_maxwell

Ano, rozmyslam nad tym uz nejaky cas, vaham prave kvoli tomu ci do toho montovat tu zivnost alebo nie. Ale kedze som sa rozhodol ze ano, tak dopisem ... Som SZCO a casto mavam pri sebe vacsiu hotovost. Pracujem v oblasti IT, z velkej casti na projektoch pre financne a bankove institucie, nezriedka mam pri sebe citlive udaje prip. prevazam HW v hodnote aj niekolko desiatok tisic EUR.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ja som pri rozsirovani na "A" tiez chcel odovodnenie rozpisat podobne ako Siso, prisiel som s prazdnym papierom na OR PZ, tam som mu povedal, co chcem napisat, ze ci to bude o.k. Policajt odpovedal, ze nech tam napisem iba "ochrana osoby a majetku", nic viac, ze to bude stacit. Avsak u nas plati "iny kraj, iny mrav", takze Siso, v tvojom okrese sa mozno bude treba rozpisat tak, ako si to tu nacrtol. Inac poslal som Ti sukromnu spravu.
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

ako pise bus driver.. iny kraj, iny mrav.
ja som "musel" napisat do odovodnenia okrem klasickej ochrany osoby a majetku aj dalsie omacky. muselo byt tlacivo vyplnene do posledneho miesta..
inspiring_maxwell

Story short
Termin skusok mam 20.9.2012

Story long
Skompletizovane podklady som posunul prislusnikovi. Rozhodol som sa, ze nebudem provokovat a overeny ZL mu dam. Vysvetlil som, ze ma pri preberani tlaciva ziadosti poziadal, aby som priniesol spolu so ziadostou (spolu s vysvetlenim na samostatnu A4, ale to som mu nespomenul) Povedal mi ze on urcite nie :D :D :D

Prezrel ziadost a vyhodnotil, ze si ju mam zobrat naspat, lebo odovodnenie je velmi slabe (Ochrana zdravia, zivota ,...) a ze ho mam doplnit a priniest to znovu. A ze to mam dat na samostatnu A4, lebo ze tych par riadkov mi stacit nebude :) Povedal som mu ze ked teda velmi chce, aj napriek tomu ze tento dovod je viac ako dostatocny, mu to doplnim vonku a ze tie riadky budu urcite stacit. Dopisal som este 2 vety a isiel odovzdat znovu.

Bol tam uz iba jeho kolega, pokusil sa mi opat vratit ziadost, ze ten dovod mam rozpisat presne co, kedy, kde vozim, aku hotovost, aky tovar ... Spytal sa tiez co znamena ze pracujem v oblasti IT. Podal som na mieste vysvetlenie, ze ide o informacne technologie :D Poprosil som ho, aby ziadost prebral a v pripade ze je moj dovod nedostatocny, nech ma v ramci zakona vyzvu a rad podam vysvetlenie prip. ziadost doplnim. Ze nemam v umysle vyrabat itinerar mojich pracovnych ciest, zoznam klientov a ani popisovat povahu a charakter citlivych dat, s ktorymi pracujem a v digitalnej forme prenasam v svojom NB ani vycislovat hodnotu HW ktory casto prevazam ku klientovi.

Zrejme pochopil, vypytal si cislo na mobil ze mi v pondelok zavola sef ak bude mat pri posudzovani ziadosti otazky a dal mi termin na skusky :) Idem sa teda ucit :)
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Takze historia sa opakuje, aj ked v inom okrese. Pred mnohymi rokmi, ked som ziadal o vydanie ZP, mi policajt kladol otazky typu : ake sumy prevazam, ako casto, ci len v ramci okresu alebo aj mimo a pod. Na tieto jeho otazky som mu odmietol odpovedat s tym, ze predsa nebudem zverejnovat citlive info o sumach a trasach.
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Čo takto dať dokopy žiadosť a všetky zákonné podklady a jednoducho ich doručiť do podateľne príslušného OR PZ alebo ich zaslať poštou?
Ono jedna vec je nezáväzne vykecávať so stránkami a komandovať ich, no druhá (a oveľa ťažšia) je nevyhovieť žiadosti rozhodnutím, kde sa všetko otočí a odôvodňovať musí policajt, nie žiadateľ, pričom si policajt ako správny orgán musí byť vedomý, že proti jeho rozhodnutiu existuje len v rámci SR celkovo šesť rôznych opravných prostriedkov (ak dobre počítam).
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa pif paf »

Siso: Nemal si dôvod ani povinnosť mu dávať svoje telefónne číslo. Jednať si mal iba písomne. Papier by nezniesol to čo ti narozprávajú.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Vaquero napísal:Čo takto dať dokopy žiadosť a všetky zákonné podklady a jednoducho ich doručiť do podateľne príslušného OR PZ alebo ich zaslať poštou?
Ono jedna vec je nezáväzne vykecávať so stránkami a komandovať ich, no druhá (a oveľa ťažšia) je nevyhovieť žiadosti rozhodnutím, kde sa všetko otočí a odôvodňovať musí policajt, nie žiadateľ, pričom si policajt ako správny orgán musí byť vedomý, že proti jeho rozhodnutiu existuje len v rámci SR celkovo šesť rôznych opravných prostriedkov (ak dobre počítam).
:idea: Pekne, takto to urobim o tri roky az mi skonci platnost :twisted: .
inspiring_maxwell

Je mi uplne jasne co som podla zakona mal/nemal/musel/nemusel a co prislusnik moze/nemoze odomna ziadat, ale zvolil som cestu mensieho odporu, pretoze som s tym nemal ziaden problem. Uvidim ci a ako sa to bude vyvijat dalej, budem posuvat info ;)
inspiring_maxwell

Vcera mi volal prislusnik PZ, Oddelenia zbrani a streliva ... Oznamil mi, ze sef sa na ziadost pozrel a tak ako mi uz povedali pri preberani ziadosti treba doplnit na A4 a rozpisat vsetky udaje co, kde, kedy, ako vozim ... a zaroven tiez zmluvy s fin. instituciami, kedze som uviedol v ziadosti ze mavam pri sebe citlive data.
Samozrejme to viem v nejakkej forme dodat (nevozim nieco pravidelne ale par dodacich z predoslych obdobi kde je moj podpis viem najst, ako aj ziskat potvrdenie ze cez firmu konzultujem fin. institucie - neviem ako prisiel na to, ze by som mal priamo zmluvu s bankou ...)
Je to ale kua normalne, ze mi v NR robia take obstrukcie???
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

telefonát je vec, ktorá sa lahko poprie. Ak si doručil všetky potrebné náležitosti, hraj mrtvého brouka a čakaj na písomné stanovisko.
Slovo do vetra nič neznamená. Oddelenie evidencie zbraní písomne dokladá svoje rozhodnutia.
Ostatné už napísal Vaquero a je to pravda.

Pre teba i čítajúcich kolegov referentov- ide o názor prokurátora, ktorý sa opiera o našu legislatívu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"