Mazanie a cistenie zbrane

matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

no, tak ten ballistol nic moc teda, ale uz ked som ho kupil tak ho dominam :) (ved nasi predkovia pouzivali daleko horsie mazadla a vela veci funguje dodnes)
Alebo mate napad, na co ine by sa dal ten balistol pouzit, aby som ho nemusel vyhodit? Napr na mazanie pantov, retaze na bicykli a pod?

co sa tyka cistenia, tak cistieval som po kazdej strelbe, ale rychlo ma to prestalo bavit, tak cistim ako sa mi zachce. Najviac som necistil teraz v zime - 600 ran - zbran ale fachala uplne v pohode, vycistil som ju len tak aby k 1.1. bola cista - rozobral som ju komplet a je teraz ako nova. Trvalo to mozno 20min, mozno 30 (nemral som) - zlaty glock, co sa tyka tohoto (rozoberanie a skladanie)
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

matus: aj cistenia . Ked na glocku pouzijes trosku vaty a zapchas dolezite otvory kam sa olej nema dostat, spolus vystriekanim ho mas za 10 miunt vycisteny az sa leskne ;)
To Shadow sa cisti , aspon mne o poznanie dlhsie
matus69
častý prispievateľ

konkretizuj prosim tie body, kam nema ist olej. vdaka
pietro32i
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Je to v každom manuále glocka presne napísané aj nakreslené. Ak ho nemáš, tak na strane 26:
http://mpicz.com/uploads/soubory/manual ... ock-cz.pdf

Tí, čo používate ten Triflow: používate ho aj ako mazadlo po vyčistení zbrane? Pýtam sa preto, že som začal uvažovať o motorovom oleji na mazanie, ako som sa tu dočítal, ale keby ten triflow zastúpil kvalitne aj funkciu mazania, tak nie je o čom.
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

matus69 napísal:no, tak ten ballistol nic moc teda, ale uz ked som ho kupil tak ho dominam :)
...
Nevidím dôvod zahadzovať niečo len preto, že dajaký amík...
Myslím, že ballistol celkom dobre čistí, rozpúšťa zbytky (vraj aj mosadz, tombak a podobné sračky v drážkach hlavne). Takže ak nepredpokladám, že sa budem pol roka plaviť po mori a nechať špliechať slanú vodu na moje železo, kľudne ho budem používať tak, ako doteraz!
(Medzi rečou - od "superuniverzálneho" oleja nebudem očakávať žiadne mimoriadne antikorozívne účinky, obzvlášť, ak ním mažem aj labky mojej pesiny, opasok po prastrýkovi a chvost a hrivu kamarátkinho koňa!) :twisted:
Ravenn
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Ludia, skuste aj brunox, fakt dobry svajciarsky olej.
matus69
častý prispievateľ

Igrlik napísal:Takže ak nepredpokladám, že sa budem pol roka plaviť po mori a nechať špliechať slanú vodu na moje železo, kľudne ho budem používať tak, ako doteraz!
ved prave to, ze som dost potivy typ a v 99% nosim na pase - casto je pistol uplne vlhka od potu.

pietro> dakujem
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

žiaden olej ti nezabráni aby nebola vlhka od potu . Podstatne je či ti hrdzavie alebo nie. Mne po konkore nezhrdzavie ani keď ju bežne nosím a to mi prehrdzavelo nerezové puzdro hodiniek od potu na ruke. Tiež nosím za pasom v vnútornom puzdre . Puzdro sa dá v lete aj žmýkať od potu.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Co sa tyka mazania po triflowe.. zbran ked berem na sutaz tak namazem velmi jemne olejom (motorovy je uplne ok). Ostatne zbranene poutieram a spolieham sa na mikrofil - uplne to staci.

Glocka na nosenie nemazem, spolieham sa len na mikropovlak po triflowe / CLP.

balistol: kebyze tak hnusne nepachne tak by som ho aj sem tam pouzil... ale smrdi ako stare plesnive ponozky a by som dostal po usoch ak by som s nim cistil :D
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Tak tak. Pach je aj u mna rozhodujúci, keďže v malom byte sa nie je kde schovať. Pachovo je triflow u mna č. 2. Jednotka je nejaký taliansky čo som dávnejšie kúpil v tat. Volá sa Nornia Lauronia alebo tak dáko. Ten som dostal povolenie použiť aj na kočík :lol:
petermac24
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa petermac24 »

Ja som si na tu vonu po Balistole celkom zvykol a dokonca ju vnimam ako prijemnu. Sem tam si dokonca po vycisteni aj pricuchnem k hlavni :D
Urcite by som ale neocakaval, ze zbran ma vonat ako po vyprati spodnej bielizne v persile :D
tom11
prispievateľ

Príspevok od používateľa tom11 »

pani asi som divny, ale mne balistol vyslovene voni :twisted:
Ravenn
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Ravenn »

co sa vone tyka, zena frfle na triflow uplne neskutocne, ze smrdi ... na brunox nefrfle :D
matus69
častý prispievateľ

som rad ze sa rozputala tato diskusia, lebo som celkom prekvapeny, co nove som sa dozvedel a teraz mi este vyvstavaju 2 novacikovske otazky (ak to teme vadi, poprosim moderatora nech to presunie)

1. doteraz som si myslel, ze balistol aj maze. Tam kde navod pyta mazanie, tam som kvapal balistol. Ved mastny je. A aj mesiac po aplikacii je citit, ze je mastny, takze ja som nic ine nepouzival. Proste cistim balistolom a na zaver nim aj mazem. To je zle? Ak ano, aky olej mam kupit na mazanie? Ci teda normalne 5w-30 co lejem do auta?

2. precital som si navod :) od pietra a tam sa pise: - Na nenabité zbrani se nesmí spoušť (26) rukou posouvat do přední polohy aby nedošlo k poškození vnitřních pojistek . Nastavování spouště do přední polohy
se smí provádět pouze stáhnutím závěru (1) vzad (cca 15 mm nebo více).

samozrejme, ze pri rozoberani pistole a zistovani, co vlastne a ako funguje som uvedenu vec uz niekolko desiatok krat spravil. Navod aj pise, ako sa kontroluje funkcia spustovej bezpecnosti, poistky zapalniku, ale prave kontrolu bezpecnosti domceku spuste nepopisuje. Ako to teda mozem preverit ze som nieco nepokazil? (vydrolene tam nic nebolo)
A podotoazka - co sa tam moze pri tejto cinnosti znicit?

vdaka
petermac24
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa petermac24 »

To: matus69

k dotazu c. 1 ti mozem zodpovedne prehlasit, ze Balistol sluzi na cistenie a zaroven aj k mazaniu zbrane. Je to uvedene aj v navode na pouzitie.
Naposledy upravil/-a petermac24 v 04 Jan 2013, 12:30, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."