Mazanie a cistenie zbrane
-
inspiring_wilson
Popis produktu Olej Still Crin 125ml
Čistiaci a konzervačný olej je ideálny pre všetky druhy zbraní dlhých aj krátkych.
- čistí, maže a ošetruje všetky kovové časti
- roztápa (rozpúšťa) práškové, olovnaté, medené, niklové usadeniny, mastnotu, organické a minerálne nečistoty
- výborná priľnavosť, ktorá vytvára tenký ochranný film, ktorý netvrdne, neobsahuje žiadny silikón, teflón grafit
- správa sa neutrálne k lakovaným plochám, ku koži, k drevu, gume, umelej hmote a textilu
má niekto skúsenosti s týmto olejom...?
ďakujem....
Čistiaci a konzervačný olej je ideálny pre všetky druhy zbraní dlhých aj krátkych.
- čistí, maže a ošetruje všetky kovové časti
- roztápa (rozpúšťa) práškové, olovnaté, medené, niklové usadeniny, mastnotu, organické a minerálne nečistoty
- výborná priľnavosť, ktorá vytvára tenký ochranný film, ktorý netvrdne, neobsahuje žiadny silikón, teflón grafit
- správa sa neutrálne k lakovaným plochám, ku koži, k drevu, gume, umelej hmote a textilu
má niekto skúsenosti s týmto olejom...?
ďakujem....
Ma niekto prakticke skusenosti s nasledujucim produktom?
http://www.interflon.cz/oleje-maziva/pr ... fin-super/
http://www.tacticaldc.eu/fin-super-300-ml-p-39554.html
http://www.interflon.cz/oleje-maziva/pr ... fin-super/
http://www.tacticaldc.eu/fin-super-300-ml-p-39554.html
pridám sa aj ja:
stin crn som používal iba na čistenie, čiže naniesol som ho vlhkou handričkou všetko čo som chcel čistiť ale potom som ho aj som špinou vytrel do sucha. mažem hlavne LUBERom ( z toho čo som doteraz skúšal sa mi zdá najlepší. skúšal som ho zbrani v práci kde nám triedny vodcovia nútia konkor ktorý je zachvílu preč a stačí trochu zmoknut a už zbraň vo vnútri hrdzavie, tak u lubera to nehroz)í. Hlaven čistím tak že najhrubšií bordel dám von obyčajným vyterákom, potom mosadznou kefou čistím kým už nejde skoro žiadny prach, potom tam streknem Milfoam forest penu, rozpustí každý zbytok nečistoty, doslova tečie modrá voda z hlavne. trvá to asi 15-20min. vyčistím potom zbytok milfoamu z hlavne do sucha, potom ešte ošetrím trochou oleja lebo to svinstvo odmastuje, znovu takmer do sucha vytriem. potom už ako aj ostatný vatová tyčinka a jemný film LUBERu na všetky trecie plochy. Asi po 1000 ranách rozoberám zbraň kompletne, a spúšťové aj uderníkové ustrojenstvo a čistím podobne.
stin crn som používal iba na čistenie, čiže naniesol som ho vlhkou handričkou všetko čo som chcel čistiť ale potom som ho aj som špinou vytrel do sucha. mažem hlavne LUBERom ( z toho čo som doteraz skúšal sa mi zdá najlepší. skúšal som ho zbrani v práci kde nám triedny vodcovia nútia konkor ktorý je zachvílu preč a stačí trochu zmoknut a už zbraň vo vnútri hrdzavie, tak u lubera to nehroz)í. Hlaven čistím tak že najhrubšií bordel dám von obyčajným vyterákom, potom mosadznou kefou čistím kým už nejde skoro žiadny prach, potom tam streknem Milfoam forest penu, rozpustí každý zbytok nečistoty, doslova tečie modrá voda z hlavne. trvá to asi 15-20min. vyčistím potom zbytok milfoamu z hlavne do sucha, potom ešte ošetrím trochou oleja lebo to svinstvo odmastuje, znovu takmer do sucha vytriem. potom už ako aj ostatný vatová tyčinka a jemný film LUBERu na všetky trecie plochy. Asi po 1000 ranách rozoberám zbraň kompletne, a spúšťové aj uderníkové ustrojenstvo a čistím podobne.
mamaro
Inák Ti odpoviem ...
V NZ / nedotknuteľné zásoba / sa na dlhodobé uskladnenie / 5-10 rokov / zbraní a príslušenstva používal olej KONKOR .
Príprava spočívala v tom , že sa celá zbraň ponorila do vane s olejom , zabalila do igelitu a porípade aj odstránil vzduch , aby táto bola vo vákuu a oleji ...tak sa konzervovali aj bodáky a čistenie ...aj iné zbrane .
Videl som aj tank , ktorý bol takto v NZ skladoch uložený ...po patričnej príprave , po hodine naštartoval a z uložného priestoru vyšiel v pohode ...
Inák Ti odpoviem ...
V NZ / nedotknuteľné zásoba / sa na dlhodobé uskladnenie / 5-10 rokov / zbraní a príslušenstva používal olej KONKOR .
Príprava spočívala v tom , že sa celá zbraň ponorila do vane s olejom , zabalila do igelitu a porípade aj odstránil vzduch , aby táto bola vo vákuu a oleji ...tak sa konzervovali aj bodáky a čistenie ...aj iné zbrane .
Videl som aj tank , ktorý bol takto v NZ skladoch uložený ...po patričnej príprave , po hodine naštartoval a z uložného priestoru vyšiel v pohode ...
Ahoj, chcel som sa opýtať, ako si spokojný s tým prípravkom TRIFLOW? Počul som, že s tým robia komplet ošetrenie zbrane jediným prípravkom, tebe sa to tiež osvedčilo? Mám novú P1, tak zháňam názory a skúsenosti. Ďakujem.igoca napísal:ČISTENIE: Wurth HHS Clean: rám, spúšťak a spol nastriekam a nechám pôsobiť>vytriem>vyfénujem>namastím TRIFLOW.
HLAVEŇ: Prefrcnem mosadnou kefkou, obyčajnou a pokiaľ čistím pištoľ do hlavne vložím vatu-molitan-handričku a napustím TRIFLOW. Nechám pôsobiť dlhšie - dakedy aj dni. Potom to dosucha vyšúrujem namotanou handričkou a nakoniec pretiahnem hlaveň papierom namotaným na vyterák. Používam hnedkavé papierové utierky na ruky.
MAZANIE kontajner v mieste, kde sa hlaveň o zadnú stenu nábehu, odvaľovaciu plôšku na hlavni, válček odvaľovania a na závere miesto, kde sa hlaveň otáča. Vodiace drážky na závere veľmi decentne napustím , rozbehám nasadenú na pištoli, a keď je toho viac, tak to vytriem.
Od KN som len vytrel miesto v kontajneri, kde sa usádza karbon a namastil. Hlaveň pretiahol vyterákom a vytrel papierom.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Chlapi strielam Aresacke Eprexy a za svet neviem poriadne vyčistit
od toho plastu lauf.Vždy mi tam zostane na začiatku vyvrtu trocha toho pripečeneho plastu v dražkach
Opakovana aplikacia WD moc nepomaha,vraj niektory druh Balistolu alebo Brunoxu je priamo na plast len neviem ktory...(zostava mi to v HS-ku aj K100-ke)
Vdaka za rady
od toho plastu lauf.Vždy mi tam zostane na začiatku vyvrtu trocha toho pripečeneho plastu v dražkach
Vdaka za rady