Prezbrojenie PZ SR
-
inspiring_panini
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
puzdra snad tiez mozte k tym zbraniam vlastne
pred par dnami som videl dvoch uniformovanych, jeden mal tak vynikajuce upevnene puzdro k opasku, ze mu lietalo do polovice chrbta pri chodzi, druhy mal plastove s vonkajsim istenim, len to istenie nemal cez kohut, ale cez rukovat, cize nemohol jednym pohybom uchopit aj odistit zbran z puzdra..
Ja si fakt nedokážem predstaviť na základe akého kľúča vybrali práve tieto zbrane a zároveň nevybrali kopec ďlaších. Mohli by raz tie podmienky zadať napr. tak, že:
- 9 Luger
- SA/DA, DAO alebo Safe Action
- absolvované nejaké testy spoľahlivosti (armádne/policajné)
- v službe nejakej "law enforcement" alebo armády aspoň napr. 3 roky EDIT PRE RAVENNA: a zároveň v súčasnosti
Aký význam má vymenovať 3 značky a 5 modelov, pričom porovnateľných (na základe akýchkoľvek kritérií) zbraní sú desiatky? Proste debili
- 9 Luger
- SA/DA, DAO alebo Safe Action
- absolvované nejaké testy spoľahlivosti (armádne/policajné)
- v službe nejakej "law enforcement" alebo armády aspoň napr. 3 roky EDIT PRE RAVENNA: a zároveň v súčasnosti
Aký význam má vymenovať 3 značky a 5 modelov, pričom porovnateľných (na základe akýchkoľvek kritérií) zbraní sú desiatky? Proste debili
-
inspiring_boyd
no keby som mal bit zodpovedny za nieco take povolil by som 3 kalibre 9mm(najrozsirenejsi kaliber) 40S&W a 45ACP (kvoli zastavovaciemu ucinku)
znacku/model by som neriesil jedina podmieka by bola konstrukcne navrhnuta po r.75 .....
co by som este dal ako podmienku by bolo puzdro plastove z vonkajsim istenim kohuta ...znacka nerozhoduje
znacky nie su podstatne preto ze vsetky vyrobky na slovenskom trhu su testovane a zedpoveju .......................
a velkost podla zaradenia takze ulica full ....... dopravaci compact atd .....
znacku/model by som neriesil jedina podmieka by bola konstrukcne navrhnuta po r.75 .....
co by som este dal ako podmienku by bolo puzdro plastove z vonkajsim istenim kohuta ...znacka nerozhoduje
znacky nie su podstatne preto ze vsetky vyrobky na slovenskom trhu su testovane a zedpoveju .......................
-
inspiring_boyd
-
inspiring_boyd
-
inspiring_panini
Modifikácia Coltu 1911 ti príde konštrukčne tak zastaraná aby ho nemohli nosiť?Nomed napísal:no keby som mal bit zodpovedny za nieco take povolil by som 3 kalibre 9mm(najrozsirenejsi kaliber) 40S&W a 45ACP (kvoli zastavovaciemu ucinku)
Treba si skôr priznať, že spraviť tieto "pravidlá" nepriestrelné (aby tam neboli len niektoré vybrané značky, ale aby zas niekto nemohol nosiť Mauser C96) nie je záležitosť na tri minúty a že by nad tým niekto kto sa vyzná musel stráviť nejaký čas alebo naopak spraviť dostatočne dlhý zoznam súčasných zbraní, kde by bolo všetko normálne vyrábané a ešte s poznámkou, že v prípade že policajt chce nosiť inú zbraň mimo zoznamu, tak to posúdi nejaký kompetentný orgán (čiže nie krajský riaditeľ).