Dvakrat prepad

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to musi byt jaky zufalec, dufam ze ho chudacika premier odskodni, lebo za jeho zufalstvo moze urcite kriza sposobena dzurindovou vladou.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

roman: Okamzite v takomto pripade volat na tieto cisla: http://www.minv.sk/?odbor-inspekcnej-sluzby a treba mat tie cisla vzdy po ruke :twisted:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

COBR4 ; stalo sa to uz tak davno... to boli divoke 90-te roky :) Dotycny bol v civile a bol to nejaky znamy znameho..co si prisadol a vypil nam vsetko co bolo na stole. Ani som nevedel ze je to zandar. Dnes by som to asi riesil....vtedy som bol rad ze mi hlavu nerozmazol o stenu baru a predychaval som to po zvysok vecera.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

No uz len takych drzitelov ZP hrdinov co budu v banke riesit lupezne prepadnutia potrebujeme... :roll: Kur*va, ludia, sak sa nad sebou zamyslite...
1. Do banky by ste so zbranou ani nemali vojst (rovnako ako so zmrzlinou)
2. Pouzitim vasej zbrane vznika v otvorenom priestore ako je banka enormne riziko zranenia nezucastnenych osob (teda inych okrem lupica a vas)
3. Reakcia lupica, v pripade nevyriesena 1 ranou je otazna, vyprodukujete skody ako osohu...

Inak povedane, tych par tisic eur, ktore si od tial odnesie (v horsom pripade, v lepsom len par zafarbenych papierov alebo aj nic) nestoji za to, aby sa niektko hran na hrdinu a zachranoval banke par euro, ktore ma aj tak poistene a v konecnej rocnej suvahe to ani nezistia. Ak si iba "prisiel po peniaze", tak je vhodnejsie si kludne sadnut a pockat az pan odide, bez ohladu na poradie pri priehradke, :wink: ak by zacal strielat, tak sa situacia zasadne meni...
C08R4
častý prispievateľ

Amen

Len k bodu 1. takmer vsetci co poznam, tie nalepky ignoruju :lol:. Kua sak to by si ani do Tesca nemohol ist :)
gewehr
expert

To ze je nieco ignotovane este nezmamena, ze to neplati, inak so zmrzlinou som v banke este cloveka nevidel :lol:

P.S. Inak treba si dobre uvedomit, ze pokial pride clovek vybrat banku, tak je to "problem" medzi nim a bankou (ja mozem byt max ako svedok), pokial som tam a siahnem po zbrani aj ja, tak do tohto "problemu" vstupujem a som 1 a 3/4 nohy v kriminale. Takze pokial nejde niekomu vyslovene o zivot, tak sa tvarim ako bezny navstevnik co ma vo vacku maximalne rybicku na otvaranie vypisov z uctu. Takuto...
Obrázok
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

gewehr
nie, necham sa v banke ohrozovat nejakym idiotom
len takych drzitelov ZP potrebujeme ...
gewehr
expert

pokial si prisiel po peniaze, tak ta neohrozuje, vazne ohrozenie sebe aj ostatnym sposobis, az ked siahnes po zbrani aj ty
inspiring_newton

gewehr
no nic,nekonecna debata.Mas svoj nazor, aj ja.V banke budem konat inak ako ty.
Kvoli comu nosis/ak nosis/zbran?
C08R4
častý prispievateľ

Electron: Nikto ti nebrani tam spustit salvu z glocka :D, pretoze zo zakona ked na teba, alebo na niekoho mieri pachos, tak je to povazovane za utok na zivot v sulade s NO a mas pravo ho aj sundat. Ide nam tu vsak o to, ci sa ti oplati do toho vstupovat. Budes mat potahovacky, mohno to schytas ty, niekto nezainteresovany a pri dnesnom sudnictve by som sa ani velmi necudoval, keby ta poslali este aj sediet, Panzer neuraz sa :lol:. Treba vycitit od pachosa ci je odhodlany aj strielat, ci chce len peniaze a pod. Ale neda sa to vzdy samozrejme. Ked uz zacal strielat, tam je situacia uz jednoznacna.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 21 Apr 2009, 13:17, upravené celkom 1 krát.
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Gewehr, nesuhlasim s tebou.

1. V kazdom pripade ide o NUTNU OBRANU!!! , aj ked konkretne moju osobu lupeznik neohrozuje. To znamena, ze pouzitie zbrane je v sulade so zakonom.

2. Nikto tu nepisal, ze by hned strielal.

3. Ked sa voci takymto magorom neurobia razantne kroky, budu bankove lupeze na dennom poriadku, uz teraz sme neni k tomu daleko.

4. ta nalepka na dverach kazdej banky...hmm.. Ak som podnikatel a mam zbran v legalnej drzbe, prevazam vyssiu hotovost do banky, je logicke, ze si beriem so sebou zbran, ved na to ju mam. Pridem pred banku a co teraz... Mam ju nechat v aute? To by bolo tiez porusovanie zakona. Ked ju nemozem brat do banky na ochranu svojho majetku, na co ju potom mam :?: :idea:
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

gewehr:podla akeho zakona nesmieme do banky nosit zbran?
inspiring_newton

ved zakladaju klub,tak to musia vediet podla ktoreho zakona :lol:
C08R4
častý prispievateľ

Zakon to nezakazuje, ale s usmevom ti môzu zavriet dvere pred nosom, rovnako ako v MHD :lol:. Ale to, ze mate zbran, by si nemal nikto vsimnut, samozrejme. Zaujimave to bude, az by ste sli do NB a prechadzali cez detektor :lol:.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Ja som tu situaciu uz x krat s kamosom rozoberal.

Pachatel pride do banky, namieri zbran na panicky za prepazkou a ziada ich o hotovost. Stojite 3 metre od neho v miestnosti bez moznosti sa schovat naboj v komore pistol v opaskovom puzdre na tom mikina. On venuje pozornost hlavne prepazke, samozrejme obcas cekne okolie, ale zbranou mieri smerom k prepazke.

Reakcna doba skuseneho strelca na dvojranu vdialenost 3m zbran ako som popisal hore je idealne 0,78 - 0,95s.

Popiste ako by ste zasahovali? Podla zakona nie poprava zo zadu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"