Mazanie a cistenie zbrane
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Napr K100 ma hlaven upravenu chem.tep spracovanim a jej mitrocementacna vrstva ma do hlbky 0,5mm tvrdost 52-54HRC.
Takejto hlavni neublizi ziadna medena kefka.
To by si ju musel cistit ocelovou kefou , ktora by mala tvrdost stetin rovnaku alebo vyzsiu ako je povrchova tvrdost hlavne.
Taku som este nevidel.
Takejto hlavni neublizi ziadna medena kefka.
To by si ju musel cistit ocelovou kefou , ktora by mala tvrdost stetin rovnaku alebo vyzsiu ako je povrchova tvrdost hlavne.
Taku som este nevidel.
-
inspiring_ganguly
Ja ziadny boresnake nepotrebujem. Dobre by to bola akurat tak na rychle ocistenie na strelnici pred strelbou/po strelbe. Moj postup je takyto: Nastriekam do hlavne konkor (u moc zaspinenej hlavne pouzijem WD40), necham posobit asi 15min potom poriadne prebehnem medenou kefickou, dalej takou beznou ako ta co bola pribalena ku glocku, potom na home-made urobenu drevenu palicku omotam servitku, tlakom pretahujem hlavnou, vymienam ju az pokial na nej uz nevidim spinu, nakoniec dam troska beretta oil a znova vytriem dosucha, tento postup sa mi najviac osvedcil a hlaven je cista ako zrkadlo aj na viac ako 30 rocnej zbrani
Osobne mam skusenosti i s Ballistolom i BRUNOX ale cena za 100ml 6E je viac nez prehnana
Kupil som si teraz Konkor (predsa len sa pouziva desatrocia v OSSR) po predchadzajucom poste uzivatela za 80Sk 400ml v Tescu a nebadal som ziaden rozdiel v rozpustani splodin a asi pri nom ostanem.
Vzdy si pri cisteni si davam na cas, zbran rozoberiem nastriekam a na druhy den vycistim.
Kupil som si teraz Konkor (predsa len sa pouziva desatrocia v OSSR) po predchadzajucom poste uzivatela za 80Sk 400ml v Tescu a nebadal som ziaden rozdiel v rozpustani splodin a asi pri nom ostanem.
Vzdy si pri cisteni si davam na cas, zbran rozoberiem nastriekam a na druhy den vycistim.
Čistenie zo strany komory má chrániť ústie ("korunku") pred poškodením - ale nie medenými (či mosadznými, bronzovými) štetinami kefky! Poškodiť ho môžeš rúčkou, ktorá je oceľová, má skrutkovaný spoj s kefkou (ďalšie spoje ak je viacdielna a tak podobne). Preto sa pri zbraniach, do ktorých sa od komory s vyterákom nedostaneš, používa napríklad plastové chránítko ústia.kriznik napísal:Ked sa ma cistit hlaven pistole od komory k ustiu, znamena to ze by som nemal medenu kefku pretiahnut naspat a pokazde ju musim odmontovat z ruckyKvoli comu presne je toto pravidlo?
dakujem
-
inspiring_liskov
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
V predposlednom cisle Zbrane bola clanok o novinke na trhu TRICLEAN na cistenie a este jeden na mazanie.
Je to sada, ktoru vyvynuli ceksy vedci pre ACR do extremnych podmienok a recenzia bola vyborna.
Sada stoji okolo 10€ dva pollitrove spreje.
Objednali sme si to a musim povedat, ze to cisti paradne.
Bol som velmi milo prekvapeny.
Salamun je predajca na Slovenskom trhu.
Konatakt na GP fore cez PM.
Je to sada, ktoru vyvynuli ceksy vedci pre ACR do extremnych podmienok a recenzia bola vyborna.
Sada stoji okolo 10€ dva pollitrove spreje.
Objednali sme si to a musim povedat, ze to cisti paradne.
Bol som velmi milo prekvapeny.
Salamun je predajca na Slovenskom trhu.
Konatakt na GP fore cez PM.
Naposledy upravil/-a Michal1 v 10 Aug 2009, 15:06, upravené celkom 1 krát.