Mazanie a cistenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vraj si tým môžeš "vyleštiť" ústie hlavne natoľko, že ti strely budú lietať kade-tade. Samozrejme, že medenú kefku nemusíš vždycky na konci demontovať. I keď ja to väčšinou robím. Sila zvyku.
:lol:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja na klzne časti kde dochadza ku kontaktu kov o kov použivam HHS-2000,je to mazadlo odolne do -30 +200,len na hlaven davam klasicky konkor.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Napr K100 ma hlaven upravenu chem.tep spracovanim a jej mitrocementacna vrstva ma do hlbky 0,5mm tvrdost 52-54HRC.
Takejto hlavni neublizi ziadna medena kefka. :wink:

To by si ju musel cistit ocelovou kefou , ktora by mala tvrdost stetin rovnaku alebo vyzsiu ako je povrchova tvrdost hlavne.

Taku som este nevidel.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 13:49, upravené celkom 1 krát.
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Boresnake je fajn na finalne prelestenie. Sanujem ho tym ze pred tym cistim klasicky a nemusim sa drbkat handrickami na vyteraku v takej miere. Inak moja manzelka tiez tazko znasala tegliky s kostnymi cervami v chladnicke ale zvykla si. Takze boresnak v pracke je uz malina.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja ziadny boresnake nepotrebujem. Dobre by to bola akurat tak na rychle ocistenie na strelnici pred strelbou/po strelbe. Moj postup je takyto: Nastriekam do hlavne konkor (u moc zaspinenej hlavne pouzijem WD40), necham posobit asi 15min potom poriadne prebehnem medenou kefickou, dalej takou beznou ako ta co bola pribalena ku glocku, potom na home-made urobenu drevenu palicku omotam servitku, tlakom pretahujem hlavnou, vymienam ju az pokial na nej uz nevidim spinu, nakoniec dam troska beretta oil a znova vytriem dosucha, tento postup sa mi najviac osvedcil a hlaven je cista ako zrkadlo aj na viac ako 30 rocnej zbrani
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

C08R4 napísal:Dobre by to bola akurat tak na rychle ocistenie na strelnici pred strelbou/po strelbe.
Ved na to je aj urceny :wink: Nema nahradit kompletnu ocistu zbrane.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Osobne mam skusenosti i s Ballistolom i BRUNOX ale cena za 100ml 6E je viac nez prehnana :!:
Kupil som si teraz Konkor (predsa len sa pouziva desatrocia v OSSR) po predchadzajucom poste uzivatela za 80Sk 400ml v Tescu a nebadal som ziaden rozdiel v rozpustani splodin a asi pri nom ostanem.
Vzdy si pri cisteni si davam na cas, zbran rozoberiem nastriekam a na druhy den vycistim.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

kriznik napísal:Ked sa ma cistit hlaven pistole od komory k ustiu, znamena to ze by som nemal medenu kefku pretiahnut naspat a pokazde ju musim odmontovat z rucky :?: Kvoli comu presne je toto pravidlo?
dakujem
Čistenie zo strany komory má chrániť ústie ("korunku") pred poškodením - ale nie medenými (či mosadznými, bronzovými) štetinami kefky! Poškodiť ho môžeš rúčkou, ktorá je oceľová, má skrutkovaný spoj s kefkou (ďalšie spoje ak je viacdielna a tak podobne). Preto sa pri zbraniach, do ktorých sa od komory s vyterákom nedostaneš, používa napríklad plastové chránítko ústia.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

.... amen

a preto mam na ocelovej rucke vyteraka natiahnutu zmrstovaciu buzirku :)
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Ako čistíte piestik na CZ 858?Čím rozpúšťate karbón?Dík
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Cilit bang /vyskusaj, budes prekvapeny. V tomto pripade reklama neklame :D
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Skúsim to.Dík.Aj to potom nejako neutralizuješ?Umyješ niečim?Alebo len utreš a namažeš
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

chvilu vo WDčlku a potom hubkou na riad tou drsnou stranou , čo zostane tak starym mosadznym vyterakom.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

V predposlednom cisle Zbrane bola clanok o novinke na trhu TRICLEAN na cistenie a este jeden na mazanie.
Je to sada, ktoru vyvynuli ceksy vedci pre ACR do extremnych podmienok a recenzia bola vyborna.
Sada stoji okolo 10€ dva pollitrove spreje.

Objednali sme si to a musim povedat, ze to cisti paradne.
Bol som velmi milo prekvapeny.

Salamun je predajca na Slovenskom trhu.
Konatakt na GP fore cez PM.
Naposledy upravil/-a Michal1 v 10 Aug 2009, 15:06, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."