Rottweiler dohrýzol päťčlennú rodinu!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Gunslinger...
Suhlasim ze ich utok je nebezpecnejsi :? ale vnutorne vyrovnany pes ktory nema "zle" skusenosti s ludmi len tak z dlhej chvile na cloveka nezautoci aj ked sa jedna o bojove plemeno.

Ale za svoju "zlu" povest sa mozu podakovat vo velkej miere novinarom.
Viete si predstavit titulku v novinach: agresivna civava brutalne dohryzla... atd. atd. :?:
A teraz skuste namiesto "civava" doplnit pit-bull alebo bullterier ci bojovy pes... To sa hned inak novinky predavaju :evil: vsak...
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Rozdiel je aj v tom, že agresívnu čivavu alebo špica odkopne aj futbalovo nie príliš zdatný jedinec. Odkopnúť agresívneho pitbulla je už trochu väčší problém.
:lol: 8)
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Moja 357 kope na celkom solidnej urovni :D
inspiring_bassi

Príspevok od používateľa inspiring_bassi »

Igrlik napísal:Keď som si tú situáciu predstavil, tak asi naozaj ten psovod urobil to najlepšie čo mohol a v žiadnom prípade by som z toho psa nerobil terč! Netuším, prečo sa z rotweilerov robí synonymum agresívneho a nebezpečného psa, keď oveľa viac ľudí bolo pohryzených napríklad nemeckým ovčiakom alebo možno aj čivavou (! naozaj !). Ako to asi vyzeralo - pes, ktorý pobiehal pred domom (svojím - hneď v susedstve), zbadal skupinu ľudí hrnúcu sa do domu. Ako správny priateľský a prítulný tvor sa pridal a šiel aspoň oňuchať prah domu... zrazu bol vnútri, v stiesnenej malej predsieni, obklopený svorkou ľudí, ktorí začali vrešťať a jačať a nezmyselne sa hýbať, blokovali mu možnú cestu von. Spanikáril a snažil sa utiecť, hrýzol tých, čo mu stáli v ceste, dvere sa privierali, bol v pasci! Keď sa konečne dostal von, bol z toho taký vydesený, že ani nevedel, kde je, celý dezorientovaný sa motal a pokúšal sa upokojiť... A konečne nejaký rozumný tvor, čo ho priateľsky oslovil a pripol na vodítko! Áno, majiteľ bol vinný, že pes bol bez dozoru. Ale pes nie!!!
Uplne stebou súhlasím, ja mám doma jedného vlčiaka, Cane Corso a bullteriera nikdy nikomu neublížili keď som snimy bol vonku ale do dvora mojho domu nepustia nikoho viem sa nanich uplne spolahnuť, Säú vychovaný tak že mimo svojho teritória to jest dvor môjho domu nesmú nikoho napadnúť.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Nie je to len o plemene, ale aj o povahe psa. Choval som kopec psov, ale ten najhorsi bol 1,5kg Yorkshire terier to bola zakerna bestia. V pocte pokusanych osob jednoznacne viedol. Vrcholom bolo ked na ulici napadol odrasteneho vlciaka uz som myslel, ze je s nim amen. Vlciak sa po tom ako po pokusal na nufak dal na utek.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Nehovoriac o tom ze aj pes moze mat depku ci ine dusevne poruchy...
Dnes uz existuje (prepacte za vyraz) cvokar pre psov.
Celkom by ma zaujimalo ako prebiehaju take sedenia ci terapia :roll:
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Videl som jeden dokument a jeden Cech sa tomu venuje.
Par krat ho uz riadne spi dohryzli, ale vzdy si najde knim cestu a dokaze skludnit i velmi agresivnych jedincov a privies ich spät na spravnu cestu.

Dol to celkom pekny dokument, ale ani zatohosväteho si nespomeniem, kde som to videl.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

noacoak napísal:Nehovoriac o tom ze aj pes moze mat depku ci ine dusevne poruchy...
Dnes uz existuje (prepacte za vyraz) cvokar pre psov.
Celkom by ma zaujimalo ako prebiehaju take sedenia ci terapia :roll:
Niečo podobné funguje aj u koní .

http://www.port.sk/pls/fi/films.film_pa ... &i_where=2

Čítal som a aj videl tento príbeh , vraj podľa skutočnej udalosti , pekne urobené :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"