Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Preboha a co zijeme v Bagdade, aby nosili 58???
Nakupit klalitne pistole a naucit ich ovladat a z nich strielat :idea:
Ten Shit je rozpravkovy, ako by povedal moj madarsky kamarat :lol:
To naozaj potrebuju motorizovane a pesie hliadky 58, aby mali vacsiu palebnu silu, ako kontrolovani (buzerovani) obcania :?: :?: :roll:
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Zaujímavé info. Nedávno som navštívil chalanov z OO PZ a sme sa dosť dobre pobavili na škorpíkoch. No viac ja ako oni. Vyzerajú bruálne nemotorne. Neviem si predstaviť rýchlosť ich akcie. Vytasenie SA 61 z rýchlopalného púzdra, obtiahnutie, (streľba je fajn - tá je v dávkach rýchla otázna je presnosť) a prípadné prebitie a opäť streľba.

Čo sa týka 58 z tej som na posledných streľbách keď sme mali vystrieľať 30 nábojov krátkymi dávkami tieto vypustil jednou dávkou. Skoro sa kolega dochcal od smiechu. Veliteľovi strelieb do smiechu moc nebolo. Zaujímavý postreh z toho bol že tie streli už po prvom výstrele nemieriš. Oni si už potom robia so sa 58 čo chcú. Jediné čo sa teda jak tak dá udržať je smer z môjho odhadu na 50m +- 1m. Tak toto by som si rád na strelnici niekedy zopakoval.
Každopádne toto nosiť do služby bude úmor pre policajta, beh so zbraňou a iné akcie.
Možno by mala SR predať policajné zbrane do krajín tretieho sveta a mali by peniaze na prezbrojenie alebo vlastne po predaji na vyzbrojenie :D
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

.. a nebudú ich mať náhodou v aute, a iba v prípade núdze by ich ťahali? samozrejme to neznamená že nepotrebujú výcvik,
keď už sme pri výcviku, koľko cvičia s ostrou za mesiac policajti? aký musia byť presný? Zaujímalo by ma či sa nich dá spolahnúť z tohto smeru.
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

ked tu pisete ako prebieha vycvik s 58 a ze budu mat padlo...
aby sa nahodou nestalo ze policajt miesto strelby niekoho tym zobere po hlave ako kyjakom, snad by to bolo aj presnejsie a ucinnejsie :D a setril by sa cash za municiu :D
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

laci nechat 58 v aute to nemysliš vážne :shock:
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

nerobia to tak aj v us, ze medzi sedadlami je stojan na brokovnicu alebo pusku, pripadne oboje a v pripade potreby to zoberie a ide? tiez to tam nechavaju, nie?
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

To nemyslite vazne nechavat zbrane bez dozoru v aute :!:
Nam to budu zakazovat, dost co ich vidim stale porusovat PCP a telefonovat za volantom, nie to este im dat do ruk 58, potom dovi dopo.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

58-ma v kazdom policajno aute? Chyta ma hroza. Ak by ich mali so sebou uz pri zasahu na Harmana tak by nebolo 7 mrtvych a 15 zranenych ale 15 mrtvych a 30 zranenych. Ten skorpik je potom lepsi. Hlavne bezpecnejsi pre nezucasnenych. Poznam mnoho policajtov zo streleckych sutazi. Vacsina z nich neovlada ani svoju 82-ku. Pri sutaziach kde sa striela z 58-my sa skoro nevyskytuju. Aspon u nas. Ak ano, tak sportovi strelci su daleko pred nimi. Strelba davkou zo skorpika sa da v pohode udrzat tam, kde strelec potrebuje. Tiez prieraznost streliva je neporovnatelne mensia ako pri vz.43. Staci aby policajt pod stresom prepol poistku na davku a nechcem vidiet tu paseku. Neverim, ze im stat nezabezpeci nalezity vycvik. To nezvladol ani pri 82-ke.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:18, upravené celkom 1 krát.
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

SA 58 je zbytocne vykonna zbran do ulice aj s redukovanym strelivom nie to este s normalnym.V rukach naskuseneho strelca to moze byt katastrofa.
Viem si tak predstavit MP 5 alebo nieco podobne na 9mm naboj ale nie
samopal SA 58 a este predpokladam full auto to akoze koho alebo co budu v ulici zastavovat?
Keby priam zneskodnovali pachatela je to cisty priestrel jedno kam ho trafia a gula si to fici dalej ulicou.
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

Pokiaľ viem a bude to tak, Sa vz. 58V, ktoré boli vydané útvarom PZ budu len ako útvarové zbrane a nie zbraň jednotlivca. Takže sa do výkonu služby nosiť nebudú. Nosiť sa budú len v mimoriadnych prípadoch.
Takže do služby opäť len pištole !
:P
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

dufm ze mas pravdu ........... som chcel aj napisat ze pre ppu by som to pochopil ale inak ................
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

pokiaľ viem tak na každom oopz sú sa vz 58 full auto.

Otázka znie inak. V ktorom normálnom, civilizovanom štáte sú policajti pokiaľ nieje vyhlásený vojnový stav vyzbrojený vojenskou útočnou puškou teda samopalom. Však to by bol maximálny blud. Ale čo sa dá čakať od takého vedenia aké je v PZ. Každý hovnu rozumie a jeden sa predbieha v múdrosti cez druhého.

Nieje tu niekde téma o príhodách s nadriadenými? Ak áno kde? Rád by som tam popísal svoje skvelé príhody, ktorým sa bežný občan neuverí.
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ak taka nie je, tak ju zaloz ;)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"