Prepis guľovnice

magical_margulis

Prepis guľovnice

Príspevok od používateľa magical_margulis »

Zdravím páni. mám otázku. Ako je to pri prepise guľovnice pokiaľ je to v jednom okrese a jedná sa čisto len o prepis medzi dvomi osobami. Stačí prítomnosť týchto dvoch osôb a guľovnice na oddelení a vykoná sa prepis??? + aký je tam poplatok z hľadiska počtu guľovníc(2ks) ?? pýtam sa preto lebo nechcem písať žiadne darovacie zmluvy ani nič podobné, tak že či cesta vedie aj tadeto. PS nemám osobnú skúsenosť tak preto tá otázka. Vďaka za rady
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Ak je to prepis v ramci jedneho okresu, tak musi byt pritomna zbran a obidvaja zainteresovani ludia.

Poplatok za prepis je ako u bezneho prepisu, len nakupne povolenie nie je potrebne vystavovat, takze aspon na tom sa usetri....
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Mam dojem, ze neusetri. Pri prepise sa zaplati tolko ako by sa nakupne vystavilo. Ale hadat sa nebudem.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Veru tak,zaplati akurat nevyplnaju nakupko.
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

nákupko na opakovaciu gulovnicu?
Miro389
častý prispievateľ

Obaja, obe zbrane, 2 x kolky po 4,50 Eur a vybavené.
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Moja skusenost bola, ze nakupne sa nevypisovalo, ale 16.50 som zaplatil. V zakone sa len pise, ze nakupne povolenie sa nevystavuje, to je pre mna matuce, ze za co s potom plati? Ale ano opakovacia gulovnica je zbran kat. C, takze nepodliaha povolovaciemu konaniu a nie je treba nakupne povolenie.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

vanto napísal:Moja skusenost bola, ze nakupne sa nevypisovalo, ale 16.50 som zaplatil. V zakone sa len pise, ze nakupne povolenie sa nevystavuje, to je pre mna matuce, ze za co s potom plati? ...
Platíš 16,50 za administratívny úkon podľa zákona a vyhlášky, nie za vypísaný papier. Ten je len potvrdením o súhlase v prípade, ak ho predkladáš predajcovi na inom mieste alebo v inom čase... :)

EDIT: Toto píšem iba pre vanta, na opakovacie guľovnice sa to samozrejme nevzťahuje, tam sa bude platiť iba za nové preukazy zbraní.
Naposledy upravil/-a Igrlik v 03 Okt 2012, 21:27, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Miro389 napísal:nákupko na opakovaciu gulovnicu?
ako si prisiel na to, ze to nemozu byt samonabijacie gulovnice?

V principe staci zobrat zbrane a dostavit sa obaja na oddelenie evidencie. Za prepis samonabijacky sa plati + poplatok ako keby sa vystavovalo nakupne povolenie. tolko 3x skusenost za posledne dva mesiace.
magical_margulis

Príspevok od používateľa magical_margulis »

nejde o samonabíjacie guľovnice .. o klasické opakovacie.. no pri tom poplatku som si nebol istý tými 16,50 za to nevystavené nákupné resp. adm. úkon. ale rátam s tým že sa budú platiť ... Vďaka za odpovede :)
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

No pockat ked je to C-ckova zbran, tak platis predsa len za kartu zbrane nie? neviem o ziadnom poplatku za prepis iba za nakupne povolenie pokial viem.
Miro389
častý prispievateľ

no už som to tu raz písal...
Miro389
častý prispievateľ

gewehr napísal:
Miro389 napísal:nákupko na opakovaciu gulovnicu?
ako si prisiel na to, ze to nemozu byt samonabijacie gulovnice?

Keby išlo o samonabíjacie tak to autor podotkne
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Miro389: zaujímavé, lenže rovnako mohol Gewehr automaticky predpokladať, že ide o samonabíjaciu guľovnicu a napísať ti "keby išlo o opakovaciu, tak to autor napíše" :wink:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

kks v poslednych dnoch sa toto forum zvrhava na "ja som predpokladal" a "urcite si to myslim lepsie nez ty"

serte na to, kazdemu je jasne wocogo, autor odpoved dostal
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"