Lupič pri prepade banky v Dúbravke strieľal

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Nomed napísal:
yarco napísal:peterson:
Žiadne súdy, len konštatovanie.
Podľa mojich informácií majú totiž minimálne v niektorých bankách vnútorné smernice, ktoré prikazujú v podobných situáciach plne spolupracovať s lupičom a neklásť aktívny odpor.
info mas dobre tie smernice su ...

ale zalezi vzdy na konkretnej osobe vid SBS-kar ktory neprezil strelbu atd ...

mam osobne znamu ktora je extremny cholrik a pracuje na poste (nic noveho tam su tusim seci cholerici) bola tak isto "postihnuta" prepadom .. smernica nesmernica dotycneho spacifikovala sama kolegina z opodial sledovala co sa deje a stlacila panik tlacitko ..... utocnik bol zaplat panboh bez zbrane (rozoznala ze je plastova pistol) podotykam ze nebol pod ziadnym vplivom omamnych latok.Najlepsie je ze dotycna ma 1,6metraa 60kg utocnik o 20kg tazsi a o hlavu vyssi ...... odmena zo strany posti bola "pochvala vo vyske 5 000 sk .
suma na poste cca 300 000 ............. pri otazke preco riskovala za par tisic a poistene peniaze ...... odpoved bola mala som kramy a ziadny keket ma v tedy nebude sjat ... ani manzel si to nedovoli.

takze konstatovanie stare dobre : smernice su na to aby sa porusovali .......ale len dovtedy pokial to nedopadne tragicky :evil:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

jednoznacne, ak sa rozhodnem proti niekomu kto uz v ruke drzi zbran, tasit, tak rovno strielam, kam padne, kym nepadne, cely zasobnik, snad aj bezpecnym smerom
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

moju úvahu o prenasledovaní páchatela som smeroval k sledovaniu trasy úteku. Nikde neni napísané, že sa musí strieľať. Dokonca som nemyslel ani strelbu v banke. BOŽE CHRÁŇ !

Velkou pomocou je ale to- ak Polícia od svedkov pozná trasu úniku alebo info o mot.vozidle. Ak situácia dovolí alebo páchatel vyvolá NO svojím útokom- tak potom sa môžme baviť o strelbe.

Všetkým nám je isto jasné, že pri prenasledovaní môže páchatela strelit len policajt nie občan.
(samozrejme mám na mysli akt zadržania ked už nehrozí útok)
inspiring_banzai

Príspevok od používateľa inspiring_banzai »

Neviem čo si tým ta húska chcela dokázať? Napr. prípady z ostatných prepadov "Vytiahol na mňa nožík a tak som ja na neho vytiahla svoj."
alebo
"Spýtala som sa ho či to myslí vážne a začala som sa s ním o tú zbraň naťahovať." Z môjho pohľadu je to čisté hrdinstvo a hlúposť asi sa chcela vidieť v novinách ako "Odvážna pracovníčka banky ktorá odmietla lupičovi odovzdať hotovosť."
Pozrite sa na to z pohľadu lupiča.
1. Je nervozny kôli dovodom prečo tam musí ísť.
2. Musí si dať majzla či ho nesleduje kamera.
3. Dava pozor aby zamestnanec nestlačil nejaký gombík.
4. Bojí sa aby niekde s poza rohu nevyskočil SBS-kár s kvérom.

Ked to zosypeme dokopy a pritom vám nikto povie, že vám tie peniaze nedá, vy lúpite možno po prvý raz a rupnú vám nervy tak jej ukážem "Zač je toho loket." Lupičovi sa vôbec nedivím, zato sa divým tej pracovníčke. Teda nie žeby som ho obhajoval.

(Sorry garmatiku).[/code][/quote][/u][/i][/b]
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 19:08, upravené celkom 1 krát.
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

ja by som bol za sledovanie trasy páchateľa s dostatočným prehľadom a odstupom a potom stačí po telefóne kontaktovať PZ. Neviem čo duso na tom vidíš zlé.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

ricinr no zle v prenasledovani ozbrojeneho lupica vidim to, ze je to nebezpecne. Ak lupic prenasledovatela zbada tak sa ho urcite bude snazit zbavit. Utiect mu asi neutecie, tak mu nezostane nic ine iba strielat. A vyprovokovat strelbu na ulici by bol nerozum. Samozrejme lupic moze aktivneho obcana prenasledovatela nezbadat. To vsak nik nezaruci. A za dalsie neviem ci sa najde niekto, kto by bol ochotny koli poistenym peniazom banky co i len trochu dobrovolne riskovat. Ja medzi takych urcite nikdy patrit nebudem.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:18, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

DUSO presne tak. Frajerinky nech zostanu na strelnici. V realnom zivote iba ked ide o zdravie, samotny zivot alebo o stabilne pachanie napr. kradeze, poskodzovania cudzieho majetku organizovanou skupinou vo vysokych sumach.
Zaroven pravna hranica u nas, kedy uz obrana civila musi prestat, sa velmi lahko da "prekrocit" a smerovat uz k pachaniu trestneho cinu zo strany "byvaleho" obrancu v takychto situaciach :( .
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

No ak sa najde, tak to potom ten aktivny obcan riskuje, ze ho niekto v domneni, ze prave on je lupic, streli do brucha. No len si predstav. Po ulici bezia dvaja chlapi. Za nimi krici baba luupeez. Tu vyskakuje iny prehnane aktivny obcan alebo vydeseny policajt a buum.... A kto lezi na chodniku? No podla Marfiho zakonov tam samozrejme lezi bezuhonny, prehnane aktivny prenasledovatel. Zatial co lupic za rohom naskakuje do auta s falosnymi SPZ.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:17, upravené celkom 1 krát.
ricinr
častý prispievateľ

ja si tiež myslím že až taký problém y som nemal sledovať ho. no možno potom by bol problém svedectvo na súde.
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 19:09, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

takze to bol zlodej alebo lupic? inak respekt.
ricinr
častý prispievateľ

71Jany71 napísal:Stačila jedna výpoveď na Polícii.
A päť rokov budeš predvolávaný na súd. :D
Ale inak klobúk dole, držím palce v takýchto aktivitách.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"