V Tatrách plašila medveďa polícia streľbou
-
inspiring_austin
-
inspiring_shannon
-
inspiring_panini
Zoid, ku mne sa táto info dostala ešte v utorok ráno. A hoci som s obľubou už vlani hovoril, že ak sa v (ne)manažovaní stavov medveďa niečo radikálne nezmení, o 2-3 roky ho budeme mať aj v tejto časti Malých Karpát, v tomto prípade som predsalen trochu skeptický. Uverím, až keď budem mať nepopierateľné dôkazy, alebo keď ho sám uvidím.
Dôvody, prečo zastávam takéto stanovisko, tu ale nechcem verejne rozoberať.
Dôvody, prečo zastávam takéto stanovisko, tu ale nechcem verejne rozoberať.
-
inspiring_shannon
Neuveriteľné, ako Baláž a ďalší smradi z VLKa neustále deformujú verejnú diskusiu!
Smutné, že médiá nedajú dostatočný priestor žiadnemu skutočnému (a nezávislému) odborníkovi, aby konečne na plné ústa zakričal, že nejde o spor poľovníkov a ochranárov, ale spoločnosti a extrémistov a jeho obsahom nie je, či budeme medveďa strieľať, alebo či je medveď premnožený, ale či chceme mať zdravú populáciu medveďa s kvalitným genofondom.
Viac
Smutné, že médiá nedajú dostatočný priestor žiadnemu skutočnému (a nezávislému) odborníkovi, aby konečne na plné ústa zakričal, že nejde o spor poľovníkov a ochranárov, ale spoločnosti a extrémistov a jeho obsahom nie je, či budeme medveďa strieľať, alebo či je medveď premnožený, ale či chceme mať zdravú populáciu medveďa s kvalitným genofondom.
Viac
Dúfam, že tu zas nejaký expert nezačne tvrdiť, že medvede sú v SR premnožené. Veď roviny celého Záhoria a Moravského Jána obzvlášť sú odjakživa teritóriom medveďa hnedého, žijeme s ním takmer v symbióze...
[/irony]
Kua, týmto tempom mám maca o pol roka v záhrade. Snáď aby som začal psa zamykať, nech mi ho väčší chlpáč nezožerie.
[/irony]
Kua, týmto tempom mám maca o pol roka v záhrade. Snáď aby som začal psa zamykať, nech mi ho väčší chlpáč nezožerie.
-
inspiring_lederberg
Nazor nech si kazdy spravi sam...
http://www.liptovskakokava.sk/index.php ... 38/177/178
http://www.liptovskakokava.sk/index.php ... 38/177/178
-
inspiring_shannon
pastieri a bacovia uz oddavna patria medzi najlepsich "scitacov" zveri, su v horach 7-8 mesiacov v roku a presne vedia ake selmy a v akom pocte sa im motaju okolo kosiarov. Aj tento baca- rozpravac je jednoduchy clovek, ale vo svojej podstate ma uplnu pravdu.
Video ma velmi pekne zabery, realita bez prikras, najma na Liptove. Bol som teraz tyzden na horach, pocuvat a vabit jelene a tolko zveri, najma diviacej som uz davno nevidel. Mimo toho som sa stretol s viacerymi polovnikmi z roznych casti SR a s medvedom to vidia rovnako vsade. Pricom v diskusiach vobec neprevladal nazor, ze to treba hromadne strielat, ale skor nazor, ze management medveda sa musi velmi rychlo zmenit.
Video ma velmi pekne zabery, realita bez prikras, najma na Liptove. Bol som teraz tyzden na horach, pocuvat a vabit jelene a tolko zveri, najma diviacej som uz davno nevidel. Mimo toho som sa stretol s viacerymi polovnikmi z roznych casti SR a s medvedom to vidia rovnako vsade. Pricom v diskusiach vobec neprevladal nazor, ze to treba hromadne strielat, ale skor nazor, ze management medveda sa musi velmi rychlo zmenit.
-
inspiring_gates
Na zahradu mi vzdy o 19:30 pride jazvec a "hosti sa" na slivkach. Deti si na to zvykli a vzdy v ramci hry mu pripravia nieco pod zub. Ale poslednych par dni ho na zahrade okolo 23:00 vystrieda medvedica s dvoma mladymi
Niekedy odchadzam do prace aj okolo 02:00h, ale uz si rozmyslim ci potme po pamati prebehnem cez dvor alebo si posvietim...
Niekedy odchadzam do prace aj okolo 02:00h, ale uz si rozmyslim ci potme po pamati prebehnem cez dvor alebo si posvietim...
-
inspiring_shannon
Prebralo ma, namiesto rannej kavy....
http://www.sme.sk/c/6567352/ochranari-o ... vedov.html
co ma tesi, ze v diskusiach sa verejna mienka naklana k odstrelu a nie k podpore ekoteroristov, ktori si z ochrany medveda spravili zarobkovu cinnost.
http://www.sme.sk/c/6567352/ochranari-o ... vedov.html
co ma tesi, ze v diskusiach sa verejna mienka naklana k odstrelu a nie k podpore ekoteroristov, ktori si z ochrany medveda spravili zarobkovu cinnost.