Yarco, naopak, vyjadruješ sa jednoducho. Rozumiem ti. Až sa bojím, aby si to tak jednoducho aj nemyslel. Lebo - a to mi prepáč/te - naozaj sa domnievam, že je úplne zbytočné a v danej situácii aj kontraproduktívne riešiť, aké všetky nedostatky by sme/ste teoreticky mohli dostať zo zákona, keď nikto z nás/vás nemá poriadnu predstavu, aký rozsah bude mať najbližšia novela. A to - pokiaľ mám správne info - poriadne netuší ani nik na MV SR.
Reči o tom, že zákon bude čoskoro poriadne prekopaný, počúvame už minimálne dva roky (nájdete ich aj tu na fóre). A realita? Ale OK, môžeme sa dohadovať o tom, čo je to čoskoro. Poviem to teda jasne: čakám, kedy sa tu konečne niekto vyjadrí, že zákon, ktorý tu dnes máme, je (v rámci možností) dobrý a tiež očakávam, že napríklad aj OZ Legis Telum (ktorého nie som členom) vyvinie všemožné úsilie, ktoré bude viesť k tomu, aby sa v najbližších rokoch novelizácia tohto zákona obmedzila len na minimum, teda na nevyhnutné zmeny a úpravy ustanovení (napr. vyplývajúce z európskej legislatívy). A Yarco, prepáč, ak vidím, že moje očakávania v tejto oblasti (o ktorých si ale dovolím tvrdiť, že ich zdieľam s tisíckami ďalších držiteľov ZP) sú inkompatibilné s niektorými divokými snami, ktoré tu prezentujú niektorí optimisti a ktoré tu nik (s výnimkou electrona a mňa) už hodne dlho nekrotí, nemám dôvod mlčať.
Roman, vidím to podobne. To sú tie minimálne zásahy, o ktorých hovorím vyššie. Považoval by som za obrovské víťazstvo (aj vás chlapcov z LT), keby sa najbližšia novela obmedzila len na takéto "administratívne" detaily. Lenže - a to viete rovnako ako ja - podľa najčernejších scenárov hrozí aj variant, že to bude podstatne väčší prúser.