Prezbrojenie policie
uzicko je este starsie ako skorpion, nie nahodou?
v il som mini uzi videl zavesene na krku postarovi, teda zamestnanci posty, co zrejme prepravovali peniaze a ceniny. kedysi to mavali aj rozne ostrahy napr v jeruzaleme pri roznych turistickych pamiatkach kde bolo vela ludi, ale uz to nejak vymizlo, pistole s pazbami, glocky a tusim walthery ak som dobre videl.
v il som mini uzi videl zavesene na krku postarovi, teda zamestnanci posty, co zrejme prepravovali peniaze a ceniny. kedysi to mavali aj rozne ostrahy napr v jeruzaleme pri roznych turistickych pamiatkach kde bolo vela ludi, ale uz to nejak vymizlo, pistole s pazbami, glocky a tusim walthery ak som dobre videl.
-
inspiring_liskov
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
boris napísal:pani zo zboru, ked uz sme pri prezbrojeni, co poviete na toto odovodnenie zrusenia predpisu ktory mal umoznit nosenie sukromnych zbrani do sluzby?
Heeeeej! To je dobré. To mi pripomenulo logigu môjho predchádzajúceho zamestnania. Niečo ako na úrade vytlačíme z tlačiarne, prenesiem papiere ku nám na kraj prijmeme zamestnanca a ten to znova nahrá do PC do toho istého programu z ktorého sme to tlačili.
Sorry za trochu OT. Nedalo mi to musel som to napísať lebo som tam našiel podobnú logiku ako v liste MINV.
-
inspiring_payne
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 20 years 11 months
cena na pistol je 287,5 € a na samopal 1013 €.Michal1 napísal:Vnútro sa chystá nakúpiť pištole aj samopaly za 17 miliónov
http://www.topky.sk/cl/10/852486/Vnutro ... 7-milionov
... Ide o obstarávanie za takmer sedem miliónov eur na nákup pištolí kalibru 9 mm Luger a obstarávanie na nákup samopalov kalibru 9 mm Luger za vyše desať miliónov eur.
Na nákup ručných zbraní sa chystá tender za 6,9 milióna eur. "Na základe špecifických požiadaviek výkonu služby v Policajnom zbore musí byť pištoľ vyhotovená v troch veľkostných variantoch.
... Ministerstvo sa rozhodlo nakúpiť aj automatické zbrane za 10,13 milióna eur. Samopaly budú policajti nosiť každý deň.
..... Ako uviedla Lucia Garajová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra, v rámci prezbrojovania má polícia zámer nakúpiť desaťtisíc nových samopalov a 24-tisíc pištolí kalibru 9 milimetrov.
a rozmyslam, na co su im 3 velkosti - asi len na eliminaciu GP a jednoznacney vyber Glocka - asi papalasi, ktori su tak proti ozbrojenym poctivym obcanom, chcu mat nieco vo vrecku ...
Este je pravdou, ze neviem ake tri velkosti maju na mysli - mozno rukovate.
A pokial ide o davky, tak pisem o skusenosti. S vycvikom mozno aj ja zvladnem 58 davkou bez kompu, uz som aj ja videl takych ludi na videu, ktori strielali z ostrej 58 davkou a smerom dopredu, nie po 3. hore.
Ale na 61 davkou treba podstatne menej usilia ako na 58 davkou.
A 3-4 rany kal. 7,65 mm Br. su urcite ucinnejsie ako 1 rana 9 mm Luger.
A pisal som to pre lepsie vystihnutie rozhodnutia isteho statneho organu hodneho psychotestov ci skor priamo vysetrenia u odb. lekara o nahradeni ako tak vhodnych Sa. vz. 61 (ale v podmienkach SR zbytocnych podla mojho nazoru) zbranami Sa. vz,. 58.
Nikde neriesim strelecky vycvik policajtov, to snad ani nie je treba opakovane pisat, ze je slaby, ked sam pan prezident sa v clanku pre jeden z najrozsirenejsich casopisov vyjadri, ze je uspech ak trafi pol. terc (zrejme na strelnici a nie v strese na ulici)
A pokial ide o ucinnost - jeden zasah .22 LR ma vyssiu ucinnost ako 10 minutych .45 ACP.
A nariadenie o noseni vlastnej zrusili mozno prave kvoli ocakavanemu vyberu - aby ludia, ktorych sa to dotyka, si nezvykli na nieco lepsie, ked dostanu nejaky standard - inac to bude podla mna na 100 percent Glock, pretoze Slovaci sme natolko blbi, ze sa vys..ieme na svojich.