som rad ze sa rozputala tato diskusia, lebo som celkom prekvapeny, co nove som sa dozvedel a teraz mi este vyvstavaju 2 novacikovske otazky (ak to teme vadi, poprosim moderatora nech to presunie)
1. doteraz som si myslel, ze balistol aj maze. Tam kde navod pyta mazanie, tam som kvapal balistol. Ved mastny je. A aj mesiac po aplikacii je citit, ze je mastny, takze ja som nic ine nepouzival. Proste cistim balistolom a na zaver nim aj mazem. To je zle? Ak ano, aky olej mam kupit na mazanie? Ci teda normalne 5w-30 co lejem do auta?
2. precital som si navod

od pietra a tam sa pise: - Na nenabité zbrani se nesmí spoušť (26) rukou posouvat do přední polohy aby nedošlo k poškození vnitřních pojistek . Nastavování spouště do přední polohy
se smí provádět pouze stáhnutím závěru (1) vzad (cca 15 mm nebo více).
samozrejme, ze pri rozoberani pistole a zistovani, co vlastne a ako funguje som uvedenu vec uz niekolko desiatok krat spravil. Navod aj pise, ako sa kontroluje funkcia spustovej bezpecnosti, poistky zapalniku, ale prave kontrolu bezpecnosti domceku spuste nepopisuje. Ako to teda mozem preverit ze som nieco nepokazil? (vydrolene tam nic nebolo)
A podotoazka - co sa tam moze pri tejto cinnosti znicit?
vdaka