Problem s vyhadzovanim zasobniku CZ75B

inspiring_austin

Problem s vyhadzovanim zasobniku CZ75B

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Servus kolegovia,
vsimol som si nasledujucu zavadu: pri taktickom prebijani mi z casu na cas nevypadne cely zasobnik zo sachty, len sa povysunie cca 5-10mm a treba ho vytiahnut, pricom citit pri vytahovani odpor, trenie. Zasobniky mam nove, original. Tlacitko vypustaca tlacim mocne.
Brzdu zasobnika som zprvu vyrovnal: robilo to tiez. Nasledne vybral: robi to dalej. Neviete poradit, pls. kde je pes zakopany? Dik
Používateľov profilový obrázok
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

natri zásobník nejakou vodozmýv. farbou, opatrne zasuň a vyhoď, uvidíš stopy kde ti to škrie.
inspiring_austin

aby som upresnil: zasobniky vypadavaju okrem taktickeho prebijania lahko, len obcas zrovna pri nom nechcu.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Aké máš črienky? Neprehýbajú sa tlakom ruky? Tak by stlačenie rukoväte v strese mohlo kľudne zadržať zásobník v šachte.
inspiring_austin

Hogue.
Robil som aj, ze som simuloval vystrely s plnym zasobnikom v zbrani: a to tak, ze som pri uchopeni pazbicky pravou rukou parkrat razne narazil do lavej volnej ruky. Vysledok bol ako som popisal vyssie.
Naposledy upravil/-a inspiring_austin v 24 Mar 2013, 18:19, upravené celkom 1 krát.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

tompek napísal:natri zásobník nejakou vodozmýv. farbou, opatrne zasuň a vyhoď, uvidíš stopy kde ti to škrie.
Na také veci používam normálnu čiernu liehovú fixku. Ono tú jej čiernu je celkom vidno aj na zbraňovej čiernej :lol:
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Prešiel som si tým istým a podľa mojich skúseností je to problém samotného zásobníka. Ku starej CZ 75 pred B (1992) mám tri zásobníky a jeden robí presne to, o čom píšeš, nepomohlo ani vybratie toho podlhovastého pliešku z rukoväte - asi sa to volá brzda. Riešenie je
1/ vymeniť vadný zásobník za novší už 16 ranový z B-čky,
2/ dať na zásobník čo najťažšiu botku a dobre ho namazať, ale tam vzniká problém so znečistením zásobníka vypusteného na zem,
3/prebíjať s 1-2 nábojmi v zásobníku.
inspiring_austin

kua, toto som tusil, ze odpoved 1) bude spravna. Dakujem.

Riesenia 2 a 3 asi neprichadzaju v uvahu, pretoze ten tah je dost velky aj na 50/100g(odhadom) zavazie co si prakticky neviem predstavit.

Nahodou neviete, v com spociva rozdielnost Beckovych a nebeckovych zasobnikov?
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

Igrlik napísal:Aké máš črienky? Neprehýbajú sa tlakom ruky? Tak by stlačenie rukoväte v strese mohlo kľudne zadržať zásobník v šachte.

Aj to ma napadalo, črienky dosť kopírujú vnútro rukoväte. A asi ako to vystihol igrlík, pri strese- taktickom prebíjaní to môže haprovať- daj dole črienky a skús.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Skus o pol zavitu povolit crienky,mne to robilo na shadowe.
inspiring_austin

vsetko poskusam.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Vaquero napísal: 1/ vymeniť vadný zásobník za novší už 16 ranový z B-čky,
to už račej shadovacke na 18-nast včeličiek :D
ako som pozeral tie 16ranove je "len" upravený(skrátený) podávač ...
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nomed, sú tam asi ešte aj iné drobné zmeny. Sám som pred časom pri výmene zásobníkov riešil iné rozmery otvoru, do ktorého zapadá ozub záchytu zásobníka. Ale inak tvoja rada sedí.
:wink:
inspiring_austin

to bude chciet referencny kus zasobnika beckovy typ na porovnanie.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ak boh dá a v práci nebudú skúpy tak na stretko donesiem 16ran aj phan./shad. ......
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"