Policia strielala na VW Sharan

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

abakan: minule som sedel s kolegom z Holandska a bavili sme sa o vybaveni policajnych aut vselijakymi IT hrackami a ked som spomenul, ze pocas zivotnosti auta by bolo treba ten zabudovany notebook aspon raz vymenit lebo bude zastarany vyvalil oci s tym, ze v NL je priemerna zivotnost policajneho auta 14 mesiacov !!! Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Co sa tyka strelby, policajti maju stale vz 82, teda makarov. Pokial viem s tymto sa neda efektivne zastavit utekajuce auto, neprestreli to ani pneumatiku. Takze prezbrojenie policie je nutnostou. Na mieste je otazka, nakolko pri danej vyzbroji je takyto zasah prospesny resp. aka je miera neziaduceho efektu (trebars ohrozenie okolia v pomere k zastaveniu pachatela). Ja si osobne myslim, ze je to dost v neprospech pouzivania tychto zbrani.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

omfg, klingonská legenda o neschopnosti 7,65 prevaliť pneumatiku sa ujala aj u makaróna :lol:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

roman: preco mi to nase setrenie pripomina to: Ludi mnogo, tekniky malo!?
pardon ale v originale to neviem napisat.
vanto
častý prispievateľ

To nie je legenda ale fakt (ak sa bavime o makarove), dokonca aj luger ked prejde pneumatikou tak urobi dieru, ktora ma tendenciu sa uzavriet. Preto je vhodne pouzivat specialne strelivo (trebars Ruag Seca), ktore urobi dieru v priemere projektilu. A tym poadom pneumatika skutocne vyfuci.
Naposledy upravil/-a vanto v 16 Aug 2012, 14:36, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

roman napísal:...Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
V KE pred časom PMJ naháňala páchateľa, nevybrali zákrutu a narazili do značky. Išlo to pred škodovú komisiu, či ako sa to v zbore volá a vodičovi 30 tis. škodu na aute pár mesiacov zrážali z platu. V PO dtto, naháňačka na poli, poškodený podvozok na služ. vozidle a škodu nahradil kto? Správne, vodič služobného vozidla. :?
inspiring_austin

ano, seca krasne vysekava do pneu ako woodcutter :)
Nuz len potom su tu pneumatiky "runflat"...
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

Panzer napísal:
roman napísal:...Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
V KE pred časom PMJ naháňala páchateľa, nevybrali zákrutu a narazili do značky. Išlo to pred škodovú komisiu, či ako sa to v zbore volá a vodičovi 30 tis. škodu na aute pár mesiacov zrážali z platu. V PO dtto, naháňačka na poli, poškodený podvozok na služ. vozidle a škodu nahradil kto? Správne, vodič služobného vozidla. :?
nechapem tomu postupu, oni nemaju nejake poistenie zodpovednosti pri vykone sluzby?
inspiring_austin

@Panzer: je radost pocut, ze tak policia ochranuje nas, danovnikov :? (ironia)
inspiring_austin

@matus69: nuz vidiet, ze si neposobil v st. ci verejnej sprave. Na uvod ako vstupnu lekciu odporucam precitat: Alenku z krajiny zazrakov, ci Zamok od Kafku... :)
canis lupus
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

Kamarat v tunely sitina (PMJ-ckari) pustil majaky na passata bez znaciek...passat pridal a usiel.pytam sa...je to normalne? Teda mna to viac pobavilo ako nasralo :P sorry za OT
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

veľmi rozumné skúšať zastavovať auto v tuneli. Pozdravuj kamoša
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Raz som ohol jedno auto pri preskočení valu rieky. Naháňal som seredských gangstrov. Našťastie bolo vozidlo posledný krát v službe a na druhý deň ho vyradili kvôli 800000km.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

vanto: reagoval som na tvrdenie že neprestrelí. O efektivite by sa dalo napísať pár strán, záleží kam pneu trafíš, či je obutá na plecháč alebo elektrón...
vanto
častý prispievateľ

R: ved v poriadku ja vychadzam z toho co som pocul, ze makarov pneumatiku neprestreli. Hadat sa tu o tom nebudem, vraveli mi to ludia z praxe.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"