Mazanie a cistenie zbrane

inspiring_wilson

Príspevok od používateľa inspiring_wilson »

Popis produktu Olej Still Crin 125ml

Čistiaci a konzervačný olej je ideálny pre všetky druhy zbraní dlhých aj krátkych.
- čistí, maže a ošetruje všetky kovové časti
- roztápa (rozpúšťa) práškové, olovnaté, medené, niklové usadeniny, mastnotu, organické a minerálne nečistoty
- výborná priľnavosť, ktorá vytvára tenký ochranný film, ktorý netvrdne, neobsahuje žiadny silikón, teflón grafit
- správa sa neutrálne k lakovaným plochám, ku koži, k drevu, gume, umelej hmote a textilu

má niekto skúsenosti s týmto olejom...?
ďakujem....
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Slabota horsie ako WD40. Mal som to, ale uz si ho viac nekupim, nerozpusta to skoro nic a zaschne este skor ako spominane WDcko
inspiring_blackburn

Príspevok od používateľa inspiring_blackburn »

Skúste Brunox.. Nesmrdí až tak a celkom dobre čistí.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Na cistenie pouzivam Tetra Action Blaster, co je priamo nato urcene, rozpusta dokonca aj usadeniny po ciernom prachu.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

HEDO
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa HEDO »

Bohu zial KONKOR v streleckej revue bol test olejov na zbrane a KONKOR 101 mal nojlepsie visledki.Uz neviem v ktorom cisle. Ale je to tak.Ak polovnik znahodov zabudne vicistit kvera a po case najde na nom hrdziaka aspon mu bude vonat flinta po WDckach.Konkor smrdi ale je ucinni.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

tvoj prispevok nema hlavu a patu, urob s tym nieco. ja wd pouzivam a nie je problem.
luco
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

ja mám odskúšané viacero a asi najlepšie podla mna je Brunox, tiež pohode Luber a aj Konkor. ten síce divno zapácha ale maže dobre. čo sa týka čistenia tak je asi naj z nich ten brunox a tiež aj luber. konkorom skôr potom mažem
polucias
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa polucias »

pridám sa aj ja:
stin crn som používal iba na čistenie, čiže naniesol som ho vlhkou handričkou všetko čo som chcel čistiť ale potom som ho aj som špinou vytrel do sucha. mažem hlavne LUBERom ( z toho čo som doteraz skúšal sa mi zdá najlepší. skúšal som ho zbrani v práci kde nám triedny vodcovia nútia konkor ktorý je zachvílu preč a stačí trochu zmoknut a už zbraň vo vnútri hrdzavie, tak u lubera to nehroz)í. Hlaven čistím tak že najhrubšií bordel dám von obyčajným vyterákom, potom mosadznou kefou čistím kým už nejde skoro žiadny prach, potom tam streknem Milfoam forest penu, rozpustí každý zbytok nečistoty, doslova tečie modrá voda z hlavne. trvá to asi 15-20min. vyčistím potom zbytok milfoamu z hlavne do sucha, potom ešte ošetrím trochou oleja lebo to svinstvo odmastuje, znovu takmer do sucha vytriem. potom už ako aj ostatný vatová tyčinka a jemný film LUBERu na všetky trecie plochy. Asi po 1000 ranách rozoberám zbraň kompletne, a spúšťové aj uderníkové ustrojenstvo a čistím podobne.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

ahojte,chcem sa spytat ako čistite zbran,ktora ma drevene crienky?neostanu spinave od wd alebo oleja,alebo ich skladate dolu?
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

mamaro

Inák Ti odpoviem ...

V NZ / nedotknuteľné zásoba / sa na dlhodobé uskladnenie / 5-10 rokov / zbraní a príslušenstva používal olej KONKOR .
Príprava spočívala v tom , že sa celá zbraň ponorila do vane s olejom , zabalila do igelitu a porípade aj odstránil vzduch , aby táto bola vo vákuu a oleji ...tak sa konzervovali aj bodáky a čistenie ...aj iné zbrane .
Videl som aj tank , ktorý bol takto v NZ skladoch uložený ...po patričnej príprave , po hodine naštartoval a z uložného priestoru vyšiel v pohode ... :wink:
Dannyk
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa Dannyk »

pred 20 rokmi sme na sa58 pouzivali silichrom, ten sajrajt zo slepakov zliezol len taky fukot a velitel bol spokojny lebo sa mohol v suciastkach obzerat.

BTW myslim ze sa nepouziva igelit na konzervaciu ale konzervacny papier.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

igoca napísal:ČISTENIE: Wurth HHS Clean: rám, spúšťak a spol nastriekam a nechám pôsobiť>vytriem>vyfénujem>namastím TRIFLOW.
HLAVEŇ: Prefrcnem mosadnou kefkou, obyčajnou a pokiaľ čistím pištoľ do hlavne vložím vatu-molitan-handričku a napustím TRIFLOW. Nechám pôsobiť dlhšie - dakedy aj dni. Potom to dosucha vyšúrujem namotanou handričkou a nakoniec pretiahnem hlaveň papierom namotaným na vyterák. Používam hnedkavé papierové utierky na ruky.
MAZANIE kontajner v mieste, kde sa hlaveň o zadnú stenu nábehu, odvaľovaciu plôšku na hlavni, válček odvaľovania a na závere miesto, kde sa hlaveň otáča. Vodiace drážky na závere veľmi decentne napustím , rozbehám nasadenú na pištoli, a keď je toho viac, tak to vytriem.
Od KN som len vytrel miesto v kontajneri, kde sa usádza karbon a namastil. Hlaveň pretiahol vyterákom a vytrel papierom.
Ahoj, chcel som sa opýtať, ako si spokojný s tým prípravkom TRIFLOW? Počul som, že s tým robia komplet ošetrenie zbrane jediným prípravkom, tebe sa to tiež osvedčilo? Mám novú P1, tak zháňam názory a skúsenosti. Ďakujem.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Chlapi strielam Aresacke Eprexy a za svet neviem poriadne vyčistit
od toho plastu lauf.Vždy mi tam zostane na začiatku vyvrtu trocha toho pripečeneho plastu v dražkach :?: Opakovana aplikacia WD moc nepomaha,vraj niektory druh Balistolu alebo Brunoxu je priamo na plast len neviem ktory...(zostava mi to v HS-ku aj K100-ke)
Vdaka za rady :)
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Dlhodobo som pouzival konkor i som ho doporucoval, ale uz ho nepouzivam na finalne mazanie, lebo sa rychlo vypari a zbran ide na sucho.
Najlepsie mazacie vlastnosti maju motorove oleje a preto som ich zacal pouzivat po dohovore s poprednym IPSC SK strelcom.
PS hlavne na pusku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."