Prezbrojenie PZ SR

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

mám ho v robote ale skús sa opýtať čo ťa zaujíma
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

holt tak, len na slovensku moze platit ze slovensky vyrobok ktory je dost dobry pre FBI skratka nie je dost dobry pre slovensku policiu
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja ešte neviem o ničom. A to na to čakáme väčšina oddelenia včetne riaditeľa.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Peterson: pomaly sa mi zdá, že oni sa najprv pozrú aké zbrane ty vlastníš a potom spravia zoznam aby si ty súkromnú nosiť nemohol :P Teraz aby si zas Glocka zháňal.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

nech ma neserú- už som sa tešil, že opášem HK a možno nakoniec budú nadiktované značky búchačiek. :evil:

Osvietenci na odbore výcviku zrejme navrhli kompromisné riešenie, aby dobre (glock) bolo
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

puzdra snad tiez mozte k tym zbraniam vlastne :-) pred par dnami som videl dvoch uniformovanych, jeden mal tak vynikajuce upevnene puzdro k opasku, ze mu lietalo do polovice chrbta pri chodzi, druhy mal plastove s vonkajsim istenim, len to istenie nemal cez kohut, ale cez rukovat, cize nemohol jednym pohybom uchopit aj odistit zbran z puzdra..
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

NASTY napísal:skús sa opýtať čo ťa zaujíma
Zaujíma ma plné znenie (resp. scan), ak by sa dalo.

dirty.harry:
Holt, profesionála niekedy spoznáš na prvý pohľad :twisted: :roll:
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Chalani a ako by ste definovali zbran vhodnu sukromn? Podlamna jeniekto zodpovedny za to, ze policia ma mat (nevravim ze v sucasnosti ma) ucinne, technicky schopne a spolahlive zbrane. Ako by ste vymedzili znacky, kalibre, typ, aby som napriklad nenosil nemecku P38 z roku 1944?
Peterko
prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Peterko »

Ja si fakt nedokážem predstaviť na základe akého kľúča vybrali práve tieto zbrane a zároveň nevybrali kopec ďlaších. Mohli by raz tie podmienky zadať napr. tak, že:
- 9 Luger
- SA/DA, DAO alebo Safe Action
- absolvované nejaké testy spoľahlivosti (armádne/policajné)
- v službe nejakej "law enforcement" alebo armády aspoň napr. 3 roky EDIT PRE RAVENNA: a zároveň v súčasnosti

Aký význam má vymenovať 3 značky a 5 modelov, pričom porovnateľných (na základe akýchkoľvek kritérií) zbraní sú desiatky? Proste debili :evil:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

no keby som mal bit zodpovedny za nieco take povolil by som 3 kalibre 9mm(najrozsirenejsi kaliber) 40S&W a 45ACP (kvoli zastavovaciemu ucinku)

znacku/model by som neriesil jedina podmieka by bola konstrukcne navrhnuta po r.75 .....

co by som este dal ako podmienku by bolo puzdro plastove z vonkajsim istenim kohuta ...znacka nerozhoduje

znacky nie su podstatne preto ze vsetky vyrobky na slovenskom trhu su testovane a zedpoveju ....................... :P

a velkost podla zaradenia takze ulica full ....... dopravaci compact atd .....
Peterko
prispievateľ

Aj ja si myslím, že by bolo super povoliť tieto 3 kalibre, ale z hľadiska nákladov, logistiky a kompatibility je lepšie, keď majú všetci to isté, v našich zemepisných šírkach práve Luger.
inspiring_boyd

bavim sa o noseni vlastnej zbrane tj naklady na municiu a trening neberem v uvahu ....... tych par ran na "testoch" by nebol pre stat velka polozka ......

apropo typ municie striktne podla zakona ... okrem spec. oddeleni ...
Peterko
prispievateľ

peterson napísal:...Kaliber je jednotne stanovený- 9mm Luger a strelivo prideluje rezort....
Vlastné strelivo policajti používať ani nemôžu pokiaľ viem.
inspiring_boyd

to si pametam

ale toto co tu piseme je cisto teoreticka rovina o povoleni vlastnych zbrani modelov/kalibrov takze pouzivanie vlastnej municie je uz len maly krocik aspon z mojho hladiska .....
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Nomed napísal:no keby som mal bit zodpovedny za nieco take povolil by som 3 kalibre 9mm(najrozsirenejsi kaliber) 40S&W a 45ACP (kvoli zastavovaciemu ucinku)

znacku/model by som neriesil jedina podmieka by bola konstrukcne navrhnuta po r.75 .....

co by som este dal ako podmienku by bolo puzdro plastove z vonkajsim istenim kohuta ...znacka nerozhoduje

znacky nie su podstatne preto ze vsetky vyrobky na slovenskom trhu su testovane a zedpoveju ....................... :P

a velkost podla zaradenia takze ulica full ....... dopravaci compact atd .....
Modifikácia Coltu 1911 ti príde konštrukčne tak zastaraná aby ho nemohli nosiť? :) Prípadne čo je konštrukčne navrhnutá po roku .75? Čo už je vlastná konštrukcia a čo len modifikácia?

Treba si skôr priznať, že spraviť tieto "pravidlá" nepriestrelné (aby tam neboli len niektoré vybrané značky, ale aby zas niekto nemohol nosiť Mauser C96) nie je záležitosť na tri minúty a že by nad tým niekto kto sa vyzná musel stráviť nejaký čas alebo naopak spraviť dostatočne dlhý zoznam súčasných zbraní, kde by bolo všetko normálne vyrábané a ešte s poznámkou, že v prípade že policajt chce nosiť inú zbraň mimo zoznamu, tak to posúdi nejaký kompetentný orgán (čiže nie krajský riaditeľ).
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"