Vlastná zbraň v SBS
-
inspiring_bassi
-
inspiring_jackson
Tiež to podľa mňa celkom dobre nejde, lebo ak je to verejne prístupný objekt, musel by si ju podľa mňa nosiť skryte.mirosnv napísal:Mozes si dat prepisat preukaz zbrane k sukromnej zbrani na skupinu C . A riesi sa to aj tak, ze si das pripisat do preukazu zbrane, ktory mas na Bcko, adresu zamestnania ako miesto ulozenia a tym padom to mozes mat tam so sebou a aj nabite.
prosim ta vysvetli mi to podrobnejsie ako to mam urobit aby som mu to vedel povedat lebo on to asi tiez nevie.alebo nechce vediet lepsie mu bolo povedat ze sa to neda a hotovo. miesto vykonu prace mam v jednom objekte a inde nepojdem lebo nasa sbs je z levic a v kosickom kraji nema inu zakazku.a do levic robit isto nepojdem.
-
friendly_beaver
ako hovori zakon o zbraniach a strelive č.190/2003 Z.z si to tam mozes precitat tak
držaním zbrane streliva oprávnenie prechovávať a mať pri sebe zbraň a strelivo na miestach určených v preukaze zbrane, ak tento zákon neustanovuje inak,B skupina ZP
nosením zbrane a streliva oprávnenie prechovávať a mať pri sebe zbraň a strelivo bez určenia objektu alebo miesta, A skupina ZP
- ak ty mas ZB na skupinu B cize drzanie tak potom tvoja sukromna zbran nema co robit v praci a pouzivat ju mozes na strelnicu a ak toto nedodrzis tak potom sa dopustas priestupku na useku zbrani a streliva, kde ti potom mozu ulozit patricnu sankciu. To mas to iste ako policajti musia mat rovnaku zbran v praci, je to aj z dôvodu,keby sa nieco stalo, tak vedia z ktorej zbrane bol aky zasah a nie ze ja ako v SBSkar budem nosit 17 glocka, kolega CZ75 a dalsi relolver 357 magnum. Ako ti aj pisal balistik alebo ostatni chalani z fora, kazda SBS ma svoje interne predpisy ktore sa musia resp. mali by sa dodrziavat
držaním zbrane streliva oprávnenie prechovávať a mať pri sebe zbraň a strelivo na miestach určených v preukaze zbrane, ak tento zákon neustanovuje inak,B skupina ZP
nosením zbrane a streliva oprávnenie prechovávať a mať pri sebe zbraň a strelivo bez určenia objektu alebo miesta, A skupina ZP
- ak ty mas ZB na skupinu B cize drzanie tak potom tvoja sukromna zbran nema co robit v praci a pouzivat ju mozes na strelnicu a ak toto nedodrzis tak potom sa dopustas priestupku na useku zbrani a streliva, kde ti potom mozu ulozit patricnu sankciu. To mas to iste ako policajti musia mat rovnaku zbran v praci, je to aj z dôvodu,keby sa nieco stalo, tak vedia z ktorej zbrane bol aky zasah a nie ze ja ako v SBSkar budem nosit 17 glocka, kolega CZ75 a dalsi relolver 357 magnum. Ako ti aj pisal balistik alebo ostatni chalani z fora, kazda SBS ma svoje interne predpisy ktore sa musia resp. mali by sa dodrziavat
-
inspiring_ritchie
C08R4 napísal:Igor: Skryte nosenie zbrane sa vztahuje iba na skupinu A ZP, nie na B, alebo C.
To nemyslis vazne... To ako ked je niekto drzitelom ZP sk.B a prevaza zbran na strelnicu alebo z nej, tak moze ju mat volne na opasku a viditelne? Lebo sa na neho nevztahuje skryte nosenie? Ja viem, je to extrem, ale niekto sa toho moze chytit... vies aky su niektori ludia
Ja viem, ze len blbec moze nosit/prepravovat zbran viditelne(Okrem vykonu sluzby), ale zakon to neuklada
. Iba ze to ma byt v puzdre(Ale nic o tom, ci to ma byt skryto, ci moze byt vidiet cast zbrane a pod.). Ale my sme sa tu bavili o SBSke, ze u sk.C ZP moze ju mat aj viditelne na opasku, pocas sluzby a v mieste ulozenia u sk.B ju mozes mat taktiez vidilne a nabitu, no o to mi slo.
prepravovať zbraň do miest, kde je oprávnený túto zbraň používať, len v stave, pri ktorom nie je strelivo v hlavni, nábojovej komore hlavne, nábojovej komore valca revolvera, nábojovej schránke zbrane a v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani, uloženú v puzdre alebo v batožinovom priestore motorového vozidla; to sa nevzťahuje na držiteľa skupiny A zbrojného preukazu,
-
inspiring_jackson
to je podľa mňa dôležité hlavne z bezpečnostných dôvodov - aby používali rovnaké strelivo a podľa možnosti aj rovnaké zásobníkycrocop545 napísal:...To mas to iste ako policajti musia mat rovnaku zbran v praci, je to aj z dôvodu,keby sa nieco stalo, tak vedia z ktorej zbrane bol aky zasah a nie ze ja ako v SBSkar budem nosit 17 glocka, kolega CZ75 a dalsi relolver 357 magnum....
a samozrejme taký zverinec že by každému policajtovi trčal na opasku iný gun by ani nebudil veľmi dôveru v serióznosť polície navonok, vyzeralo by to ako by chlapci podostávali to, čo sa zrovna našlo na sklade
ale to som už trochu OT
Obnovím túto tému, lebo za posledné dni sa tu napísalo viac vecí, a mám z toho trochu ,,miš-maš"
Ešte keď som robil preukaz OS, tak nám vtlkali do hlavy, že v službe nesmieme viditeľne nosiť súkromnú zbraň na ZP sk.A (len zbraň zamestnávateľa). Minule dal luke do témy Preukaz zbrane citáciu zákona :
§ 27
Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu
(2) Držiteľ skupiny C zbrojného preukazu je oprávnený pri výkone
a) zamestnania13) držať zbraň kategórie A uvedenú v § 4 ods. 2 písm. b), na ktorú bola držiteľovi zbrojnej licencie udelená výnimka, a zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1 písm. a), na ktoré má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bola vydaná zbrojná licencia alebo na ktorú má zamestnanec vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bol vydaný zbrojný preukaz skupiny A,
b) oprávnenia podľa osobitného predpisu14) držať zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods.1 písm. a) až f) alebo zbraň kategórie C uvedenú v § 6 ods.1 písm. a) až c), na ktorú má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bola vydaná zbrojná licencia, v stave umožňujúcom jej okamžité použitie,
c) držať strelivo do zbrane, na ktorú má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane.
http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm ... &skupina=1
Tak teraz neviem...môže držiteľ ZP sk. A,C nosiť pri výkone povolania viditeľne súkromnú zbraň napísanú na ZP sk. A (nosenie...) ???
Ešte keď som robil preukaz OS, tak nám vtlkali do hlavy, že v službe nesmieme viditeľne nosiť súkromnú zbraň na ZP sk.A (len zbraň zamestnávateľa). Minule dal luke do témy Preukaz zbrane citáciu zákona :
§ 27
Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu
(2) Držiteľ skupiny C zbrojného preukazu je oprávnený pri výkone
a) zamestnania13) držať zbraň kategórie A uvedenú v § 4 ods. 2 písm. b), na ktorú bola držiteľovi zbrojnej licencie udelená výnimka, a zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1 písm. a), na ktoré má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bola vydaná zbrojná licencia alebo na ktorú má zamestnanec vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bol vydaný zbrojný preukaz skupiny A,
b) oprávnenia podľa osobitného predpisu14) držať zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods.1 písm. a) až f) alebo zbraň kategórie C uvedenú v § 6 ods.1 písm. a) až c), na ktorú má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane na účel, na ktorý mu bola vydaná zbrojná licencia, v stave umožňujúcom jej okamžité použitie,
c) držať strelivo do zbrane, na ktorú má jeho zamestnávateľ vydaný preukaz zbrane.
http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm ... &skupina=1
Tak teraz neviem...môže držiteľ ZP sk. A,C nosiť pri výkone povolania viditeľne súkromnú zbraň napísanú na ZP sk. A (nosenie...) ???
-
friendly_nightingale