Zaujímavé info. Nedávno som navštívil chalanov z OO PZ a sme sa dosť dobre pobavili na škorpíkoch. No viac ja ako oni. Vyzerajú bruálne nemotorne. Neviem si predstaviť rýchlosť ich akcie. Vytasenie SA 61 z rýchlopalného púzdra, obtiahnutie, (streľba je fajn - tá je v dávkach rýchla otázna je presnosť) a prípadné prebitie a opäť streľba.
Čo sa týka 58 z tej som na posledných streľbách keď sme mali vystrieľať 30 nábojov krátkymi dávkami tieto vypustil jednou dávkou. Skoro sa kolega dochcal od smiechu. Veliteľovi strelieb do smiechu moc nebolo. Zaujímavý postreh z toho bol že tie streli už po prvom výstrele nemieriš. Oni si už potom robia so sa 58 čo chcú. Jediné čo sa teda jak tak dá udržať je smer z môjho odhadu na 50m +- 1m. Tak toto by som si rád na strelnici niekedy zopakoval.
Každopádne toto nosiť do služby bude úmor pre policajta, beh so zbraňou a iné akcie.
Možno by mala SR predať policajné zbrane do krajín tretieho sveta a mali by peniaze na prezbrojenie alebo vlastne po predaji na vyzbrojenie