V Tatrách plašila medveďa polícia streľbou

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Sauer, to je síce pravda, ale faktom je, že kompetentní sa stále ešte boja konať a adekvátne reagovať, aby ich NGO paraziti verejne nepranierovali. Ale azda sa zmení aj toto. Podobne ako sa pomaly ale isto mení verejná mienka.
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

opat nieco k teme
http://poprad.korzar.sme.sk/c/6570506/m ... -zimu.html

o sprejoch som uz pocul. Osobne za tym vidim najma marketing. Ked pozeram na "dostrek" daneho spreja, neviem ako mestski policajti, ale ja osobne by som si na taku vzdialenost na medveda s takou hrackou sprejovat netrufol. Ucinok spreja asi bude mat nejaku latenciu a dovtedy mi podrazdeny medved moze zopar faciek v pohode nalozit.

http://poprad.korzar.sme.sk/c/6571430/p ... preje.html
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Znovu sa masivne plasi...., ze to tych par medvedov stale stiha obiehat :lol: :

http://poprad.korzar.sme.sk/c/6602026/p ... dvede.html
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

evidentne sme bohata krajina, sprej za cca.50 eur kus je u nas asi lacnejsi ako gulka...
Ked uz sa nemoze medved regulovat plosne v ramci SR, aspon ohniska ako Tatry by sa regulovat mohli alebo sa opat caka na tragediu a nasledne velke medialne vystupy? Vzhladom nato, co vyvolalo par utokov psov, predpokladam, ze ked maco niekoho prefacka, povolaju armadu a bude sa strielat zo "zakona" na stretnutie.
Ale kedze nie vsetko je len cierne a biele, rovnako tak uz by sa mohlo zastavit to rozpinanie hotelov, parkovisiek, zjazdoviek a pod. a dalsie neustale ukrajovanie z tatranskych lesov a priestoru pre faunu.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Koľko sa len nahovorilo o tom, že majú byť uzamykateľné kontajnery, že sa majú častejšie vyprázdňovať smetné koše, že...že... a že... - a čo vidíme, kde sa hostí macko v Hágoch? V otvorenom kontajneri! :? Ale ono je to také slovenské... "Ja nič, to ONI!" :(

(...keď bol synovec na Aljaške, tak v kempe nesmelo na noc zostať žiadne jedlo, museli vždy batohy s jedlom vytiahnúť na stožiare mimo kempu jak vlajky... a všetci vedeli, že disciplína a poriadok musia byť, inak si to s nimi grizlíček príde vybaviť v noci osobne! No taká disciplína u nás? Ha-ha-ha!)
bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Igrlik: Práve v tom vidím ten problém, že keď porušíš pravidlá na Aljaške tak ťa ten 400 kilový grizliček kľudne zožerie (zahubí). Ale u nás je problem "LEN" so 120-150 kilovými medvedíkmi torý ťa len vystískajú, prefackajú, pohryzú, maximálne ochutnajú. V médiach to vyzerá hrôzostrašne ale potom sa skonštatuje, že lesný robotník (pilčík, lesník, poľovník, turista...) to prežil, tak prečo by sme mali medvede strieľať ked oni nikoho nezabili! Ak by medveď niekoho zožral (ideálne nejakého zaslepeného ochranára), to by sa už horšie prezentovalo v médiach a možno by sa konečne niečo začalo diať.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"