werewolf napísal:... v diskusii s lipšicom? Nie som rečník, hladajme jedného rečníka , ktorý by urobil vystupenie v televizii...
werewolf: Koho zavolat alebo zapojit? To je jednoduche - kto ma zaujem na tom aby sa sucasny minister vnutra neukazoval stale len v najlepsich farbach? (povedane diplomaticky) Kto by mu vedel oponovat v debate aj v priamom prenose, pricom by ho ludia pocuvali rovnakym uchom ako pocuvaju Lipsica = kto by mu bol rovnocennym superom? (a z hladiska verejnej mienky mozno dokonca este pred nim?) Mno, napriklad BYVALY minister vnutra (Kalinak)... Otazka je ci by sa mu do toho chcelo, ale vzhladom na to ze SMER je v opozicii, myslim ze chciet by sa mu mohlo...
Som prekvapeny, ze zatial sa do toho nepustil, aj ked mozno caka az to pride do parlamentu (alebo nevie ako na to reagovat a ci vobec). Navyse zatial je s tym spojene aj male riziko, a politici nemaju radi riziko ziadne - pre nich je idealna win-win-win situacia (kde nemozu prehrat) - napr. cokolvek Lipsic spravi - aj napr. to zavedenie nosenia skorpikov - mozno to par odbornikov vysmeje, mozno sa na tom pobavia aj z radov tych co tych skorpikov budu nosit, ale pre neho je podstatne ze este aj tym ziskal body u nejakej casti verejnosti (minimalne u tej ktora nema ani sajnu o tom co to skorpion je, a nevedeli by ho identifikovat ani na obrazku...). Ak by o tom povedzme do TA3 povedal nieco nejaky expert do zbrani (ze keby tie PMJcka v DNV skorpiky mali, a pouzili ich na strelbu davkou na sidlisku plnom ludi, tak by tam tych obeti mohlo byt aj viac... ), ale ludia by to i tak pustali jednych uchom dnu a druhym von... Ak by ale verejne vystupil Kalinak a zacal kritizovat svojho nastupcu (pretoze tych kiksov v DNV priznajme si minimalne par bolo), tak by to hned bolo ine soro-moro.
Kazdopadne ak/az sa to dostane do parlamentu, je opozicia mozno dokonca lepsie medium pre namietky a argumenty... (dokonca aj ak by neboli uplne na strane drzitelov ZP / na strane logiky a rozumu, stale by platilo to stare zname: '
nepriatel mojho nepriatela je moj priatel...'

Samozrejme ale plati to len ak nie su uz vopred dohodnuti, alebo nemaju jedni na druhych nejake 'argumenty' v pozadi...
Gunslinger