Prezbrojenie PZ SR

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

cakam na uplne znenie noveho predpisu. potom sa uvidi co dalej.
xmaster
prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa xmaster »

ja som to nariadenia cital a neuvadza sa tam ani dovetok z minuleho, podla ktoreho ti nadriadeny na zaklade posudenia OVTR PPZ mohol povolit aj ine znacky, ktore neboli uvedne v zozname...

za platnosti minuleho som sa o to pokusal, ale z OVTR PPZ mi vtedy po dvoch mesiacoch odpisali, ze schvalenie mojej ziadosti by nebolo perspetivne, lebo v tom case malo prist do platnosti dalsie, ktore to kalinakove zrusi a teraz pre zmenu ten clanok vypustili uplne...

cize zatial som nenasiel cestu ako to oficialne obist...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

horšie je, že vraj u nás zatial neni ani vôla uviesť to do praxe z dôvodu odmietavého postoja pána krajského.

Je to super, keď minister niečo vymyslí a jeho podriadení aplikujú svoj negatívny názor a všetko zostane len na papieri.

A to si ešte spomínam, keď chodili rozklepaní v DNV a svorne prehlasovali, že policajti musia mať na ulici lepšie zbrane.

škoda..
xmaster
prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa xmaster »

no tak v piatok nam okresny svetosvete tvrdil, ze ak si dame ziadost na schvalenie zbrane zo zoznamu, tak nam ich schvali, lebo on nechce robit problemy, akurat ze ani nevedel ze co je to sig sauer-citujem "to co je, to ani nepoznam"...
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

Peterson chcem potom vedieť ak si dáš žiadosť a pan hlavnýto nepodpíše aký dôvoduvedie. Predpokladám že by to mal nejako zdôvodniť a možno by som to potom skúšal vyššie.
peterson
expert

ak si pozorne čítal Nariadenie- je to právomoc nadriadeného- čo znamená, že to "Môže" povoliť. Dokonca je tam klauzula, že kedykoľvek môže povolenie zrušiť.
Takže sa neni moc čomu tešiť. Dokonca je taká apatia vrámci zboru, že počet policajtov, ktorí majú záujem nosiť súkr.zbraň(alebo ju aj nosia) je veľmi nízky. Tu vidím jediné pozitívum u mladých kolegov, že viac inklinujú k zbraniam a výcviku v porovnaní so staršími kolegami.
zandar
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

NMVSR-35(upravene č. 118) novela znie: čl. 3 ods. 11 písm. c/ nadriadený s personálnou pôsobnosťou, kt. ustanovuje policajta do funkcie, používanie krátkej samonabíjacej palnej zbrane pri výkone služby vo vlastníctva policajta povolil, tento nadriadený môže toto povolenie KEDYKOĽVEK písomne zrušiť.
..takže kolega peterson ciká :D proti vetru ;) teda proti svojmu nadriadenemu s personálnou pôsobnosťou
..mna viac serie to, ze sa do prilohy dostali len 3 znacky a domaceho jara pichli znova odzadu do rebier ;)
peterson
expert

zandar: je o mne známe, že mám dosť úprimnú a "priamu" hubu. Vedia to i moji nadriadení 8)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"